Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Urszulla 09:40, 10 wrz 2012

Hej, macham do Ciebie
Popatrz na ten link?
http://allegro.pl/bukszpan-kula-30cm-producent-i2595135652.html

Rozmawiałam z dziewczynami z Wrocławia o tej szkólce. Tam trzeba odbierać osobiście bo nie wysyłają, ale bukszpany są do przycięcia . tylko na zdjęciu kulki Ale dobra cena. Będę jednak szukać koło siebie.
popcorn 09:45, 10 wrz 2012

Ewo - jak znajdę, zawsze mogę Ci kupić i wysłać! Kupiłam niestety ostatnie 3 sztuki szkoda że nie było więcej... zresztą sama bym więcej chciała... do tego były tanie, po 5 zł... pogadam z tą babką, może będzie miała jeszcze?

Ula mam od nich 5 bukszpanów Variegata, kupowałyśmy jeszcze wiosną po 8 zł... to 16 to i tak niezła cena!! Odbiór tylko osobisty, to prawda... jakbyś potrzebowała więcej, to może opłaca się pojechać samemu? Bardzo fajne są, spore, ładnie rosną
popcorn 09:55, 10 wrz 2012

Poranny rekonesans

Wczorajsze funkiowe skarpetki dla drzewek (są powyciągane bo duże kępy cięłam na 5 części, wiosną będą bardziej krępe):

W tle widać kolejne drzewko, a w cieniu po lewej miejsce pod maliny:

A tu mi się po nich zrobiło miejsce - może na jeżówki?? Od wschodu? Koloru mi tu brakuje, było ciągle zielono... Jeszcze 2 kępy ze srodka znikną, bo 1,5 skarpetki brakuje

Żurawki ładnie się rozrosły, muszę je jakoś kolorystycznie uporządkować... ale może na wiosnę, bo niedobrze znoszą przesadzanie w środku lata (ups)...

Róże kwitną dopiero - wcześniej zacienione przez fasolę (już tego kolejny raz nigdy nie zrobię

Wilczomlecz od sąsiadki dobrze się ma

Jeden kwiat Grandiflory w wazonie, 2 kolejne na krzaku, obok liście anabelki (chyba jest za blisko

Jeden z cisów to osobnik żeński, bo ma owoce!

Miłego dnia!! Poniedziałek, ale piękne słonko za oknem
Joaska 10:09, 10 wrz 2012

popcarol napisał(a)
Poranny rekonesans

Wczorajsze funkiowe skarpetki dla drzewek (są powyciągane bo duże kępy cięłam na 5 części, wiosną będą bardziej krępe):

.............

Witaj,
a mnie zainteresowało okrycie pni drzewek, czy to juz na zimę???????????? i jakie drzewka okrywasz w ten sposób?
popcorn 10:15, 10 wrz 2012

Hej Asiu,
nie, to siatka, kot od sąsiadów drapie wszystkie moje drzewka, swoich nie rusza
To nie na zimę, ciągle tak jest - ładne nie jest, ale już nie drapie...
Juzia 10:19, 10 wrz 2012

Skarpety stylowe....prawie wojskowe

popcorn 10:22, 10 wrz 2012

Prawie moro nie wiem jak się wokół będzie kosić, pewnie niespecjalnie, ale niech będzie
pozdrawiam
Milka 13:03, 10 wrz 2012

nie będzie źle z koszeniem, ja mam podobnie pod drzewkami i jest ok

a skarpety dodaja uroku; i rozszyfrowałam swoją roślinę dzięki tobie...chodzi mi o wilczomlecz, dostałam od Ani antre i zapomniałam co to?!
popcorn 13:13, 10 wrz 2012

Hej Irenko, super! Dzięki! A jak z nawożeniem - czy jak sypnę trochę nawozu wiosną to hosty nie padną??
Zrobiłam i teraz się zastanawiam
Cieszę się że pomogłam - nie wiem tylko jaka odmiana, ale to wilczomlecz
pozdrawiam!!
majkel0326 14:21, 10 wrz 2012

Karolina,dawno nie byłam u Ciebie,a tu się dzieje! Warzywa,owoce,wszystko masz super.Widzę,że cukinia u Ciebie też daje czadu A czosnki rewelacja,ale będzie ładnie wiosną