Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 21:55, 29 paź 2012

Aniu nigdzie się nie ruszamy Do przedszkola, z powrotem i auto w garażu Święta w domu, a piątek nie ma u nas prądu pół dnia więc przymusowy urlop...
będę sadzić cebulki i resztki doniczkowe
Agacia 08:30, 30 paź 2012

popcorn 08:38, 30 paź 2012

Hej Agatko,
kolejny piękny dzień, jak w lutym Minus jeden, śniegu troszkę dosypało
Dynia wygląda jak bezzębna staruszka - zmroziło ją i otwór wywinęło do środka - serio wygląda jak babuszka
Miłego!
majkel0326 14:55, 30 paź 2012

Karolina,cofnęłam się kilka stron,przeczytałam o stłuczce.Dobrze,że wszyscy cali i zdrowi,a auto,rzecz nabyta,zdrowie najważniejsze.Widzę,że śniegu u Ciebie nasypało jak w styczniu.A u nas za to deszcz się rozpadał.Zaczynał nieśmiało,teraz pada już konkretnie.Pozdrawiam Cię,trzymaj się cieplutko
popcorn 14:59, 30 paź 2012

Hej Maju,
powoli wracamy do rzeczywistości, choć szkoda jeszcze nie w 100% zgłoszona... trzeba wysłać LIST... chociaż w formularzu internetowym wszystko poszło.. masakra...
U nas sucho, poprószyło trochę nad ranem, koło zera. Mógłby się stopić ten śnieg, bo chciałam pozabezpieczać jeszcze róże i trawy... i liście pograbić

może końcem tygodnia?

miłego dnia! pozdrawiam!
gusiarz 15:49, 30 paź 2012

Karolina- poczytałam kilka stroniczek do tyłu - przygoda samochodowa niefajna. Ja jeszcze jeżdżę na letnich oponach - przyznam bez bicia. Czekam cierpliwie na oponki zimowe, bo zamówiliśmy przrz internet już jakiś czas temu, ale z powodu pogody wielu chętnych jest. Mam nadzieję, że szybko przyjdą. Albo, że śnieg odpuści.

Karolina mam pytanie odnośnie malin. Czy teraz jeszcze można je sadzić? Jak przygotowywałaś ziemię pod nie? Bardzo przekopałaś? Dzięki za informacje
popcorn 15:52, 30 paź 2012

Hej Agnieszko!
Też zamawialiśmy internetowo, ale chyba w lecie jeszcze chyba Mój M baaardzo przewidujący jest
Maliny rosną wiele lat na jednym miejscu, lubią dobrze nawiezioną ziemię. Przekopałam ją z obornikiem koło sierpnia/września jeszcze; sadziłam ostatnio. I wszystkich nie zdążyłam, miałam od sąsiadki wziąć,... i zima przyszła wiosną dosadzę
Czy teraz jeszcze można? Póki ziemia nie zmarznie pewnie tak!

pozdrawiam!
wiunia 17:03, 30 paź 2012

Zajrzałam jak zwykle, ale teraz zostawiam pozdrowienia
popcorn 17:31, 30 paź 2012

Hej Wiunia,
zapraszam i odpozdrawiam!

Wnerwiłam się dzisiaj. Nie wiem czy to ja?? Czy ludzie dookoła zawsze tacy byli a ja tego nie zauważyłam??

1/jadę zrobić wydruk oświadczenia o kolizji, 10 stron. Nasza drukarka padła, więc znalazłam punkt ksero który to robi. Wczoraj pocałowałam klamkę bo do 17tej. Dzisiaj zdążyłam (spóźniając się po Młodą...).
Jakaś Babcia kseruje święte obrazki. Grzecznie stoję w kolejce. Może minę miałam niespecjalną? Obsługuje ksero gość na oko 60letni. Myli się 5x, w końcu stwierdza że może najpierw obsłuży mnie, a powiększać święte obrazki skończu za chwilę. Z ulgą się uśmiecham. Drukuje oświadczenie. Zacina mu się drukarka. W końcu zżera papier, gośc wyjmuje, ładuje powtórnie, nie wydrukowała się pierwsza strona. Proponuję że może pomogę - bo gośc nie umie wydrukować tylko jednej- coraz bardziej przestępując z nogi na nogę... gościowi w końcu się udaje. Za 10 stron wydruku (A4, cz-b, sam tekst) woła 10 zł. Ja na to - trochę drogo. A gość: a pani jak będzie świadczyć usługi to za darmo zapewne? No to zyskał nowego lojalnego klienta

2/jadę do netto - kupiłam wczoraj storczyka z przeceny za 7 zł, skasowało 14,99. Tłumacze babce na kasie, woła kierownika. A pani na to a ta przecena to chyba od dzisiaj jest, ona nie uznaje reklamacji - z uśmiechem na ustach! Ja na to że może by ktoś sprawdził czy przecenili wczoraj i dzisiaj - przyszłam ją oszukać na 8,99 zł?? Czy ludzie tak robią, skoro ona do mnie z takim tekstem?? Nic nie załatwiłam, jutro będzie jakaś kierowniczka i MOŻe ktoś uprzejmie sprawdzi od kiedy przecenili te storczyki.. masakra...

a taki piękny dzień dzisiaj był... chyba się wyprowadzę w końcu z tego porąbanego kraju
Milka 17:34, 30 paź 2012

O rany!!!
Karola, miałaś taki dzień, ale tego jest o wiele za dużo u nas!