Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

shrekol 20:03, 22 paź 2011

Karolino wydrukuj sobie z ZUMI lub MAPASZUKACZ ja orientacje tez mam dosyć kiepska ale do Ciebie trafiłem z małym problemem bo miejscowość się skończyła a Twojego numeru nie było
marzena 21:47, 22 paź 2011

Karolina, ale w Wiedniu się nie zgubiłaś ?
no... to nie narzekaj i nie przesadzaj
a Młodej może zaaplikuj jakieś domowe sposoby ... może herbatka z sokiem malinowym, miodem czy czymś równie antykaszlowo-antygrypowym...
ja robiłam np syrop z majowych czubków sosny...
życzę zdrówka dla małej Młodej
GabiK 22:45, 22 paź 2011

Karolino, w przejściu podziemnym zupełnie tracę orientację. Nie wiem, gdzie są strony świata, nie wiem, gdzie iść, z metra przeważnie wychodzę źle na innych stacjach. Na swojej stacji też muszę myśleć, czy mam wyjść zgodnie z ruchem metra, czy odwrotnie.
popcorn 08:36, 23 paź 2011

Nie narzekam, staram się wytłumaczyć jak czytam te swoje wypociny potem to mi się głupio robi
Jakoś z tym żyję
W Wawie Przemku sobie drukowałam z mapapolski.pl ale teraz moja drukarka coś słabo sobie radzi i nie drukuję W Pabianicach się orientuję, nie mam problemów, to małe miasteczko.
Marzenko - w Wiedniu GPS działał, a na starówce już powoli się orientuję pieszo łatwiej, można kogoś spytać łamanym niemieckim lub turystę z mapą angielskim i już się dogadam

Młoda już lepiej, rzadziej kaszle i głos chyba lepszy. Czubków sosny nie mam, w maju o tym nie myślałam
Pozdrawiam Was serdecznie
hanka_andrus 08:45, 23 paź 2011

Trzymam kciuki za młodą.....Dzieciaki szybko infekcję łapią,ale i szybko z tego wychodzą.....
popcorn 09:38, 23 paź 2011

Dzięki Haniu, ona z tych zdrowszych, będzie dobrze! Jutro do przedszkola, chyba że będzie gorzej... ale na razie lepiej już jest!
Żadnej gorączki nie miała, je, będzie ok
pozdrawiam i miłej niedzieli!!
popcorn 17:26, 23 paź 2011

Młoda już szaleje
Szkoda że pogoda taka drętwa i tylko 6 stopni, może bym coś zrobiła na zewnątrz... a tak tylko elementy mocujące drewniany taras pozbierałam (drewno leży od tygodnia w garażu już).
Pozdrowionka!
PS jutro zrobię i wrzucę fotki nowych nasadzeń
popcorn 09:50, 24 paź 2011

Astry bylinowe ładnie kwitną przy tarasie:

Różyczki okrywowe kwitną mimo przymrozków w nocy - jak szalone

Hortensję Limelight może dzisiaj zasadzę - ładnie się przebarwiła:

Donice po bukszpanowych kulkach trzeba wynieść do garażu, może M. dzisiaj zadziała

Świeżo kupiona kalina do formowania na kijku (drugi-słabszy kijek wytnę na wiosnę, na sadzonki).

Obok wykopana z gruntu sosna czarna (teraz rośnie tam jedna z 3 wisienek umbraculifera). Sosnę zamierzam formować wg wskazówek pana Bogusława -na wiosnę (o ile się przyjmie i dobrze przezimuje w doniczce).

Liliowce żółkną powoli, bergenie zmroziło kilka dni temu...

No i nowa rabatka - nie skończona jeszcze:

może dzisiaj dokupię w Nomi jeszcze ze 2-3 żurawki Creme Brulee (te bordowo-kremowe od spodu, pod berberysami - zostawiłam miejsce żeby ich dosadzić). No i ignorujemy okolice cisa, tam będę dalej "odtrawiać", bukszpanową obwódkę pociągnę do morwy na pniu i zrobię wokół niej zawijaska.
Zielone żurawki krwiste przesadziłam sprzed tarasu (powoli w mojej przechowalni pustawo się robi, 3 żółte kupiłam w Konstantynowie w sobotę. Na wiosnę kilka żółtych dokupię i tam dosadzę - nigdzie ich nie ma w okolicy...

Miłego poniedziałku! (fuj
Pszczelarnia 10:22, 24 paź 2011

Niezrażeni jesienią i przymrozkami ciągle jeszcze sadzimy, dosadzamy, wysadzamy.... ? Pozdrawiam.
popcorn 10:28, 24 paź 2011

Nie wiem jak ja tę zimę przetrwam... byłam rano u Ciebie!
pozdrawiam