Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Bogdzia 21:08, 09 kwi 2013

popcarol napisał(a)
Marysiu - dzięki! Ale się cieszę
Bożenko, gify wypasione robisz Ja nie umiem.. może kiedyś?

pozdrawiam!!

Karolina to bardzo prosta sprawa , mogę pomóc jeśli chcesz.
renatamama3 21:34, 09 kwi 2013

Fajnie Wam ,zazdraszczam. Kurki fajna sprawa szczególnie te jaja. Pochwalę się ,że też mam dżdżownice same przywędrowały, dziś jak przesadzałam stokrotkę to,o w dołku pokazała mi,się dżdżownica.
popcorn 21:57, 09 kwi 2013

Elu - dzięki! Na pewno nie zapomnimy robić zdjęć
Bożenko jak będę miała chwilę poczytam jak się to robi, a potem już podpytam Ciebie praktyka
Renatko - cieszę się, będzie co podziwiać Kurki może mi Kasia odsprzeda, opowiadała że co chwilę ma małe kurczaki Dżdż też u mnie bywają, ale nie wiem jaki gatunek (dendrobena?); te zamówione to kalifornijskie, pewnie robią to co nasze, ale może szybciej?? hmm...

Czytam sobie te angielskie książki. Stwierdzam że jesteśmy 100 lat za Murzynami jeśli chodzi o ogrody... np jedna - wydana w 1997 roku, i informacja o specjalnych kompostownikach kanadyjskich, które są dostępne w handlu i w których hoduje się te dżdżownice i odzyskuje nie tylko kompost, ale też humus... ech, kiedy to u nas będzie dostępne??

dobrej nocy!
Margarete 01:02, 10 kwi 2013

Hej, hej Karolina,
jeszcze tu wpadłam bo ja taki "nocny Marek" jestem.Dziękuje za jeżówkę i tulipanki raz jeszcze. No i za spotkanie, że miałyśmy okazje sie poznać z Tobą i Gabrysia.

Bardzo już u ciebie wiosennie sie porobiło w ogrodzie. Widać przedwiośnie.....U mnie na skarpie przed domem (od wschodu) jeszcze leży śnieg na kamykach i na iglakach, tych do cięcia wiec muszę poczekać do jutra z tym cieciem żebym zębów sobie nie wybiła, bo tam trzeba trochę ekwilibrystyki, skarpa, spad, śliski śnieg na kamieniach a ja na tym wszystkim z nożycami i tnę z rekami podniesionymi do góry... żebym nie wyrżnęła na wjazd do garażu to muszę poczekać aż do końca stopnieje, a ja w tęsknocie za wiosną i pod wpływem Ogrodowiska nie mogę sie doczekać i przebieram nogami jak ten koń na wyścigach przed startem.... a drugiej strony domu na połowie ogrodu tej od lasu jeszcze dużo śniegu lezy, chyba to ten las tak trzyma cień i wilgoć ... u mnie trochę tak jak u Bogdzi. Zapowiadają ciepło więc jeszcze troszkę i juz będzie prawdziwa wiosna.
Co do wyjazdu to tak jak mówiłam główny problem z psem - nie mam komu podrzucić, za duży, a syna nie będzie.....trudno, narobicie fotek i podzielicie sie na forum wrażeniami.
monteverde 01:54, 10 kwi 2013

popcarol napisał(a)
Kupiłam sobie... znowu trochę nasion
MIZUNA - UNIKALNE WARZYWO; KAPUSTA TOSKAŃSKA, KAPUSTA TOSKAŃSKA PURPUROWA CEBULA BORETTANA - WŁOSKA i okra - okry szukałam i mizuny (japońskiej kapusty/sałaty). I przy okazji kapusta toskańska zielona i purpurowa i płaskie włoskie cebulki Zobaczymy co mi z tego wyrośnie

Miałam te wszystkie warzywka, najgorzej mi urosła okra, ale smak ma też nie specjalny i ten śluz co wypuszcza jakby smarki toskańska smaczna możesz zostawić nawet ją w grudniu w ziemi i szykować do jedzenia jak jarmużborettana jest podłużna smaczna, mizuna taka sałatka też smaczna
ewalm 02:03, 10 kwi 2013

A ja mizunę to tak sobie lubię. Ale to wszystko kwestia gustu, więc uprawiaj Karolino, uprawiaj.
popcorn 08:06, 10 kwi 2013

Małgosiu - fajnie było porozmawiać Śnieg stopnieje, nie ma wyjścia!
Aniu - dzięki za info, będę próbować To mój pierwszy raz z nimi. Okra podobno dobra jest do zagęszczania zup - zamiast mąki i śmietany, no i zdrowa podobno No zobaczymy

Ewo
- nigdy nie próbowałam, może w jakiejś azjatyckiej restauracji? Chociaż pewnie nie w PL do spróbowania... zobaczymy

miłego dnia!
mira 08:37, 10 kwi 2013

Karola ale rewelacyjny macie wyjazd do Keukenhof - byłam - obłęd - ja byłam 30 kwietnia - urodziny królowej -
rezerwujcie cały dzień choć po takim szaleństwie kolorów fajnie pojechać rowerem w pola i widzieć łany
radzę Wam zebrać się dość rano żeby złapać trochę spokoju przed południem zanim przyjadą z hoteli liczne autokary
pozdrawiam
popcorn 09:29, 10 kwi 2013

Mireczko cieszę się jak nie wiem co Na czas zwiedzania nie będziemy miały raczej wpływu, to wyjazd zorganizowany. Ale raczej od rana zwiedzanie, koło południa Amsterdam, do wieczora, wieczorem powrót... ale maraton

A u nas pada śnieg Wielkie białe płatki buu

Zamówiłam wypożyczenie wertykulatora, na szczęście nie na tą, a na następną sobotę. 50 zł, nie tak źle. Duży, spalinowy. Spróbujemy jak działa
Magda70 09:54, 10 kwi 2013

O ludu...co ty za nasiona kupiłaś?? Jakaś ciemna masa ze mnie chyba hhiihihih nie znam...

Widzę, że jedzie Was już fajna grupka I tak będzie super...Ja też będę w Holandii w tym czasie co Wy ale w innym ogrodzie..
Pozdrawiam..