Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Urszulla 12:53, 12 paź 2012

Dzięki za rady ogródkowe. Też idę zebrać marchew,seler i buraczki. Pozdr. W jakim zawodzie pracujesz Karolinko z samymi facetami??jeśli to nie tajemnica.
Milka 14:34, 12 paź 2012

Jakie piękne zdjęcia w oszronionej szacie...a hosty ucinasz teraz, bo ja tak robię jak mrozik już je zetnie!
Agacia 16:33, 12 paź 2012

Ładny szronek Urocze zdjęcia
popcorn 19:53, 12 paź 2012

Agatko a u Ciebie szronku nie było? Irenko hostom zbieram na razie uschnięte liście, te które nie chcą "odejść" ucinam, ale później, w listopadzie dopiero (o ile dobrze pamiętam)

Ula nie, nie z samymi facetami pracuję, ale zdecydowana większość to inżynierowie płci męskiej, zwłaszcza wśród klientów... z automatu mówię per pan do wszystkich i jak się czasem trafi jakaś kobieta to śmiesznie jest

Pozdrawiam spod Oświęcimia, jestem u Rodziców. Posaziłam Mamie Limelight i Pinky Winky które Jej kupiłam,jutro zrobię obwódkę z 10 bukszpanków Bladym świtem wybieram się na giełdę do Tychów z Mamą, a potem z Tatą i Bratem na grzyby Ale fajnie!!

Właśnie Tato wędzi sandacze i szczupaki, przepyszne są takie prosto z wędzarni, jeszcze ciepłe - staliśmy dobrą godzinę, rozmawialiśmy i wsuwaliśmy ciepłe rybki. Mniam! Jutro jak wystygną już nie będą w połowie nawet tak smaczne... zresztą trochę zjadłam, na jakiś czas mi wystarczy
Dzidka 20:01, 12 paź 2012

popcarol napisał(a)
[; u mnie też pory jeszcze w gruncie, ale marchew i buraki już wykopałam - czytałam że później atakuje marchew marchwianka topolowa czy coś w tym stylu - robalek który wygryza korytarze w marchewce, taki biały nalot zostawia. Miałam to w ub roku dlatego w tym kopałam wcześniej.

Fajnie, że napisałaś o tej paskudzie.
Jutro wykopuję marchew.
popcorn 20:54, 12 paź 2012

Dzidka - cieszę się że pomogłam Marchew bez paskudy zdecydowanie smaczniejsza, no i nie trzeba połowy marchewki wyrzucać

pozdrawiam!
Agacia 08:20, 13 paź 2012

U mnie był tylko wczoraj wieczorkiem na samochodzie, ale tak poza tym jak wstaję o tej szóstej to nic na razie nie ma. Za to jakie cudne oszronione zdjęcia u Bogdzi..... mniam
Miłego dnia, co dziś kombinujesz?
popcorn 14:16, 13 paź 2012

Hej Agatko! Dzisiaj miałam bladym świtem być na giełdzie w Tychach, ale niesttey nie udao się tj ja wstałam, ale moja Mama już nie No i dopiero o 5.20 udało się ściągnąć z łóżka i pojechaliśmy na grzyby Bez rewelacji, ale parę słoiczków zrobię i zupa borowikowa będzie
Miłego!!
Urszulla 14:25, 13 paź 2012

Hej, to jesteś na południu. Grzybki -super sprawa, tylko mi się nie chce łazić za nimi. I mamie tak szybko posadziłaś w ogródku. Podziwiam Cię. Ty masz jakieś "dopalacze w dupie"(słownictwem mojego S).
Szkoda że na giełdę nie pojechałaś....kiedy będzie następna okazja?
Agacia 17:07, 13 paź 2012

Dopiero o 5.20... dobre, dobre