Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 14:17, 16 mar 2013

Boćku - w Lidlu dzisiaj widziałam, też łądne, w 6paku, 21,99 zł. Sporo u nas było.
U nas też pięknie i teraz 0, ale o 7mej rano było minus 10... dzisiaj w nocy ma być jeszcze zimniej, buu

Ewo, Ladygreen
, pozdrawiam!!
popcorn 19:53, 16 mar 2013

Na razie minus 6... mam nadzieję że to ostatnia zimowa noc!
Roślinki zostaną wysłane dopiero w poniedziałek, cieszę się Benex to jednak porządna firma; tylko zapomnieli mnie poinformować o wstrzymaniu wysyłki - i martwiłam się że nasze rośliny gdzieś u spedytora marzną...

Wstąpiłam dzisiaj do ogrodniczego, a tam mnóstwo cebulek wiosennych, wszystkie od benex właśnie... Czerwony ciemiernik 15,6, a zamówiłam sobie i płaciłam 11 zł z groszami... a oni kupują przecież hurtowo! Zdzierstwo... chociaż gdybym kupowała pojedyncze roślinki, to za transport nie opłacałoby się płacić...

Fajnie że jeszcze jutro niedziela
Anabell 21:45, 16 mar 2013

Karolko!
W lidlu miały być od 14 po 14, 50 bukszpany.
U Benexa opłaci się zamawiać cebulowe , dużo taniej jak po sklepach. Załuję ze mało wzięłam lili,
Czekam na prawdziwą wiosnę.
emka 21:52, 16 mar 2013

właśnie przeglądałam ofertę Lidla i są bukszpaniki, ciekawe jak w Biedronce? bo w ich gazetce nie ma
Bogdzia 22:03, 16 mar 2013

U mnie już -11 , kto wie do ilu spadnie bo bardzo szybko się obniża..W sumie to mogliby jeszcze ze dwa dni nie wysyłac ale i tak dobrze ze nie leżała ta paczka tyle dni.Pozdrawiam Karola.
anipla 03:37, 17 mar 2013

Pozdrawiam z -16 za oknem
popcorn 07:47, 17 mar 2013

Haniu - nie wiem, nie śledzę gazetek itp, byłam w sklepie i cena to 21,99... jakby były po 14 to pewnie bym kupiła
Emka - w biedro byłam chwilę jak Młoda była na lekcji pianina, wczoraj (ta studentka mieszka zaraz obok) i nie widziałam żadnych bukszpanów, na pewno.
Bożenko niepotrzebnie takie mrozy są teraz, duże różnice temperatur, teraz ostre słonko świeci.. ech Też się cieszę że w te mrozy roślinki nie leżą gdzieś w magazynie, czy co gorsza na pace jakiejś ciężarówki... i tak je będę sadzić w doniczki w domu, Twoje martagon też wsadzę, czy nie?

Anitko - co Ty robisz tak późno że nie śpisz?? Ale zimno było, brr...

miłego dnia!!
emka 11:07, 17 mar 2013

mam info, że w Biedronce mają być za tydzień
pozdrawiam
popcorn 11:18, 17 mar 2013

Bukszpanów mam wystarczającą ilość, kupowałam sporo w ubiegłym roku... ale dzięki za info! Komuś zaglądającemu się przyda na pewno!

Moje zmarznięte skrzynki z poliwęglanem komorowym jako przykrywką

Kiełki w domu - wszystkie parapety obstawione
Jeżówki:

Ostnice:

Ostróżki i ostrogowiec:

Kalarepka:

Aksamitki:

Cynie, bób w kubku, z tyłu amarylis

Pory:

Ciemierniki:
bociek 12:46, 17 mar 2013

O mamo, Karolina... szczeka opada. Skrzynie absolutnie wyczesane. Zazdraszczam, serio.