Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Ana 15:56, 02 lip 2012

Hihihih, dobrze, że mam Twoj watek w obserwowanych, bo bym nie trafiła fajny tytuł

Ach zazdroszczę...ja właśnie mam w domu dwójeczkę i nie wiem w co wlozyć ręce I tak caaaałe wakacje
popcorn 16:00, 02 lip 2012

Aniu mam tylko córkę, a i tak się cieszę (wyrodna matka że jest tydzien u Dziadkow W sierpniu normalnie do przedszkola, tylko lipiec jej musze zorganizowac - 2 tyg urlopu i 2 tyg u dzieadkow, po tygodniu u kazdych - sprawiedliwie
Tytul troche przydlugawy, ale blizszy prawdy niz poprzedni

pozdrawiam serdecznie!
Karola
Milka 16:00, 02 lip 2012

Karolina, ale namieszałaś, szukam cię, atu zmiana nazwy!!!
Kolejne zakupy udane, foto dziecku się uało, a na ławkę się piszę! czyli zamawiaj, bo jesteśmy już 3; ty, Marzenka i ja
popcorn 17:18, 02 lip 2012

Irenko są już 4 chętne!! A pani od sprzedaży mi odpisała że towar niedostępny... i że będzie we wrześniu Bombarduję ją mailami, czekam... może się coś uda??
Buu ja chcę łąwkę!
Nazwę zmieniłam, chyba na lepszą? A i szukać łatwiej, bo długaśna - nikt tak długiej nie ma
Wracam wkopywać zakupy - posadziłam 2 żurawki i cała mokra jestem, kolejny prysznic dzisiaj A to tylko 25 stopni w cieniu
Milka 17:20, 02 lip 2012

To bombarduj ich, ja koniecznie chcę tę ławkę
u nas parno i duszno, pewnie znowu lunie! a nazwa...zabawna i moim zdaniem pasuje
popcorn 17:22, 02 lip 2012

Tak jest! Ja też do września nie chcę czekać... tu też gorąco, w nocy lało, mogłoby znowu jak dla mnie nie będę musiała podlewać nowych nasadzeń
To fajnie że nazwa Ci się podoba
Milka 17:23, 02 lip 2012

a ty zaraz na urlop jak słyszę
popcorn 18:47, 02 lip 2012

Jeszcze parę dni
Diana 20:39, 02 lip 2012

nazwa wątku SUPER !!!!!!!!!!
popcorn 21:08, 02 lip 2012

Diana - czyż nie oddaje rzeczywistości?

Usiadłam właśnie, plecy mnie bolą
Wycięłam większą część bobu z warzywnika. Wyrzuciłam łodygi, strąki zaraz będę łuskać- jest tego sporo, 2 większe wiaderka Po wyłuskaniu będzie niestety znacznie mniej Obkulkowałam resztę tawuł. Zrobiłam trochę sadzonek z uciętych gałązek, trochę dałam sąsiadce, resztę posadziłam w cieniu. Obkulkowałam 2 wrocławskie bukszpany variegata, z gałązek porobiłam sadzoneczki i już są w ziemi, pod bergeniami - w cieniu. Wsadziłam w ziemię świeżo kupione hortensje, wykopałam 3 irgi i wsadziłam je w doniczki żeby zawieżć na działkę pod Augustów. To samo zrobiłam z rudbekiami które rozsiały mi się w marchewce i zaraz zakwitną Przerzedziłam marchewkę, te większe wyrwane zaraz wylądują w zupie
Posadziłam sobotnią i ubiegłotygodniową funkię. Wykopałam dołki dookoła pomidorków które przeżyły przymrozek, wypełniłam je kurzym nawozem i przykryłam ziemią. Mam nadzieję ruszą się trochę po tym zabiegu Obrałam resztę morwy, poziomki (szkoda że nie ma Młodej, to jest jej zadanie), 2 agresty, zaraz je postawię na piecu na dżemik Mój Tato sobie zażyczył, a że jedziemy odebrać Młodą dostarczę im kilka słoiczków dżemu porzeczkowo-agrestowego z dodatkiem poziomek i morwy Ciekawe co wyjdzie z tego cuda
Zmęczyłam się, a nie jest nawet jeszcze ciemno Marnotrastwo czasu, ale jest jutro