Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

betysia 13:44, 28 cze 2012

popcarol napisał(a)
Wiesz, nawet te na targu, z "masowej" produkcji, to zupełnie nie to, bez smaku, takie "wypłukane"...
mnie zawsze brakuje za granicą jedzenia, ale nigdzie nie mieszkałam dłużej niż 1 miesiąc, a tyle się da przetrwać... nasz chleb jest nieporównywalnie dobry... w Anglii np chcieliśmy sobie ognisko zrobić, ale kupienie cienkiej kiełbasy graniczyło z cudem! A wtedy jeszcze tylu polskich sklepów co teraz nie było, zwłaszcza na prowincji, pod Brighton... we Francji nigdy nie byłam (co najwyżej przejazdem), więc nie wiem czego by mi brakowało Ale jedzenie dość zachęcająco mi się widzi, no może prócz ślimaków i żabich udek ale już bagietki - jestem za
Ale to stereotypy

4 lata temu o zabach slyszec nie chcialam a slimaki trawa karmilam...ale coz ...stalo sie...nawet nie wiem jak sie wytlumaczyc ...
no co bede udawac,ze zabki nie dobre jak dobre a nawet pyszne hihi
co do chleba to znalazlam i kupuje ciagle w tym samym sklepie ale i juz bagietki straszliwie polubilam ...
najbardziej brakuje mi kielbas...bialego twarozku ( tutaj tylko kozi ) , i na pewno TRUSKAWEK bo do reszty to juz sie chyba przyzwyczailam, tz nie miala wyjscia !
o wiem...zjadlabym polska drozdzowke, paczka i ptysia i eklerka ...oj az slinotoku dostalam !
popcorn 13:47, 28 cze 2012

Też bym jakieś ciacho zjadła, kupię sobie, a co Koziego twarogu nigdy nie jadłam...
To prawda, do wszystkiego się można przyzwyczaić A czemu wyjechałaś? Miłość?
betysia 13:53, 28 cze 2012

popcarol napisał(a)
Też bym jakieś ciacho zjadła, kupię sobie, a co Koziego twarogu nigdy nie jadłam...
To prawda, do wszystkiego się można przyzwyczaić A czemu wyjechałaś? Miłość?

a no milosc i chec pomieszkania w koncu z mezem ...bo przed wyjazdem to on raczej gosciem w domu byl... mimo,ze w Polsce pracowal...
a teraz co by nie bylo to razem ...i zaby tez pierwszy raz razem robilismy, i slilmaki, i malze i ostrygi i cala reszte wiec...chyba sie nawet na nowo tu zblizylismy wiec ogolnie samych plusow sie doszukkiwac... ale tesknota zostala i nijak nie mija...ale coz zabralam sie za odkrywani i ratowanie ogrodu, planowanie nowych nasadzen, roz...wiec jakos to bedzie i przede wszystkim mam WAS !!!
upalne, skwarne i niemal upieczone buziaki przesylam z mojej "sahary"...!!!
popcorn 13:58, 28 cze 2012

Czyli dobrze U nas zimno, brr... a niby lato
pozdrawiam gorąco!
Karola
iwonaz 14:00, 28 cze 2012

popcarol napisał(a)
Iwonko jak tylko mnie dzieć i M puści - jesteśmy umówione Dzięki za traskę! Kawałeczek, ale przez piękne tereny A może spotkałybyśmy się w połowie drogi - w Augustowie? Nad jeziorkiem, na lody? Ale nie obejrzałabym Twoich włości... ale może jakąś szkółkę byśmy nawiedziły? I na targu w piątek i sobotę w Augu jest sporo zieloności w sprzedaży! Uwielbiam ten targ

Wszystko jest do ustalenia, jak będziesz w Janowie to daj znać
popcorn 14:05, 28 cze 2012

Jagłowie na pewno napiszę pozdrówka!!
Milka 16:40, 28 cze 2012

popcarol napisał(a)
Fotki! Trochę prześwietlone, ale są Słonko wreszcie wyszło!

Ale przedwczoraj mieliśmy super tęczę - cały łuk było widać, a obok druga, częściowa, mniej wyraźna

Wczorajsze zakupy za kwotę 55 zł. Hosta mniejsza 8 zł, większa 11 (bo mi zabrakło, miała kosztować 15). Szałwie po 5 zł/szt (są 2), P. Hameln małe sadzoneczki P9 po 5 zł/szt, 2 szt; spora Molinia 8 zł (eksperymentalnie bo nie wiem co to za trawa). I żurawka za 8 zł.

Ktoś wie co to za żurawka?

Szałwie dosadzę przed domem (będzie już 5 sadzonek), to samo hosty. Trawy na trawiastą rabatę. Miał być trzcinnik Karl Foerster ale nie było Więc na raze będzie P. Hameln - 2 nowe + 1 duża która już tam rośnie i 1 zwykła z ub roku która słabo odbija
Rabata trawiasto-rozchodnikowa:
Trzcinnik kwitnie:

I z góry:

Piękna tęcza, dobrze wróży i super zakupy i przy okazji traw, znowu od ciebie dowiaduję sie co mam! mój trzcinnik też kwitnie
pozdrawiam Karolino, pędzisz tak, że 10 stron musiałam się cofnąć
karolciab93 17:18, 28 cze 2012

Karolciu witaj trochu nadrobiłam ale tyle tego naskrobałyście ze chyba wszystkiego nie ograne jednak troche zachywtow u Cb zostawie
róża w fasoli jak dla mnie wyglada oszałamiajaco no cos pieknego ! przyjemne z pozytecznym
warzywnik cudny! wszysciutko wyplewione , widac dobra reke
a lilia mimo ze piekna to jednka gwiazdeczka przy niej jest 100 razy cudowniejsza !
oby tak dalej jest co podziwiac na prawde aaa i te rzeźby jak dla mnie bomba ! a faceci to nie potrafia dostrzec piekna w takich rzeczach ! ( oczywiscie nie wszyscy bez obrazy dla przeciwnej plci ) pozdrawiam cieplutko!
popcorn 21:26, 28 cze 2012

Irenko za rzadko zaglądasz A ja u Ciebie też nie ogarniam już - po kilkanaście stron dziennie Że trzcinnik wiem tylko dlatego że na doniczce było napisane dostałam go w prezencie od Danusi

Karolciu witaj Róże w fasoli też mi się podobają, chociaż lawenda czy bodziszki wyglądałyby chyba jednak lepiej Za rok się zmieni Ale fasolka kwitnie, korzysta z miejsca i dobrej ziemi pod różami

W imieniu Młodej dziękuję Właśnie zasnęła, mam chwilę na Ogrodowisko Warzywnik uwielbiam, szkoda że tak mało mam na niego miejsca. Ptaszory stoją, w końcu nie wieje... ale nałamały wszystkie ostróżki dookoła M - no trudno, ten typ tak ma

pozdrawiam!!
Celina 21:44, 28 cze 2012

Oj szybko u Ciebie stronki lecą.!Ja z Biedronki mam powojnika i też cena śmieszna a fajnie powędrował ku górze i kwitnie też niczego sobie.Nie zawsze cena niska musi iść w parze z kiepską jakością.-przynajmniej w roślinkach ! ku naszej uciesze