Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 11:31, 03 lip 2012

H. Kyushu między bukszpany wcisnęłam, za domem:

Zbliżenie na kwiatostan:

Anabelkę posadziłam tamże, po prawej hosta od Roberta:

U jej stóp sadzoneczki z bukszpanu variegata - ciekawe czy się przyjmą

Do towarzystwa Rh dosadziłam nowe żurawki:

Nowa po lewej, po prawej żuraweczka:

Druga nowa na pierwszym planie:

Lawenda pięknie kwitnie i ciągle bzyczy

Runianka ładnie rośnie w cieniu za kompostownikiem (tam żyzna ziemia i cień):

Cukinia rośnie w oczach:

Ogóreczki kwitną mocno:

Nowy nabytek w ziemi:

Koniec fotek z dzisiejszego ranka
anipla 11:57, 03 lip 2012

Karolinko czy widziałaś?,posiadasz?coś wiesz ?,ktoś posiada? bo ja jakoś nie mogę spotkać :Rozchodnik okazały "Red Cauli"?
popcorn 12:09, 03 lip 2012

Anitko mam zwykły, zielony rozchodnik okazały. Ten jest czerwony - widziałam ostatnio w Oświęcimiu, ale nie zwróciłam uwagi na nazwę. Jeśli by był (będę znów w sobotę) - chcesz? Mieli dość dobre ceny.

Edit - tu znalazlam, po 6 zł:
http://floraworld.pl/product-pol-1321-Rozchodnik-okazaly-Red-Cauli-.html

i tu, po 8zł, wlasnie sie aukcja wczoraj skonczyla:
http://allegro.pl/karmin-w-ogrodzie-rozchodnik-red-cauli-cudo-i2392093807.html

pozdrawiam,
Karola
Milka 12:29, 03 lip 2012

popcarol napisał(a)
Diana - czyż nie oddaje rzeczywistości?

Usiadłam właśnie, plecy mnie bolą
Wycięłam większą część bobu z warzywnika. Wyrzuciłam łodygi, strąki zaraz będę łuskać- jest tego sporo, 2 większe wiaderka Po wyłuskaniu będzie niestety znacznie mniej Obkulkowałam resztę tawuł. Zrobiłam trochę sadzonek z uciętych gałązek, trochę dałam sąsiadce, resztę posadziłam w cieniu. Obkulkowałam 2 wrocławskie bukszpany variegata, z gałązek porobiłam sadzoneczki i już są w ziemi, pod bergeniami - w cieniu. Wsadziłam w ziemię świeżo kupione hortensje, wykopałam 3 irgi i wsadziłam je w doniczki żeby zawieżć na działkę pod Augustów. To samo zrobiłam z rudbekiami które rozsiały mi się w marchewce i zaraz zakwitną Przerzedziłam marchewkę, te większe wyrwane zaraz wylądują w zupie
Posadziłam sobotnią i ubiegłotygodniową funkię. Wykopałam dołki dookoła pomidorków które przeżyły przymrozek, wypełniłam je kurzym nawozem i przykryłam ziemią. Mam nadzieję ruszą się trochę po tym zabiegu Obrałam resztę morwy, poziomki (szkoda że nie ma Młodej, to jest jej zadanie), 2 agresty, zaraz je postawię na piecu na dżemik Mój Tato sobie zażyczył, a że jedziemy odebrać Młodą dostarczę im kilka słoiczków dżemu porzeczkowo-agrestowego z dodatkiem poziomek i morwy Ciekawe co wyjdzie z tego cuda
Zmęczyłam się, a nie jest nawet jeszcze ciemno Marnotrastwo czasu, ale jest jutro

Po takim wysiłku, nic dziwnego, że bolą cię plecy!!! trochę zwolnij
popcorn 12:30, 03 lip 2012

Irenko zwolnię na urlopie Jeszcze mam parę dni - a najlepsze jest to, że po 2 tygodniach ogródek będzie w jeszcze gorszym stanie

miłego dnia!!
betysia 12:34, 03 lip 2012

zagladam w poludnie a tu...ogrodowy zawrot glowy !!!
alez sie dzieje !!!
tyle nowosci i nasadzen...jak pracowicie!!!
milusiego dnia zycze i zostawiam!!!
popcorn 12:37, 03 lip 2012

Betysia dzięki Przyda mi się po południu Auto cały tydzień w garażu, do sklepu na rowerku, reszta z ogródka - ekologicznie sobie żyjemy
Miłego dnia!!
betysia 12:41, 03 lip 2012

ekologicznie...i to wielki plus !!!!
nie dosc ze zdrowo to jeszcze smacznie...czyli 2 plusy !!!
popcorn 12:53, 03 lip 2012

a potem ekologiczne wakacje pozdrawiam!!
Ana 12:58, 03 lip 2012

popcarol napisał(a)
Betysia dzięki Przyda mi się po południu Auto cały tydzień w garażu, do sklepu na rowerku, reszta z ogródka - ekologicznie sobie żyjemy
Miłego dnia!!

super!!! A ja właśnie dziś sobie pomyślałam, że wszędzie cztery litery wożę, nawet do pobliskiego sklepu i wzięłam Antona w kaloszach na spacer do piekarni...ale rozglądam się za miejskim rowerkiem i będziemy sobie jeździć