Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

eliza3 19:45, 25 lip 2012

popcarol napisał(a)
Pokrzątałam się trochę po ogródku... i minęły 2h
Wyrwałam trochę chwastów, posadziłam hostę, przetacznika, perovskię, 2 siaty dzwonka skupionego. Tylko pysznogłówka mi została, bo żywcem nie mam jej gdzie wcisnąć - ona duża rośnie. Jak przekwitną słoneczniczki, to je wyrwę i pysznogłówka pójdzie w ich miejsce. Denerwują mnie bo się strasznie rozłażą, a że dostały trochę dobrej ziemi mają ich kwiatki 1,5-2 metry wysokości. Przegięcie... wyrwę je i na ich miejsce będzie pysznogłówka i róże A w nóżki kocimiętki - w miejscu po fasoli

Zachmurzyło się i może trochę pokropi. Czekam

Ale Ty pracowita jesteś, gratuluję, a ja się lenię, ogród czeka na łaskawe spojrzenie ogrodniczki, a ja nic... ale co się dziwić przed urlopem jestem...
popcorn 19:56, 25 lip 2012

Ela - od razu widać że ja już (niestety) po urlopie...
chwasty wyrosły, ale mam dużo sił Musiałam czmychnąć do domu, bo kropi...
Miłego wieczorku!!
Juzia 22:51, 25 lip 2012

Trzmielinki wyschły...będą nowe, a urlop ważna sprawa
Odpozdrawiam
popcorn 08:24, 26 lip 2012

Trzmielinki wyschły, więc miałam gdzie wsadzić nowe nabytki

pozdrawiam
popcorn 11:07, 26 lip 2012

Dzisiaj już czwartek, ale ten czas PĘDZI!!! Na bazarku niczego ogrodowego nie wyszperałam raniutko (wstałam dzielnie o 6.30 -ale przyznam się szczerze że nie za bardzo szukałam. Była cudna stara zardzewiała metalowa klatka dla ptaków, ale 55 zł - sporawo, nie kupiłam.

Kropiło ciut wieczorem, ale sucho jest strasznie, dzisiaj chyba fasolkę muszę w warzywniku podlać bo więdnie. Wczoraj zebrałam z M chyba ze 3 kg żółtej typu mamut W tym roku ani razu nie kupiłam fasolki, bo swojej nie możemy przejeść...

Patrzę sobie przez okno na żywopłot z róży... i chyba znów zetnę trochę trawnika, tym razem z tej strony... mam 2 duże bukszpany w warzywniku które miały się znaleźć przy domu po ścięciu brzoskwinii... ale skoro owocuje (jednak!) to chyba zostanie, a bukszpanom muszę znaleźć miejsce... może tutaj? I poprzetykać je hortensjami? Mmm
Sasiadka znów się będzie pukać że coś wymyśliłam
Mam tylko nadzieję hortensje nie mają jakichś wielkich korzeni, bo tam jest instalacja od reku w ziemi??
Ktoś ma doświadczenie jak wygląda system korzeniowy kilkuketnich krzaków?

miłego dnia!
popcorn 13:35, 26 lip 2012

Młoda zostaje z Dziadkami jeszcze tydzien w Jagłowie. Dojechali wczoraj brat M z żoną i 2 kuzynami Gabi, będzie wesoło. Więc tym bardziej nie chce wracać. Ale mamy wolnego! I weekend przed nami! Chyba w końcu pójdziemy sobie do kina na jakiś film dla dorosłych (odkąd się Młoda urodziła tylko na dziecięce typu Auta 2 chodzimy... brr
Fajnie

A moja niespodzianka powinna na początku tygodnia do mnie dotrzeć! Z tej okazji oglądałam dzisiaj róże na kijku - gdyby była biała okrywowa to bym ją kupiła, a z białych był tylko Chopin (nie chcę bo na 100% znów zmarznie). Okrywowa była, ale różowa majtkowa - nie chcę...

Krysiu nie wybiorę się do Karsznic w sobotę na święto kwiatów, bo Teściów nie będzie... ale może wstąpię do tej szkółki róż w Pabianicach. Jakbyś była akurat to zapraszam, a jak nie to podjadę jeszcze raz z Tobą w innym terminie.
Pozdrawiam serdecznie!
Karolina
Milka 14:43, 26 lip 2012

Masz taki luz, korzystaj a kino jak najbardziej, może ,,Promoteusz"?
popcorn 14:56, 26 lip 2012

Hej Irenko! Zupełnie nie wiem co w kinie teraz leci... ale się zorientuję do weekendu Dzięki za propozycję, poczytam! Widziałaś?
Dzisiaj podlewanie ogródka i psikanie Topsinem - wczoraj stożkowi bukszpanowemu wycięłam dziurę w boku - zamierają mu pędy
seliza 14:59, 26 lip 2012

Witaj Karolinko po urlopie

zerknij proszę na prv

Buźka
popcorn 15:10, 26 lip 2012

Hej Elizo,
odpisalam, dziekuje!!
pozdrawiam