Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 11:11, 12 lis 2012

Trochę dzisiejszych fotek
Ostatnie dni chryzantemy na schodach:

Morwa już łysa...

Berberys:

Badylek który kiedyś był Marikenem

Młode jeżówki (siewki moje) i proso:

Jeden wrzosiec kwitnie teraz zamiast na wiosnę, ale on chyba tak miał:

Hortensje, dąbrówka i bukszpan

jw.

popcorn 12:24, 12 lis 2012

Wilczomlecze fajnie wyglądają

Parę jeżówek zostawiłam - ładnie wyglądają pod śniegiem:

Rozgrzebałam kopczyki różom... za parę dni będę zasypywać z powrotem na pierwszym planie ubiegłoroczny cis - sporo podrósł:

Ostatnie poziomki:

I kocimiętka kwitnie (moja własnoręcznie wyhodowana z nasionka, tegoroczna)

Ostatnie róże:

Wrzosy i trawki:

I chwasty - hakone podsypałam kompostem z dużą ilością nasion chwastów na to wygląda
anipla 13:25, 12 lis 2012

Berberys śliczny (pamietasz co to za odmiana?) moje berberysy sadzone były za czasów ,kiedy było mi wszystko jedno jak co się nazywa- miało rosnąc i "wyglądać" ...ale za sprawą ogrodowiska duuużo sie zmieniło .już nie kupuję na zasadzie : ...o ! ładne...rośnie duże czy małe? i na tym moja wiedza się kończyła
Pozdrawiam
popcorn 13:27, 12 lis 2012

Anito to berberys "Erecta", ma zielone wyprostowane pędy; nie wiem jaki duży będzie, cięłam go mocno wiosną - rośnie pod okapem balkonu, gdzie wszystko i schło, a te sobie radzą.
Kupiłam w LM na wyprzedaży chyba po 7 zł/szt, w ub roku; w tym też mieli, nie patrzyłam na cenę.
weronika77 13:34, 12 lis 2012

O, jaka zorganizowana ogrodniczka. Moja ławka pod garażem chyba zostanie na zimę, i komplet mebelków na tarasie też, może przykryję folią tylko.
popcorn 13:39, 12 lis 2012

Weroniko jak zapiszę, to pamiętam; i łatwiej później zweryfikować czy zrobione wszystko czy nie

Ja chowam, w końcu przez 5 m-cy nie będzie się w tego korzystać; miejsce w garażu jest; nie trzeba będzie wymieniać tak szybko...
Martek 13:47, 12 lis 2012

Piękna jesień w obrazach.

Popcarol trzeba się martwić o wszystko o co chcemy i musimy z pewnością nie o koniec świata ten po prostu jak będzie miał przyjść to przyjdzie i zabierze nam zmartwienia najwyżej
Martek 13:53, 12 lis 2012

Żurawka 27 lipca wyglądała tak :

popcorn 13:54, 12 lis 2012

Martek napisał(a)
Piękna jesień w obrazach.

Popcarol trzeba się martwić o wszystko o co chcemy i musimy z pewnością nie o koniec świata ten po prostu jak będzie miał przyjść to przyjdzie i zabierze nam zmartwienia najwyżej

Prawda? nie wierzę w koniec świata, a jak przyjdzie - trudno, obyśmy tylko od razu i szybko zginęli
a na razie trzeba pracować i dbać o wszystko jak zwykle pozdrawiam!! piękna żurawka!
Justyna 17:08, 12 lis 2012

nie wiedziałam, że wilczomlecz tak ciekawie się prezentuje jesienią.
pozdrawiam