Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Celina 22:01, 02 lip 2012

HMMM,a czemu tawuły ogołociłaś?
Sebek 22:04, 02 lip 2012

popcarol napisał(a)
Napisałam wczoraj do Ronina prośbę o zmianę tytułu wątku - nie mogę się doczekać, bo obecny już od dawna nieaktualny

Zmieniony - jak Wam sie podoba?

Dłuuugi ten tytuł, ale chyba szczerze to napisałaś
Krys 23:21, 02 lip 2012

Oj no nie wiem z tym tytułem coś nie tak tamten był o k można było lata zmienić
Diana 23:29, 02 lip 2012

popcarol napisał(a)
Diana - czyż nie oddaje rzeczywistości?

Usiadłam właśnie, plecy mnie bolą
Wycięłam większą część bobu z warzywnika. Wyrzuciłam łodygi, strąki zaraz będę łuskać- jest tego sporo, 2 większe wiaderka Po wyłuskaniu będzie niestety znacznie mniej Obkulkowałam resztę tawuł. Zrobiłam trochę sadzonek z uciętych gałązek, trochę dałam sąsiadce, resztę posadziłam w cieniu. Obkulkowałam 2 wrocławskie bukszpany variegata, z gałązek porobiłam sadzoneczki i już są w ziemi, pod bergeniami - w cieniu. Wsadziłam w ziemię świeżo kupione hortensje, wykopałam 3 irgi i wsadziłam je w doniczki żeby zawieżć na działkę pod Augustów. To samo zrobiłam z rudbekiami które rozsiały mi się w marchewce i zaraz zakwitną Przerzedziłam marchewkę, te większe wyrwane zaraz wylądują w zupie
Posadziłam sobotnią i ubiegłotygodniową funkię. Wykopałam dołki dookoła pomidorków które przeżyły przymrozek, wypełniłam je kurzym nawozem i przykryłam ziemią. Mam nadzieję ruszą się trochę po tym zabiegu Obrałam resztę morwy, poziomki (szkoda że nie ma Młodej, to jest jej zadanie), 2 agresty, zaraz je postawię na piecu na dżemik Mój Tato sobie zażyczył, a że jedziemy odebrać Młodą dostarczę im kilka słoiczków dżemu porzeczkowo-agrestowego z dodatkiem poziomek i morwy Ciekawe co wyjdzie z tego cuda
Zmęczyłam się, a nie jest nawet jeszcze ciemno Marnotrastwo czasu, ale jest jutro

kobieto !!!!!!!!!!! czy ty jeszcze żyjesz ???????????? śpisz zapewne po takim dniu
lenistwa napewno M zarzucić ci nie może.........ale miałaś dziś ciężki dzień ale ile radości,co?
ja sama wiem po sobie,narobie sie jak wół, mój M mówi i znowu tyle tam siedziałaś a poszłąś na chwilkę! trochę mi smutno wtedy, dodatkowo zmęczenie, ale jak sobie pooglądam na drugi dzień co zrobiłą to jestem happy
A ty jeszcze jak zbierzesz plony!!! jakas zupka, dzemik ahh wspaniale
Ja mam truskawek jak na lekarstwo, podobnie jak innych warzyw i owoców ...ale ciesze się i tak strasznie
popcorn 23:55, 02 lip 2012

Celinko - usiłuję je utrzymać w rozmiarze mini-mini, więc tnę je 2x w roku - wczesną wiosną i po kwitnieniu
Sebku, Krysiu - dłuuugi, ale oddający rzeczywistość I bardziej "mój" niż poprzedni - dlatego zachciało mi się zmian Poza tym teraz szukając własnego wątku szukam po prostu naaaaajdłuższego tytułu

Diana - ano żyję, nawet 24ta za chwilę a jeszcze nie śpię Czy ciężki? Na własne życzenie
Cieszę się jak Ty, ze udało mi się tyle zrobić To co że znowu zarośnie i znowu i znowu to samo się będzie robić - ale lubię to Bób wyłuskałam, obgotowałam, część pożarłam ze śmietanką (mmm) resztę zamrożę jutro jak ostygnie. Dżemiki w słoiczkach, tym razem 5 wyszło - mało, do tego je rozdam w większości, ale fajna zabawa Zupka z groszkiem i marchewką z ogródka ugotowana, M zjadł porcję na kolację Ja zjadłam miskę poziomek szkoda mi było je gotować w dżemiku
Dobranoc!
Diana 00:00, 03 lip 2012

dobranoc
popcorn 07:48, 03 lip 2012

Dzień dobry!
popcorn 08:36, 03 lip 2012

Lato w pełni na działce

Różyczki - nie wiedziałam że aż tyle się uchowało przez te mrozy... a i tak 7 wykopałam - zmarzniętych na amen No name niestety...

Rudbekie:
Te "kradzione" z lasu w Swornychgaciach (ubiegłoroczny urlop) - ktoś musiał nadwyżki wyrzucić i odrosły:

I kupione w ub. roku na targu:

Jeżówki - wygląda na to że tylko ta z nowszych odmian przetrwała zimę... reszta z tych "starych" niestety...

Rzut oka na całą rabatę przed domem:
Przetacznik 08:40, 03 lip 2012

jakie ciekawe te pomarańczowe jeżówki przeczytałam o tym, że dżem przygotowujesz, i ja chyba się niedługo za to wezmę, lubię mieć własne słoiczki...
Przetacznik 08:40, 03 lip 2012

jakie ciekawe te pomarańczowe jeżówki przeczytałam o tym, że dżem przygotowujesz, i ja chyba się niedługo za to wezmę, lubię mieć własne słoiczki...