Hej Dziewczyny! Bardzo mi miło że do mnie zaglądacie!
Boćku Kasiu - na grzybach byliśmy wczoraj, aż pod Strzelcami Opolskimi. Mnóstwo ludzi, na parkingach leśnych autokary z grzybiarzami na śląskich numerach... mandat dostaliśmy za stanie w nie wyznaczonym miejscu 5 metrów w głąb lasu

Grzybów trochę zebraliśmy, ale trzeba się było nachodzić. Myślę że to już końcówka, bo na otwartej powierzchni grzyby były zmrożone - jak nie będzie przymrozków może i będą, ale w przeciwnym razie...
Było trochę na zupę grzybową, trochę borowików, mniejsze zamroziliśmy, no i 7 słoiczków małych grzybków w occie zrobiłam. Razem z Tatą mieliśmy w sumie mniej więcej reklamówkę taką większą - z Biedronki

w ok 4,5 h chodzenia po lesie

Fajnie było!
Wiktorio - też stwierdziłam że to przegięcie... jutro będę zamawiać z mojej listy - parę angielek i trochę rabatowych wielokwiatowych i parkowych. Historyczne tworzą odrosty? Wypas

Nie wiedziałam!!
Co do cebulowych - trochę już posadziłam, część tulipanów, wszystkie narcyze i czosnki (kupiłam sobie po parę/paręnaście cebul różnych odmian). Jeszcze trochę do posadzenia, może jutro się zbiorę? Jak pogoda się utrzyma
Ula - z pustymi rękami oczywiście nie wróciłam - kupiłam 3 wrzosy, 3 trawki z zakręconymi drobnymi źdźbłami (nie pamiętam nazwy...) które podzieliłam na 6 i wsadziłam już przed róże... 2 rozplenice - większą i mniejszą (pojęcia nie mam jakie odmiany... giełda kwiatowa a sprzedający wie że to rozplenica i tyle

i trawę pampasową - tylko dlatego że była po 5 zł, posadzę do donicy i przetrzymam w garażu przez zimę - może nie zmarznie...
Nie kupiłam żadnych róż, podobno w tygodniu jest większy wybór.. a z gołym korzeniem tylko jeden sprzedający miał i do tego był z Łodzi

Jutro będę zamawiać przez allegro...
Przygotowałam dzisiaj trochę rabatę różaną, posadziłam na niej trawki, przesadziłam okrywowe "z przodu", wyrwałam trochę chwastów... plus zmarznięte cukinie, papryki, jednoroczne kwiatki... i ciemno