Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 15:53, 14 sie 2012

Podoba Wam się? Kupiłam, a mój M "jestem na nie"... buu...
Przetacznik 16:06, 14 sie 2012

no pewnie, że się podoba!
Bardzo oryginalny, chyba bym mu tylko brzegi blatu przytarła, żeby tak biało nie kontrastował z tymi superowymi poplątanymi nogami : )
wanda7 16:59, 14 sie 2012

Nogi stoliczek ma rzeczywiście świetne. Nad blacikiem bym trochę pokombinowała.
Ależ ty masz dziewczyno dużo trawnika u siebie, jak ja ci tego zazdroszczę. NIe masz pojęcia. Ileż tu mozna jeszcze posadzić dobrodziejstw!
Lubię duże ilości rozchodników, bo gdy zaczną kwitnąć i przyciągać różne owady, to naprawdę robi się raj na ziemi.
Milka 17:01, 14 sie 2012

popcarol napisał(a)
Podoba Wam się? Kupiłam, a mój M "jestem na nie"... buu...

Karola, jest wyjątkowy, niepowtarzalny, nóżki przetrzesz i będzie wypasiony
wanda7 17:22, 14 sie 2012

Irenko, jak to "nóżki przetrzesz"? Nie rozumiem.
Milka 18:06, 14 sie 2012

są takie fajne impregnaty do drewna, np. biel antyczna
popcorn 19:07, 14 sie 2012

Witajcie Dziewczyny,
cieszę się że Wam się podoba Nie jest doskonały, ale dla tych nóg... no, musiałam go mieć Drewno teakowe podobno...
Zresztą brakuje nam w przedpokoju stoliczka do odkładania kluczy itp, a ten miał idealne wymiary...
czekam na przesyłkę

Mam dużo trawnika? A jak robię nową rabatę to M narzeka, że nie będzie jak przejść dookoła domu za chwilę jak się "chabozie" rozrosną

Ale zamierzam jeszcze trochę "ukraść" - przed szpalerem z róż, o tutaj, po lewej stronie, pasek - na hortensje? Bo jest milion odmian a ja nie mam ich już gdzie wcisnąć...:

No i szpalerek jest ok jak kwitnie, a teraz prawie przekwitł, tylko owoce się zaczynają wybarwiać...

Byłam dzisiaj w 2 centrach ogrodniczych... i nic nie kupiłam Jestem z siebie dumna Kupiłabym może żółty krwawnik, ale akurat żółty był tak mizerny że stwierdziłam że może gdzie indziej trafię.
Ma może ktoś z Was miłorzęba PEndula? Rozumiem że szczepiony, zwisający? Jak duży on rośnie?
Mam miejsce po wykopanej brzózce pendula, a miłorząb jest śliczny jak się przebarwiają mu listki na żółto...
chociaż widziałam w Zduńskiej takie wysokie wąskie drzewko, całe żółte - nawet o tej porze roku, i to chyba był jakiś miłorząb właśnie... nie wiecie może co to mogło być?

miłego!!
GabiK 19:12, 14 sie 2012

Karolinko, trawnika masz hektary, spokojnie możesz uszczuplać, zwłaszcza, że nie dopieszczacie trawy.
popcorn 19:19, 14 sie 2012

Niby mogę, ale akurat nie tam gdzie chciałabym... tam akurat jest wymiennik gruntowy zakopany i drzewa odpadają...
KasiaWB 19:28, 14 sie 2012

Karolinko, wreszcie pokazałaś nam swój ogród w szerszej perspektywie! niezły masz busz rośliny się porozrastały, a to miejsce gdzie rosną Umbra, to już totalnie nie do poznania a co chcesz zrobić z tą rabatą przy wejściu? jeśli chodzi o te żółte tawuły (chyba?), to widziałaś jak rosną i jak je tnie Richie w Wysowej? albo jak u Ani (Lecę w kulki)?
Masz tyle pięknych roślin już, że spokojnie można już zrobić porządek z tą rabatą
Pozdrawiam