Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

11stokrotka 19:24, 13 paź 2012

Cześ Karola. Dobrze tu zajrzeć, jak zwykle tyle się tu dzieje. Nic nie piszesz o ogrodach zamkowych w Dolnośląskiem? Nie był czasu zajrzeć? Fajne wiklinowe zakupy zrobiłaś. Jejku, czemu już tak zimno...
popcorn 20:22, 13 paź 2012

Ula - Tato zaproponował grzybki, razem byliśmy wieki temu, mieszkamy daleko, grzechem byłoby odmówić, trzeba było wstać Dopalacze? Ano, mam Następna okazja na giełdę... jutro od 6-12 czynna, tylko nie wiem czy w niedziele jest po co jechać? Najwięcej wystawiających w soboty podobno... na róże poluję

[b]Agatko
- zwykle o tej porze śpię Ale dzisiaj nastawiłam się na poranne atrakcje... stąd "dopiero"
popcorn 20:24, 13 paź 2012

Małgosiu - parę fotek oprawy roślinnej zamku zrobiłam, fotki tutaj:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2421-zamek-i-ogrody-zamkowe-kliczkow-dolnoslaskie-boleslawiec

To prawda, zimno... ale nadal mam sporo cebul do wsadzenia... nie mówiąc o ilości cebul Mamy (sama Jej kupiłam 20 narcyzów i 25 mix fioletowy , będziemy sadzić jutro Lekką ręką 500 szt masakra
KasiaWB 21:07, 13 paź 2012

Fajne zdjęcia zmrożonego ogrodu. Ale widzę, że już daaaaleko jesteś w tej chwili i działasz jak zawsze Powodzenia z cebulami, ja miałam o wiele mniej i ... cieszę się, że dzisiaj skończyłam ) trudno mi było gdzieś je wcisnąć, a sugerowanych odległości pomiędzy oczywiście nie udało się uzyskać Pozdrawiam!
kasik778 09:00, 14 paź 2012

popcarol napisał(a)
Małgosiu - parę fotek oprawy roślinnej zamku zrobiłam, fotki tutaj:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2421-zamek-i-ogrody-zamkowe-kliczkow-dolnoslaskie-boleslawiec

To prawda, zimno... ale nadal mam sporo cebul do wsadzenia... nie mówiąc o ilości cebul Mamy (sama Jej kupiłam 20 narcyzów i 25 mix fioletowy , będziemy sadzić jutro Lekką ręką 500 szt masakra

Witam niedzielnie, ja też ostatnio posadziłam 400 tulipanów, na szczęście już z głowy, wszystko na swoim miejscu
W Bolesławcu byłam idę zobaczyć twoje zdjęcia
kasik778 09:01, 14 paź 2012

popcarol napisał(a)
Sylwia dziękuję, wzajemnie! Pstryknęłam przed 8mą jeszcze parę fotek, bo już po szronie...

o rany przepiękna to rozplenica?
renatamama3 09:03, 14 paź 2012

hejka niedzielnie ,jak tam zmiany u mamy ?wyprawa na giełdę doszła do skutku?
popcorn 11:32, 14 paź 2012

KasiaWB - zazdroszczę że cebulowe sadzenie już za Tobą! Co do odległości pomiędzy to zupełnie nie zwracam uwagi, przy sadzeniu w koszyczkach musiałabym mieć osobny na każdą cebulkę Nic z tego

Kasik - 400? o matko, sporo! Bolesławiec bardzo mi się podobał Tak, to rozplenica Hameln.

Renatko - zaraz idziemy z Mamą sadzić Róże z allegro przyszły bardzo ładne, oby tylko to były te odmiany które zamówiłam...

Właśnie wróciłyśmy z giełdy, w niedziele od 6 do 12tej., przyjaźniejsze godziny... Kupiłam sobie parę traw, róż nie było - tylko no name w kartonikach... odpuściłam. Za historyczne (babka miała 2, no name) chciała po 30 zł...

miłego dnia!!
bociek 12:15, 14 paź 2012

Hej Karolina, no i jak te grzybki? Sa jeszcze? Mialam sie dzisiaj wypuscic, ale wrocilismy wczoraj pozna noca i ..... zaspalam
vita 13:08, 14 paź 2012

Po trzydzieści za historyczne, to lekka przesada! Łatwo się rozmnażają, niektóre tworzą odrosty.
A ja, oprócz kilku rarytasów i oczywiście czosnków, nie szaleję cebulowo, mogę wiosną żałować.
Miłego sadzenia.