Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Ana 18:32, 24 lip 2012

ooo, różowy przetacznik - to musi być cudenko pokaż

ale przygoda z kołem - w życiu bym na to nie wpadła
popcorn 20:56, 24 lip 2012

Witaj Aniu!

Pokażę Ale nic specjalnego, mały, całe 3 zł kosztował Za to za rok będzie fajny!
Co do auta - byłam święcie przekonana że coś się obluzowało i ciągnę jakiś metalowy kawałek po ziemi... efekty akustyczne bombowe, każdy się za mną oglądał
Uff

Wyrwałam porażony mączniakiem groszek, zaraz go będziemy łuskać z M Pół wiaderka 10-litrowego się zebrało... masakra No i gościa mieliśmy, fajnie się gadało siedząc na tarasie i słuchając świerszczy
A przed chwilą podlałam ogródek - najpierw bukszpany i warzywka gnojówką, a potem wodą z węża poprawiłam. Sucho strasznie, mam mrowiska pod co 2gim krzaczkiem...

Miłego wieczorku!
Krys 21:27, 24 lip 2012

Witaj Karolina,piekny urlop miałaś aż zazdroszczę a jaki kolor pysznogłówki kupiłaś ? 28 w Karsznicach świeto kwiatów
popcorn 07:38, 25 lip 2012

Hej Krysiu!
Urlop fajny, szkoda że już po - teraz pogoda się zrobiła, chociaż córcia skorzysta
Pysznogłówka czerwona, w tym miejscu co Twoje trawy kupowałam (ale traw już prawie zero, tylko penisetum rubrum - nie zimuje). Pysznogłówka 9 zł, przetacznik za 3 (ale malutki).
Jakie trawy chciałaś?

Nie wiem czy w sobotę wybierzemy się do Karsznic - zależy kiedy Teściowie wrócą z urlopu. Raczej wątpliwe... Dzięki za info! Może akurat w sobotę
Miłego dnia!!!
Milka 12:05, 25 lip 2012

Witam po urlopie, widziałam, był udany
warzywniak imponujący i do tego zbiory włąsne, bo nie zawsze posiadanie warzywniaka, to gwarantuje; nowe roślinki cieszą, ja wolę czerwoną pysznogłówkę, mam fioletową; a mnie się wydaje, że te różowe przetaczniki słąbiej kwitną, chociaż może na drugi sezon będzie inaczej
rabata z rudbekią i jeżóką, niesamowita, faktycznie gąszcz się zrobił
popcorn 12:34, 25 lip 2012

Hej Irenko!

Warzywnik uwielbiam i w tym roku obrodził Dzisiaj zamierzam nastawić ogóreczki na małosolne, i do tego mizeria do obiadu - bo przerośniętych sporo... czerwoną kupiłam, wyboru nie było, cykniesz fioletową? Ciekawa jestem Wcześniej kupiłam sobie fioletowe przetaczniki Christa (te grzebieniaste), zwykłych nie mam (jeszcze? zobaczymy jak ten bidulek różowy się będzie sprawował

Rabata przed domem poszlała, to prawda. I nawet długo kwitną te rudbekie i jeżówki, bo już prawie miesiąc

pozdrawiam serdecznie!
Karola
Diana 13:24, 25 lip 2012

popcarol napisał(a)

Pergole z fasolą wreszcie wyglądają jak trzeba. A poniżej siana przed urlopem szparagowa fasolka karłowa

Rudbekie szaleją:

I jeżóweczki:

A jeszcze miesiąc temu wyglądało tak łyso (zdjęcie wprawdzie z drugiej strony, ale jeżówek i rudbekii prawie nie widać)

moja ukochana twoja pergolapięknie wygląda
rudbekiezazdroszczę ,ja kupiłąm w tym roku i są bidulki.
jeżóweczka,hmm uwielbiam sama mam inną odmianę,ale ta również mi się podoba
i jeszcze ptaszki, które zachwyciły mnie od początku wyglądają tam cudnie
popcorn 13:29, 25 lip 2012

Dianko dzisiaj patrzylam na alle, moje pergole sa sporo tansze!

http://allegro.pl/pergola-kolumnowa-ogrodowa-171-cm-na-kwiaty-filar-i2493234903.html

Rudbekii mam sporo, daj adres moge Ci wyslac! W warzywniku mi sie rozsialy i kwitnac zaraz beda... w ogórkach! choć może lepiej po kwitnieniu wykopać?

Pozdrawiam serdecznie

PS ławki w Bellini są już po 999 zamiast po 699
Diana 13:31, 25 lip 2012

o nie!!! podnieśli cene no co ty.....a ta dziewczyna która pisałaś że zamówiła ma już ją
Diana 13:32, 25 lip 2012

wykopywać to raczej po kwitnieniu,tak myślę - ale w ogórkach rudbekia..ciekawy widok
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies