Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

majkel0326 21:52, 01 sie 2012

Karolina,sporo czasu mnie u Ciebie nie było,a tu proszę,jaką ławeczkę ładną nabyłaś Na prawdę jest super.I w dodatku sama skręciłaś!
agata_chrosc... 21:54, 01 sie 2012

Z cieniem to gorzej, bo są takie pnącza, ale dość potężne - np. hortensja pnąca. A tu raczej coś bardziej filigranowego by pasowało. Bluszcz jakiś kolorowy byłby dobry. Albo niektóre powojniki.
GabiK 22:07, 01 sie 2012

Teraz też widzę dobrze. Czary jakieś, czy co?
seliza 22:12, 01 sie 2012

Może to działanie pełni księżyca??
Celina 22:13, 01 sie 2012

Witaj !
Dawno mnie nie było ,bo i na Ogrodowisku miałam przerwę .Teraz nadganiam! ławeczka tipisz ogrodowiskowa Pozdrawiam
AniaK 22:38, 01 sie 2012

Karolino, może naprawdę powojnik są takie co w cieniu kwitną np. ten
http://www.clematisy.pl/katalog-roslin/powojnik-lemon-chiffon-id15.html

Ja mam jakiś inny taki ciemno różowy, ale zapomniałam nazwy.
Chyba to ten
http://www.clematisy.pl/katalog-roslin/powojnik-westerplatte-id31.html
popcorn 06:04, 02 sie 2012

Eliza - kafelki? Sama? Chyle czoła!

Gabi
- ja widzę normalnie...

Kasia - dzięki Teściowie jeszcze tam są z Gabi - dzisiaj wracają Bo od jutra goście
popcorn 06:06, 02 sie 2012

Maja, Celinka - dzięki!
Agatko - hortensja pnąca - nie dość że mega mocna, to jeszcze nie pachnie

O tych powojnikach poczytam! Dzieki! Na pewno bardziej niz hortensja by pasowaly - tam rzeczywiscie jesli juz, to takie delikatne pnącze Ale łuk nad ławeczką? Chyba wolałabym duuużą donicę ze słupkiem - obeliskiem pod to pnącze?

Zauważ że tam jest wszystko wybrukowane, jedyna możliwość to donice...
seliza 07:51, 02 sie 2012

popcarol napisał(a)
Eliza - kafelki? Sama? Chyle czoła!
[b]

Kochana, sytuacja potrafi zmusić człowieka do wielu naumień Tak więc przy okazji wykańczania domu się naumiała bardzo wielu rzeczy. Oprócz instalacji wszystko robiliśmy sami z mężem i jego kolegą.
Żeby trochę przyspieszyć wprowadzenie się nie mogłam patrzeć jak oni charatają, więc zakasałam rękawy i reż robiłam. Nie obce mi klejenie płyt k/g, szlifowanie, gruntowanie, malowanie, kafelkowanie, fugowanie itp...
A poza tym ja lubię robić takie rzeczy. Kiedyś nawet się śmialam, że założę firmę remontowo - budowlaną i będę wszystko wbikini robiła ( tylko musiałabym najpierw przez rok na fitness pochodzić )

Nie brałam tylko czynnego udziału w budowie domu bo wtedy w zaawansowaną ciążę "chorowałam"
Ale nadzór sprawowałam i to czynny - nie mając jeszcze schodów na piętro mój M ułożył mi takie prowizoryczne z pustaków i w ósmym miesiącu ( a napomknę, że brzuchol generalnie malutki nie był) po tych pustakach na strop -hop. Wejść jeszcze weszłam po omacku, ale schodząc już troszkę gorzej było bo nic poza moim brzuchem nie widziałam Aż się uśmiałam pisząc to - zaraz mi cała sytuacja stanęła przed oczyma

Fajnie było w tamtym czasie
BEATA_S 08:00, 02 sie 2012

Karolinko cudna ta Twoja ławeczka