Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 17:47, 12 lis 2012

Justyno witaj! Niedawno go dostałam od sąsiadki, u niej takie wielkie poduchy tego wilczomlecza są

pozdrawiam!

Dzisiaj posadziłam 2 z 7 małych cisów pod dużymi; ciekawe jak one przetrwają zimę... niektóre zrudziały - chyba kwestia zimna? Albo umierają po cichu nic, zobaczymy. Ziemia wilgotna, nie podlewam... pada co parę dni, mam nadzieję im wystarczy...
Zebrałam też resztki po hostach, liście spod hortensji, ścięłam część połamanych rozchodników okazałych. Jutro też trochę pogrzebię
miłego wieczorku!!
grembosia 20:59, 12 lis 2012

Życzę realizacji planów
Ale lecisz z tym wątkiem

Mówisz, że Danica mniej szlachetna od bukszpanów i pewnie masz rację, ale ja zaryzykuję i trochę jej dam w przedogródku, oprócz bukszpanów oczywiście
Gabriela 21:12, 12 lis 2012

Fajnie wygląda ta ściółka z szyszek. Jak będę miała ich dużo, to też tak zrobię.
bacowa 22:52, 12 lis 2012

Karola gdzie zamawiałaś eko-bordy ?
beta 09:53, 13 lis 2012

Karolinko jaka Ty zorganizowana jesteś podziwiać, podziwiać

śmiałam się z tej ziemi z dużą zawartością nasion chwastów

grtuluję siewek jeżówki
popcorn 09:59, 13 lis 2012

Hej Dziewczyny, wcale mi się nie wyświetla że ktoś u mnie pisze - zawsze maila dostawałam, a to od wczoraj coś się zepsuło...

Grembosia - gdybym miała na Danicę miejsce, to bym jej do sąsiadki nie wydalała

Gabrysiu - nie wszędzie pasuje taka ściółka, ale ja ją lubię; a jak hosty się rozwiną to szyszek prawie wcale nie widać; a szyszki fajniejsze, bo ich nie wywiewa jak kory... i duuużo wolniej się rozkładają...

Ewo kupiłam coś podobnego do eko-bordów, od razu w komplecie ze szpilkami, tutaj:
http://allegro.pl/obrzeze-palisada-kraweznik-eko-4-kotwy-bord-i2757874514.html
użytkownik BSTV może dzisiaj lub jutro przyjdzie?

Beato - lubię mieć wszystko "pod kontrolą", szkoda że w kwestii porządku już nie jestem taka porządnicka posprzątane lubię jak jest, ale nie przepadam za samą czynnością Jakoś w tym kompoście zawsze mi wszystko kiełkuje... trudno, wyrwę i nie będzie Jeżówki kupiłam -nasiona mix- w ogrodniczym, za rok liczę na kwiatki!
Pszczelarnia 10:31, 13 lis 2012

Karola, widzę Cię na forum, powiedz czy 9 zł za ciemierniki ładne to dużo? W takiej podstawowej doniczce (małej) ale ładne, mają się do kwitnienia (moje niektóre w ogrodzie też). Czy jest szansa, żeby z ciemierników zrobić dywan? Uchowa się to u nas w masie?
popcorn 10:37, 13 lis 2012

Hej Ewo!
To dobra cena, poniżej 10 zł nigdzie nie widziałam. Nawet na allegro sporo taniej kupić sie nie da, chyba po 6 zl kiedyś, ale to marna jedna łodyżka z 2 listkami była...
Mam u siebie kilka sztuk; sadziłam w ub roku 11 szt, ale częściowo straciły liście i nie odbiły, pewnie po nich...nie wiem czy się da zrobić dywan, chciałabym; ale na razie tych roślin jeszcze nie rozgryzłam na pewno teraz w sezonie kupię znowu kilka i dosadzę w to samo miejsce bardzo lubię ciemierniki
Moja Babcia ma (miała) takie duże, średnicy ok 40 cm, pięknie wyglądają obsypane kwiatkami

A jakie, helleborus niger - białe?
Pszczelarnia 10:44, 13 lis 2012

Tak, chyba białe. A to zaszaleję. Pamiętam, że Dzidka dawała im ziemię zasadową.
popcorn 10:45, 13 lis 2012

hmm u mnie kwaśna, może dlatego im źle? Jak dokupię sobie nowe, to im na całej rabacie wymienię
szalej!!