Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

anipla 14:06, 03 lip 2012

popcarol napisał(a)
Anitko mam zwykły, zielony rozchodnik okazały. Ten jest czerwony - widziałam ostatnio w Oświęcimiu, ale nie zwróciłam uwagi na nazwę. Jeśli by był (będę znów w sobotę) - chcesz? Mieli dość dobre ceny.

pozdrawiam,
Karola

Trochę nie chcę wysyłkowo bo nie znam tej firmy ,co prawda hortensje kupowałam ,ale w sprawdzonej firmie polecanej kiedyś na ogrodowisku (nawet jedna gałązka nie była złamana) nie odmówię Ci przyjemności kupowania ....poproszę jeśli by był- jeżeli to nie problema jeżeli gdzieś dalej jedziesz to najwyżej następnym razem jak będziesz...

pozdrawiam ,
Anita
popcorn 14:19, 03 lip 2012

Anitko - jak znajdę tę odmianę (i nie będzie podpisana jako rozchodnik czerwony) - to kupię! 1 szt?
Czy może być jakikolwiek rozchodnik czerwony?

Dla 1 szt to sie nie oplaca w necie kupowac, bo wysylka drogo wychodzi...

pozdrawiam!!
Karolina
Ana 15:12, 03 lip 2012

popcarol napisał(a)
Moja też miała być Matylda, ale M się nie zgadzał i stanęło na Gabrysi
pozdrówka!!

No proszę Śliczne imię Gabrysia....u nas imiona wszystkich na A i M
popcorn 15:16, 03 lip 2012

Fajnie! Tylko inicjały by się myliły
Uff, 28 stopni w cieniu - wyjrzałam na chwilę skubnąć groszek - dobrze że w domu chłodno
popcorn 18:03, 03 lip 2012

Dzisiaj - żeby zrównoważyć wczorajsze prace - leżę sobie na leżaczku na tarasie
Dumam gdzie posadzić cisy...
Może jak się chłodniej zrobi...
Milka 18:04, 03 lip 2012

A u nas cały dzień deszcz i burze!!
Bea 20:03, 03 lip 2012

Karolino jakie piękne apaganty są w Oświęcimiu
popcorn 20:59, 03 lip 2012

Irenko właśnie mnie burza wygoniła z ogródka... ale cały dzień było pięknie, słonecznie, 28 stopni w cieniu...

Beatko
- prawda? I niedrogie

Wycięłam resztę bobu z warzywnika. I 2 rzędy fioletowej karłowej fasoli szparagowej - wcześnie ją siałam, początkiem kwietnia pod włókninę i okazało się że już jest całkowicie dobra, zero kwiatków... wiuęc też poszła pod nóż
Ziemię między rzędami pozostałości po bobie i fasoli skopał mi M, posiałam fasolkę szparagową, buraczki, cebulkę (pomyślałam że dymka wyrośnie i jeśli przetrzyma zimę będzie do sadzenia na wiosnę), sałatę całoroczną (żeby mi latem nie wybiła w kwiatostany od razu) i roszponkę. I całe miejsce znowu zagospodarowane
Popieliłam ciut rośliny w żwirku, nie ma tam włókniny (prócz pasa pod hortensjami i wiśniami u.) i jednak jakieś chwasty się przebijają. Ale już ich nie ma Teraz mi to wszystko ładnie deszczyk podleje, a ja łuskam bób
Nadal nie wykombinowałam gdzie posadzić cisy. Trochę ich mało, tylko 5 szt - może ekran? W poprzek ogródka? Może przy końcu działki, jak dokupimy kawałek za domem nie będzie płotu i ekran się przyda... gorzej jak nie dokupimy tego kawałka
Więc może przed płotem? Zacząć żywopłot? Ale jeśli dokupię inny gatunek cisa? Będzie widać różnicę... buu...
popcorn 07:33, 04 lip 2012

Burza byłą porządna, długo huczało, grzmiało i lało... przynajmniej podlewanie ogródka mam z głowy!
M jedzie po bułeczki, nowy dzień czas zacząć... miłego!!!
Celina 10:00, 04 lip 2012

popcarol napisał(a)
Burza byłą porządna, długo huczało, grzmiało i lało... przynajmniej podlewanie ogródka mam z głowy!
M jedzie po bułeczki, nowy dzień czas zacząć... miłego!!!

Miłego