Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 15:15, 30 cze 2012

Nie wytrzymałam i pojechałam do Plantpolu Rabat na byliny 10%. Hortensje bukietowe po 10,9 zł... kupiłam jedną (Kyushu). I agapanta kwitnącego, 14,90 zł. (mój agapant ubiegłoroczny nie kwitnie, zmieniłammu doniczkę i to był błą...), i żółtolistną żurawkę (no name, bo to resztki). Takie same, spore kupowałam tej firmy w nomi w ub roku, po 14,99, dzisiaj zapłaciłam 8 zł... będę ich odwiedzać przy okazhi wizyt u Rodziców
Cisy mieli, po 11 zł, ale maleństwa Hicksii. Po tyle samo większe - elegantissima i jeszcze jakieś 2 dziwne odmiany cisa pospolitego, rosnącego rozłożyście i max do 1m, Więc nie kupiłam - choć tanie, ale ja na żywopłot potrzebuję. Za to pojechałam jeszcze do szkółki na ul. Konarskiego (koło mojego liceum, po którym mam traumę...) i tam kupiłam 5 ok 50-cm cisów kolumnowym Jacek. Kupiłabym więcej (14 zł), ale reszta była sporo mniejsza, no i jakoś musimy się spakować do samochodu i wrócić jutro do domu
anipla 01:53, 01 lip 2012

Wyszło na to że za mały samochód kupiłaś...Następnym razem przyjedź do mnie po przyczepkę , M nie będzie marudził przy pakowaniu,a Ty zrobisz bezstresowe zakupy
Pozdrawiam
Madzenka 08:11, 01 lip 2012

Karolina a myslisz ze z Chin bedzie tekowe drewno ? czy nie oszukują i jak wszystko co chińskie
Jeszcze raz dziekuje za Red Baron ,sa bardzo dorodne

Karola jeśli nie znajdziesz kolejnych chetnych to zapisz mnie ta ławka do niczego mi nie pasuje ale jestem w niej zakochana a za tę cenę warto!!!

A co do pochodzenia z Chin to teak pochodzi z Azji wiec chyba mają dobre źródło dostawy
Agacia 08:40, 01 lip 2012

hehe, tylko 36 stron do czytania No to zaczynam...
popcorn 09:42, 01 lip 2012

Anitko - wiesz auto jest mi potrzebne do wożenia Młodej do i z przedszkola... rzadko ruszamy się gdzieś dalej, a że zakupy... powoli nie będę kupować, bo nie mam po prostu gdzie sadzić A po cisy umówione się z Tobą nadal wybieram! Te spożytkuję na ekran od północnej strony domu - i to tylko 5 sztuk...
Marzenko - super! Nie wiem czy się uda, ale jak znajdę jeszcze jedną osobę to powalczymy
Agatko - długo Cię nie było, wątek się rozkręca Zapraszam!
Asik 10:03, 01 lip 2012

Karolinko, na początek pozdrowienia. Jeśli chodzi o ławkę, to będzie transport na miejsce docelowe?
popcorn 11:00, 01 lip 2012

Asik napisał(a)
Karolinko, na początek pozdrowienia. Jeśli chodzi o ławkę, to będzie transport na miejsce docelowe?

Asik tak, do zamawiającego bezpośrednio. Jutro napiszę do tego sklepu jak długo by się czekało w razie zamówienia
pozdrawiam
Karolina
bociek 12:12, 01 lip 2012

Karolina, jakie zakupy, matuchno. Pokaz na fotkach co przytachalas do domu
popcorn 12:44, 01 lip 2012

Kasiu pokażę bagażnik, jak się zapakujemy Młoda zostaje u Dziadków, a ja będę miała czas sadzić Po każdych zakupach powtarzam sobie że to ostatni raz, a potem znowu się nie mogę powstrzymać to chyba nieuleczalne
anipla 14:28, 01 lip 2012

popcarol napisał(a)
Anitko - a że zakupy... powoli nie będę kupować

hahaha no ja w to nie uwierzę myślę że to będzie baaaaardzo powoli miejmy nadzieję że dokupisz ziemi.... pozdrawiam