Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 15:07, 01 lip 2012

Anitko - to się nazywa zaklinanie rzeczywistości Myślę że mam problem pozdrawiam!
popcorn 23:12, 01 lip 2012

Ledwo przyjechaliśmy do domu, tuż przed meczem, już byłam w ogródku. Groszek się rozszalał na całego, zebrałam 2 kopiaste miski, właśnie skończyłam go obierać ze strąków... sporo zjadłam (sama, Młoda u Dziadków została), a resztę zamroziłam. Dobrze że to już końcówka bo miejsca w zamrażalniku nie mam, a jeszcze bób muszę zebrać - może jutro
Jutro zamierzam też posadzić nowe zakupy, na razie stoją rządkiem pod płotem, podlałam i wróciłam na mecz. Komary gryzą!

Dobrej nocy!
popcorn 08:28, 02 lip 2012

Z moim M nad rzeką Soła, pod Oświęcimiem - dziecko nam zrobiło fotkę

Moje zakupy sobotnie:
2 zawilce, Anabelka, H. Kyushu, wypasiona ostróżka za 6 zł i żurawka:

I 5 cisów, odm. kolumnowa Jacek, po 14 zł

I poranne postrzyżyny tawuł japońskich... przed:

Prawie po:

Czarną szmatę zamierzam zdjąć po cięciu i ziemię między tawułami wysypać korą. Jak wrócimy z urlopu 3 kulki przesadzam na rabatę obok, a tu -na górze tej rabaty jak mi doradzała Magnolia - dosadzę pas wysokich traw Trawy będą przed winoroślą, która na przyszły sezon dostanie pergolę
popcorn 09:52, 02 lip 2012

Do późna podlewałam wczoraj warzywnik, bób prawie na ziemi leżał muszę go pościnać przed urlopem, trudno - nie cały będzie dojrzały... ale sam sobie nie poradzi
A w nocy popadało trochę! I podlało reśztę - i ciut chłodniej jest w końcu! Dzisiaj do 25 stopni

Miłego!! Jakoś nie mogę się zebrać i w wir pracy rzucic...
pozdrawiam!
viva 10:17, 02 lip 2012

Karolinko, co zajrzę do Ciebie to nowe zakupy , będzie coraz piękniej .
Oferta ławki bardzo kusząca, gdybym nie kupiła swojej w zimie byłabym chętna, a teraz no cóż, szkoda
popcorn 10:20, 02 lip 2012

Viva ja na szczęście ławki nie mam, tylko komplet ogrodowy (stol z krzeslami), na tę choruję od jakiegoś czasu i może w końcu ją nabędę
Muszę pilnie nowe zakupy posadzić żeby się aklimatyzowały, bo urlop za pasem!!
miłego dnia!
Ana 10:44, 02 lip 2012

Och, ja marzę o takiej ławeczce, ale nie w tym roku Raz, że wisoną kupiłam już jedną, dwa, że ta cena tymczasowo za wysoka...mnóstwo innych - nie tylko ogrodowych - wydatków na tapecie w tym roku....ale jest piękna...
popcorn 10:51, 02 lip 2012

Gdybym już miała łąweczkę miałabym zakaz kupowania następnej Na szczęście się nie zdecydowałam na żadną, a w tej zakochałam... Mam nadzieję uda się ją kupić

pozdrawiam serdecznie!
Karolina
popcorn 10:54, 02 lip 2012

Napisałam wczoraj do Ronina prośbę o zmianę tytułu wątku - nie mogę się doczekać, bo obecny już od dawna nieaktualny

Zmieniony - jak Wam sie podoba?
popcorn 15:46, 02 lip 2012

Jupi! Zaraz kończę pracę i wiu do ogródka! Młodej nie ma, mam sporo więcej czasu! Dla M coś na szybko upichcę i sadzę nowe roślinki!