Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

bacowa 00:12, 19 sty 2013

Karola ,czytałaś art.Danusi o kocimiętce ?
ciekawa jestem kiedy ją wysiewać ? może w marcu do doniczek ? , fajna bylinka , podoba mi się .
Jak tam twoje plany ogrodowe na nowy sezon ..:.bo ja już nie mogę się doczekać wiosny.

ps.zapomniałam napisać że dostałam naklejkę Ogrodowiska od Danusi , ale fajnie , .

E
monteverde 00:40, 19 sty 2013

Karolka ładne zdjęcia sikorek Ci wyszły moje są gorsze, truskawki też ściółkuję
popcorn 08:32, 19 sty 2013

Ewo nie czytałam o kocimiętce, ale na pewno nadrobię Siałam w ub roku sama, końcem lutego do doniczek w domu, końcem sezonu zakwitła Rozdałam trochę w maju na spotkaniu O u Bożenki. Posiej koniecznie!
Też już nie mogę się doczekać wiosny, chociaż im jej bliżej tym lepiej znoszę zimę. Zwłaszcza taką jak teraz - sporo śniegu, nowy sypie delikatnie, minus 7. Ładnie jest
Ja też chcę naklejkę, jak to się robi?

Aniu - dzisiaj w tym samym miejscu siedzą kosy. Wielkie grafitowe kulki z pomarańczowymi dziobami. Aż się przestraszyłam gdy weszłam do kuchni, a tu tuż za oknem takie puchate kulki

W ogóle to zrobiłam sobie kuku. Wystawiłam miskę pełną obierek, starej kaszy itp na taras, bo mi się nie chciało po ciemku przez śnieg do kompostownika przedzierać. I dzisiaj rano baraszkują w tym kosy właśnie, rozgrzebały na pół tarasu... ech będę zbierać

Moja 6latka obudziła się w nocy z gorączką Wujek z kuzynami wczoraj odwołali przyjazd na tort bo chorzy buu...

bociek 08:38, 19 sty 2013

O kurcze Karolina, ale niefart

Kuruj mala, trudno tort bedzie z opoznieniem
popcorn 09:59, 19 sty 2013

Hej Kasiu! Młoda trochę kaszle i to tyle, mam nadzieję że się nie rozłoży. W poniedziałek imprezka dla dziewczynek, jak będzie źle będę musiała odwołać lub przenieść powiedzmy na piątek... cóż, trudno, co poradzić...
sarenki przyszły idę posprzątać barłóg po kosach M się śmieje z przekąsem że mamy największy karmnik dla ptaków w okolicy (zajmuje połowę tarasu
Juzia 10:39, 19 sty 2013

No ładny mi karmnik
Zdrowia młodej!
popcorn 10:44, 19 sty 2013

M posprzątał, przy okazji odśnieżania
Kosy będą zawiedzione nowe słoninki musimy powiesić, bo sikorki zjadły

Młoda bajki ogląda, na razie bez gorączki. Zobaczymy. Dzięki, Justynko!!

pozdrawiam i miłego dnia!
Ozz 13:18, 19 sty 2013

To już może zostaw te obierki - kosy same posprzątają
popcorn 17:07, 19 sty 2013

Hej Ozz! posprzątane, kosy mogą sobie poużywać w kompostowniku Młoda ma cały dzień 39 stopni, dałam jej przeciwgorączkowo ibufen, liczę na to że będzie ok w nocy... prócz lekkiego kaszlu i gorączki nie ma innych objawów.. to jakiś wirus??

pozdrawiam!!
Celina 19:42, 19 sty 2013

popcarol napisał(a)
Hej Magdo!
koniecznie pojedź, wakacyjna bardzo jest Hiszpania, a już Barcelona... ech, cudne miasto! Ta atmosfera, te kamienice, te parki, te knajpki, ta paella! W parku Guell mogłabym mieszkać pod namiotem

Oj tak tak!! cudnie. Byłam tam służbowo w lutym . Ale pogoda odjazdowa.!! Ciepło ! w garsoneczce pomykałam