Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

GabiK 09:30, 27 lip 2012

A co Ty jeszcze Karolinko chcesz kupować? Lepiej nie jeździj, bo Cię skusi.
(Przyganiał kocioł garnkowi. )
popcorn 09:44, 27 lip 2012

Nic nie chce kupowac Ale z pustymi rekami na pewno bym stamtad nie wyszla
Jeszcze roze na pniu szczepiona, okrywowa biala chce. I te nieszczesne cisy na zywoplot, ale tu jestem umowiona na koniec sierpnia z Anita (okolice Bogdzi, na wschod od Lodzi), ma zrodelko.
A tak - nie mam gdzie sadzic...
popcorn 15:17, 27 lip 2012

Dostalam od sasiadki wiadro ogorkow... uff... jutro pojade kupic sloiki, bo nie mam takiej ilosci... masakra ciekawe kto to bedzie jadl... porozwoze jak zwykle Mamie i Tesciowej, i z glowy Mloda nie lubi, M tak srednio...
Zaraz fajrant, planuje zrobic leczo na obiad - kupilam pomidory i papryke, cebule i cukinie mam swoje
Pogoda piekna, weekend za pasem! Jupi! W Manufakturze w Lodzi sa jakies koncerty w niedziele, wybieramy sie z sasiadami
Mloda szaleje z kuzynami w Jaglowie, nawet nie dzwoni - juz od wtorku tylko MMSy od dziadkow dostaje - Mloda sie kapie, jezdzi na rowerze, plywa kanu... fajnie Jeszcze tydzien tam beda, moglaby sie pogoda utrzymac.

Pomidorki koktajlowe - czerwone cherry i gruszkoksztaltne zolte - te ktore mi zmarzly, popuszczaly pedy i rosna Kwitna, nawet owoce maja, zaraz zbiory Zaskoczyly mnie, gdyby nie rosly za plotem na pewno bym je wyrwala, a tak - nie mialam pomyslu co tam wsadzic i sobie zostaly... i prosze Gdyby to byly zwykle, duze pomidory pewnie tak dobrze by nie bylo...
milego weekendu!!
Milka 15:19, 27 lip 2012

Karola, ty teraz w raju!
popcorn 15:21, 27 lip 2012

Irenko ja ciagle w raju Z Mloda tez jest fajnie, ale inaczej, no i mam po prostu mniej czasu
W raju - bo w domku, nie w bloku - gdzie goraco i malo miejsca... nigdy wiecej blokow!! brr... i mieszkania w miescie!

pozdrawiam!!
Milka 15:42, 27 lip 2012

z Gabrysią może być tylko cudownie
popcorn 15:49, 27 lip 2012

To nieprawda na pewno Bywa rozwydrzona, steka gdy jest zmeczona lub glodna, a najbardziej jak i glodna i zmeczona... ale nie wyobrazam sobie ze mogloby jej nie byc

pozdrawiam!!
Milka 15:56, 27 lip 2012

no ja myślę córcia, a w ogóle dzieci mimo problemó, to największy skarb!
popcorn 16:08, 27 lip 2012

Wlasnie pan od szamba przywiozl mi worek obornika, przekopiemy go (moze M) w warzywniku - mam miejsce po wyrwanym groszku. I posieje tam chyba jeszcze fasolke szparagowa - mysle ze zdazy wyrosnac do wrzesnia! Ta siana przed urlopem za pare dni bedzie kwitnac... niesamowite, w 3 tygodnie!

Wlasnie sie zdenerwowalam troche - ja tu po pracy, a chmura przyszla i deszcz pada! A caly dzien bylo goraco i slonecznie... to sie nazywa szczescie Jak bylo ladnie siedzialam przy kompie... a teraz - pada...
Milka 16:10, 27 lip 2012

zaraz skończy lać!