Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

noemi 14:41, 05 lip 2012

Karola ale kusisz tymi warzywkami, owocami , sałatkami , dżemikami ... szok bardzo smakowity wątek ...a zmiana nazwy wątku bardzo trafiona

pozdrawiam

p.s. tak gorąco w pracy ( 30stopni) ,że nic nie zrobiłam dzisiaj ...
popcorn 14:56, 05 lip 2012

Magda dzięki Smakowity! Zrobiłam dzisiaj raniutko dżemiki, wyszły mi chyba niezłe Tak myślałam że trzeba zmienić nazwę, bo poprzednia nic nie mówiła ani o moim ogródku ani o mnie A teraz proszę - kawa na ławie
U nas w domu ok, 23 stopnie, reku działa

Ale się właśnie załamałam, Teść pojechał po Gabi do moich Rodziców i wrócił się z drogi, wioząc już Gabi... mają tam 36 stopni a klima mu padła...
No i jutro czeka nasz wycieczka... co to dla nas, 700 km w weekend buu
noemi 15:07, 05 lip 2012

ojej ... ale w taki upał to lepiej , że zawrócili ... no ciężko wyrobić przy takich upałach ...ale tego chcieliśmy słoneczka, słoneczka , słoneczka
coli 15:07, 05 lip 2012

Karola masz dziś imieniny? Niezależnie od odpowiedzi przesyłam najlepsze życzenia

popcorn 15:12, 05 lip 2012

Magda no lepiej, ale Teść mógł już tam posiedzieć przy kawce w cieniu i wyruszyć w drogę o 18tej... 3h w plecy, ale skoro już był... no trudno
Karolinko - wzajemnie!! Tak, podobno mam dzisiaj imieniny Cudna hortensja (?)
Ana 15:42, 05 lip 2012

Wszystkiego naj naj naj!!! nie tylko ogrodowo

GabiK 15:59, 05 lip 2012

To wszystkiego najlepszego Karolinko.
popcorn 16:02, 05 lip 2012

Ania, Gabi - dzięki! Właśnie skończyłam pracę, idę w ramach świętowania... spakować się na wyjazd po dziecia jutro, a potem do ogródka

pozdrawiam!!
Syla 16:07, 05 lip 2012

popcarol napisał(a)
Dzisiaj gorąco, wybrałam się na bazarek o 6.30 i myślałam że będą pustki, a tu handel kwitnie!! Ma być dzisiaj gorąco, mogłam się domyśleć że tak będzie...
Jestem z siebie dumna, nic do ogródka nie kupiłam
Były małe cisy po 4 zł, większe takie z 55 cm po 10 zł, ale chude patyki. I nie wiedziała pani co to za odmiana (cis to cis . Wyglądały na kolumnowe...
I pani miała czarne maliny (20 zł krzaczek w doniczce, kupię sobie jak dokupimy działkę za nami) i truskawkojeżynę po 10 zł malutki krzaczek - dziwny stwór, ale kolczaste spody liści i łodygi - nie mam miejsca na kolczaste tym bardziej.
Mam za to namiar na lokalnie mieszkającego gościa, miał wypasione hortensje bukietowe, 6 odmian, po 30 zł spore krzaki, kwitnące. Incrediball ani Limelight nie miał, ale miał Vanille Fraise, jakąś odmianę tej i kilka innych - nazw nie pamiętam. Mam wizytówkę, ma róże, zapraszał do siebie żeby pooglądać Pojadę po urlopie Krysiu jakbyś chciała, to chętnie się z Tobą wybiorę Cuda miał

Kupiłam dżemix, będę dzisiaj dżemik robić

Miłego dnia!! A na razie do pracy....

Ja również robię dżemiki .... na razie mam truskawkowe, truskawkowo-borówkowe a teraz zbieram się za malinowe i malinowo- borówkowe ..... Ja stosuję do dżemów jedynie cukier trzcinowy oraz naturalną pektynę żelującą mniam , mniam

Zazdroszczę warzywnika okrutnie ale i u siebie będę go mieć , ha! i borówki amerykańskie również i truskawki ..... wszystko mi już jedno czy to będzie konweniowało z całą resztą .... Ma być ładnie i smacznie buziolki Karolciu
Juzia 16:26, 05 lip 2012

Najlepszego!!!!