Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

KasiaWB 11:07, 03 wrz 2012

popcarol napisał(a)
Kasiu - dzięki! Ciekawe czy znajdę w okolicy...
A Ty może masz? Jak on zimą - nie przemarza? Dużo wody potrzebuje? dzięki

pozdrawiam!

Karolinko, jak teraz nie będzie,to w przyszłym roku kupisz. Ja niestety nie mam jeszcze miłorzęba, bo takie drzewko to wypada posadzić na docelowym miejscu, a jak wiesz u mnie niemal wszystko będzie przesadzane, a docelowe miejsce jest w planach zapytaj Danusi i Syli one mają w swoich ogrodach
Pozdrawiam
popcorn 11:17, 03 wrz 2012

Czytam wątek nt miłorzębów i wygląda na to że są bezproblemowe Spytam tam! Dzięki!
popcorn 11:34, 03 wrz 2012

W żadnej z okolicznych szkółek nie ma ani Marikena ani Wredei. Jedna ze szkółek (skąd mam morwę pendula) będzie miała na wiosnę. A pan z drugiej szkółki powiedział że miał mnóstwo i wszystkie zmarzły tej zimy Sam szczepi. Dzisiaj się do niego przejadę, niedaleko (Dobroń), do 18tej ma czynne. Zaproponował mi wiąza żółtolistnego Lutescens (hmm... docelowo osiąga jedyne 40 metrów wysokości)... lub Camperdownii (jak pendula, nie chcę). Miłorzębów trochę ma - miał 7 odmian, ale poprzemarzały i nie wie czy jakiś Mariken się ostał. Pojadę obejrzeć
popcorn 12:32, 03 wrz 2012

Ha!
Jeden pan z allegro ma szczepionego Wredei i Marikena, w dobrych cenach, wieczorem mam dostac fotki Moze szybciej i skuteczniej cos dostane - niz ten pierwszy pan... ale fajnie!!
Szkolka w Sosnowcu... daleko!
Poodpisywali mi nareszcie wszyscy wczoraj zaczepiani
Juzia 14:49, 03 wrz 2012

No to życzę udanych zakupów
popcorn 14:52, 03 wrz 2012

Justynko - pewnie jutro będę coś klikać
dzieki! Wredei i Mariken za jednym zamachem... pozdrawiam!
Milka 15:03, 03 wrz 2012

czyli poleciałaś hurtem i dobrze!
popcorn 15:07, 03 wrz 2012

11stokrotka 20:32, 03 wrz 2012

Mam nadzieję że to w końcu koniec Twoich poszukiwań Marikena i Wredei.
Byłam dziś w Carrefourze na Teofilowie, ale po cisach ani śladu. Napaliłam się bardzo na ten wyjazd do Bedonia. Cisy i bukszpan to dla mnie tej jesieni priorytety. Dużo czasu minie zanim te ogrodowiskowe kulki urosną. (Chciałabym wstawić ikonkę z buzią, ale nie mogę się jeszcze połapać na tym forum).
Jestem Małgosia. Ze dwa lata temu jeszcze zaglądałam do FM pod nickiem 11małgosia. Na wiosnę gdy przeszukiwałam sieć w temacie wiśnia umbraculifera otworzył mi się twój wątek i tak oto dzięki tobie trafiłam do ogrodowiska...(Gdzie te buźki? Zamiast nich przesyłam cieplutkie pozdrowienia i daj znać kiedy jedziemy).
popcorn 20:55, 03 wrz 2012

Witaj Małgosiu! 11małgosię pamiętam z FM - albo przynajmniej tak mi się wydaje 2 lata temu... wtedy tylko tam przesiadywałam i chłonęłam wiedzę, teraz ledwo raz na miesiąc zaglądam... jak to się priorytety zmieniają

Jak chcesz podjadę jutro po przedszkolu do "mojego" Carrefoura, myślę że będą, nie ruszone palety stały jak byłam w piątek. Ile potrzebujesz? One naprawdę małe były, tak 10-15 cm max, ale ładne rozkrzewione niemal-kuleczki

Jak Anita się odezwie napiszę do Ciebie, poejedziemy razem A ile i jakich chcesz kupić? Nie wiem czy bukszpany tam mają, ja już ich trochę mam i więcej - na razie - nie planuję.

Wiesz, ja uwielbiam takie roślinne poszukiwania, a im trudniejsze tym lepiej Nie docenia się tego co przychodzi zbyt łatwo
Zamówiłam obie rośliny, we środę powinnam dostać przesyłkę Jupi!

Do szkółki do Dobronia może jutro podjadę, dzisiaj na chwilę wstąpiłam do biedrony po cebulki i musiałam jechać do kolejnej, bo prawie nic nie zostało A sąsiadka poprosiła o kolejnych 8 paczek, no i tyle samo dla Teściowej kupiłam No i zrobiło się po 17tej i na szkółkę mało czasu... zresztą i tak Wredei nie miał, a głównie na tym drzewku mi zależało