Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 20:10, 07 wrz 2012

Niestrudzona cukinia... dzisiaj znowu leczo zrobiłam

Pomidorki malinowe

Sałatka:

Fasolka:

Malinki:

Pomidorki:

Samosiejki - mini bratki pod bukszpanem

Grandiflora daje czadu:

Jeden samotny... reszta zginęła?? Tyle miałam

Jeżówki z własnego siewu:

I nowe nabytki z tyczkami:

Juzia 20:20, 07 wrz 2012

Bratki samosiejki czadowe
eliza3 20:21, 07 wrz 2012

Widzę, że cukinia rośnie jak ta lala, pięknie się też prezentuje sałata i fasolka, zieloniutka jak wiosną.
Żółty brateczek mnie rozczulił, u mnie brateczki samosiejki też kwitną
Pozdrawiam.
11stokrotka 20:31, 07 wrz 2012

Witaj Karolino. Oj dzieje się, dzieje u ciebie. Dzwoniłam dziś do Ciepłuchy, ale nie mają w Konstantynowie tych różaneczników, które poleca Bożenka. Tak więc jutro z wypadu nici. Ale ty i tak, z tego co piszesz masz notariusza... Fajny masz pomysł z tą rabatą bukszpanową. Masz chęć kupić te kulki bukszpanowe z Wrocławia? Ile ich potrzebujesz?
popcorn 20:58, 07 wrz 2012

Justynka, Eliza - dzięki!
Małgosiu - mam trochę bukszpanów do wsadzenia w grunt - 3 w dużych donicach, 2 w warzywniku... akurat na tę frontową rabatę. Tylko ta brzoskwinia mi przeszkadza... Z Wrocka mam 5 variegata, cudne są!

Jutro mam sporo zajęć, raniutko targ i odbiór 20 mega kulek - czosnków. Na 9tą notariusz, koło południa chcę skoczyć po róże (jeśli już będą), bo koło 15tej z Pisza wracają moi Rodzice i Mama by sobie wzięła do siebie róże
Ale za tydzień chętnie wybiorę się z Tobą na łazikowanie!!

pozdrawiam!
Urszulla 22:29, 07 wrz 2012

Łał, łał, łał ale szaleństwo!!! Kulki,kulki-widziałaś ten mój link o kulkach z Wrocławia (co o tym myślisz?)
A grandiflora piękna, też za rok pomyślę...
Szkoda że nie będziesz na południu
popcorn 07:23, 08 wrz 2012

Grandiflorę muszę przycisnąć kamieniem, może jakąś sadzonkę uda mi się uzyskać?
Tak, szkoda że się nie zobaczymy Spieszę się na targ, a za chwilę do notariusza... dzisiaj dzień pełen załatwiania różnej maści spraw... a po południu odwiedzą nas moi Rodzice

miłego!!
Przetacznik 15:54, 08 wrz 2012

Sałata i fasolka takie zieloniutkie? Zazdroszczę, bo u mnie już dawno po - jednak zbyt mało czasu, żebu jeździć na działkę, no chyba, że bym zamieszkała na stałe w niebieskiej chatce ; )
popcorn 19:48, 08 wrz 2012

Witaj Weroniko! Siałam w lipcu, przed urlopem fasolkę, po urlopie sałatę. Dzisiaj sałata była do obiadu, a fasolkę dałam Teściom Szkoda że niebieska chatka nie jst większa i brak w niej ogrzewania... bo czemu nie?

Dzisiaj był pracowity dzień. Rano byłam na targu, odebrałam cebule czosnku które zamówiłam jakiś czas temu. Ale będzie czosnkowo w czerwcu przyszłego roku! Potem notariusz, nuuudy, Gabi się wyturlała na podłodze z wykładziną (z nudów) za wszystkie czasy Potem Rodzinkę wsadziłam do auta z Teściami, a ja zawłaszczyłam nasze autko i pojechałam do miejscowości Łopatki - zagłębia różanego Były róże na pniu po 15 zł. Ale żadnych nie kupiłam, bo angielskich prawie brak - doniczkowe wykupione-, a na kopane jeszcze za wcześnie. Odkryłam jednak jeszcze nową szkółkę - eldporado trawiaste - coś niespotykanego w naszej okolicy I mieli świerka Inversa rozmiarów tego mojego od Ciepłuchy, za 80 zł ( a nie 160 ile ja zapłaciłam

Kupiłam sobie 3 ostnice, 3 miskanty morning light, 2 duże kleine silberspinne (które podzielę od razu), 3 turzyce ptasie łapki, 2 hakone (dosadziłam do pozostałych, mam teraz w sumie 8 w 2 odmianach) i 2 trzcinniki (dosadziłam do tego jednego którego mam).
Potem szybka kawka u Teściów i do domu, odwiedzili nas - wracając spod Pisza - moi Rodzice. Zjedliśmy obiad, pogadaliśmy, pośmialiśmy się, fajnie było

Pojechali, a ja zamiast za "gary" chwyciłam za łopatę M wywoził taczką starą ziemię, a ja powiększałam rabatę pod brzoskwinią. Zdjęłam pas włókniny, wyrzuciłam starą ziemię, nawiozłam kopostowej, posadziłam od lewej turzyce ptasie łapki i dalej wszystkie 8 hakone - w cieniu brzoskwini. Będę je teraz musiała porządnie podlewać, bo tam niestety suuucho, ale chociaż cień jest... Dalej piórkówkę Hameln - i cały przód rabaty zagospodarowany. W miejscu po Hameln posadziłam trzcinniki - zgodnie z projektem Magnolii i tak jak ma być - na samej górze trawiasto - rozchodnikowej rabaty Jutro posadzę tam jeszcze czosnki w koszyczkach - i czekam na wiosnę

Miłego wieczorku!!
popcorn 19:50, 08 wrz 2012

Tu sam początek prac:

Dzisiejszych fotek brak I już ciemno