Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Przetacznik 17:43, 01 sie 2012

Ach jaka elegancka, piękne kształty, trochę muzyczne znaki mi przypominają, wspaniały akcent ogrodowy, gratulacje!
popcorn 20:01, 01 sie 2012

Witaj Weroniko! Dzięki! Sporo Ogrodowiczan już je ma, zakochałam się w niej oczywiście w ogrodzie Danusi... i wreszcie stoi

pozdrawiam serdecznie!

Wycięłam połowę fasolki przy podjeździe. Pusto teraz... Za parę dni wytnę resztę (jak wcisnę miskę fasoli Teściom jutro - bo już mamy jej wszyscy dosyć Jeszcze żebym miała ciut miejsca w zamrażalniku... a tak... jemy i jemy, sąsiedzi wszyscy dostali, też już nie chcą
Pokrzątałam się trochę. Podlałam gnojówką z beczki rośliny - hortensje i bukszpany. Wyrwałam trochę chwastów. W międzyczasie poleżałam na leżaczku z książką, posiedziałam na ławeczce. Sąsiadka pochwaliła że ładna

Miłego wieczorku!
agata_chrosc... 20:22, 01 sie 2012

Ławeczka klasyka, można powiedzieć! Super! Coś jej za plecami dodaj
popcorn 21:07, 01 sie 2012

Agato a co tam widzisz? Bo nie ukrywam specjalnie jest przysunięta z 10 cm do ściany, żeby na nią deszcz nie padał. Okap garażu jest wysunięty 60 cm od ściany, więc ją osłania.

Na ścianie po prawej będzie gliniana pół-doniczka z bluszczem, jak w końcu mi ją M zawiesi...

pozdrawiam!
agata_chrosc... 21:17, 01 sie 2012

Jeśli zamierzasz na niej siedzieć, to najlepiej coś pachnącego. ALe nie wiem jak tam ze słońcem? Dochodzi? Bo wtedy mógłby być na przykład jaśmin (nie mylić z jaśminowcem) Że o róży pnącej, jakiejś niewielkich rozmiarów, nie wspomnę. Np. jakaś angielska, pachnąca uroczo. Najlepiej jakaś w pomarańczach. Taka na przykład: http://www.davidaustinroses.com/english/showrose.asp?showr=4252
popcorn 21:20, 01 sie 2012

Oczywiście nie napisałam, że to północna ściana. Absolutnie nic tam nie urośnie, zwłąszcza róża, niestety

Wchodzi w grę coś znoszącego półcień (na prawo od ławki). Na lewo od łąwki zupełny cień, słońce na chwilę rano i późnym popołudniem. Postawiłam tam wysoką donicę z funkiami i myślę o dużej kuli cisowej - tylko to zniesie cień...

pozdrawiam!
GabiK 21:23, 01 sie 2012

Karolinko, a ja znowu widzę zdjęcia ławki do góry nogami. W cytacie Irenki i Weroniki. Wy nie?
seliza 21:49, 01 sie 2012

popcarol napisał(a)
A Twój ma? w możliwości techniczne - jedynie By śmiał nie mieć w pozostałe umiejętności

Mój do czasu miał, aż się przekonał, że jak się zaprę to nie ma mocnych na mnie, zwłaszcza jak położyłam kafle w jednym pokoju Najpierw niedowierzał, a później się kolegom chwalił (hihi)
Ale, że było to jakiś czas temu to ostatnio też jakoś w moje możliwości i "zdolności" zaczyna powątpiewać - chyba muszę mu się przypomnieć Jak odwalę donice z desek to szczękę będzie zbierał z podłogi (albo co gorsza ucierpi moja duma i ja spalę się ze wsydu jak cosik nie wyjdzie )
seliza 21:51, 01 sie 2012

GabiK napisał(a)
Karolinko, a ja znowu widzę zdjęcia ławki do góry nogami. W cytacie Irenki i Weroniki. Wy nie?

U mnie wszystko ok z widokiem
KasiaWB 21:52, 01 sie 2012

Karolina, gratuluję zakupu piękna ławeczka pięknie spędziliście urlop, zapach chleba czuć przez ekran, ech... zjadłabym pozdrawiam