Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 10:50, 11 kwi 2013

Tak planuję, ale powoli, żeby jej listków nie poparzyło. Pozdrawiam!
JoannA 10:51, 11 kwi 2013

popcarol napisał(a)
Tak planuję, ale powoli, żeby jej listków nie poparzyło. Pozdrawiam!

chciałam Ci dopisać żeby stopniowo, powoli bo poparzy liście ja swoją powoli wystawiam
Magda70 10:57, 11 kwi 2013

popcarol napisał(a)
Bożenko "kłujek" miałam nie mieć, a niestety mam i to sporo Do tego jesienią sadzone róże angielskie, jeszcze nie tknięte Ech Co do Wiednia... gdyby nie ten Niemiecki, to przeprowadziłabym się nawet jutro Mamy tam oddział z którym mocno współpracuję i niestety wiem że prawie zawsze mają lepszą pogodę od naszej, niestety

Ewo - no widzisz. Na Marywilską miałam kawałek z naszego Bemowa, baaardzo rzadko tam byłam, no ale mizunę pewnie i w innych miejscach można dostać. No ale to była Warszawa U nas na wsi nikt nazwy nie słyszał, nie mówiąc o sprzedaży

Ula - mam nadzieję dzisiaj przyjadą, lepiej żeby nie były zapaczkowane, bez dostępu powietrza zbyt długo..

Znów padłam wcześnie i od 3ciej już jestem wyspana.. ech

pozdrawiam!!

O 3 wyspana?! No ja Cię błagam...nieważne o której padę to i tak o 3 nigdy nie jestem wyspana...mogę się przebudzić ale jak zobaczę godzinę to śpię dalej
popcorn 11:01, 11 kwi 2013

Ech... no rzadko tak mam, chyba że padnę o 21wszej Ale same nudy, w TV nic, M w Wawie, ogrodnicze gazety przeczytane

pozdrawiam!
popcorn 11:32, 11 kwi 2013

Joasiu -

12 stopni plus!! Jupi!! Wystawiłam kalarepkę, ciemierniki i sałatę, niech się hartują Może po południu posadzę je do skrzyń Pod poliwęglanem powinno im być ciepło
Oczywiście warzywka, ciemierniki na rabatę

Ale się cieszę! Wreszcie wiosna, wszystko będzie rosło i wreszcie będę mogła się umazać ziemią
popcorn 11:36, 11 kwi 2013

Dzisiaj na bazarku po raz pierwszy pan sprzedawał drzewka i krzewy owocowe!! Jupi! Balerinę Bolero - jabłonkę kolumnową - będzie miał, ale na jesień. Jupi! Kupię sobie do doniczek, ze 2?
Pani mi nie przywiezie ranników, bo u niej coś je zjadło buu...
Śnieg znika w oczach

no dobra, do roboty, a nie o niebieskich migdałach
JoannA 11:54, 11 kwi 2013

popcarol napisał(a)
Joasiu -

12 stopni plus!! Jupi!! Wystawiłam kalarepkę, ciemierniki i sałatę, niech się hartują Może po południu posadzę je do skrzyń Pod poliwęglanem powinno im być ciepło
Oczywiście warzywka, ciemierniki na rabatę

Ale się cieszę! Wreszcie wiosna, wszystko będzie rosło i wreszcie będę mogła się umazać ziemią

Karol, jak miło się czyta, taki entuzjazm u Ciebie, super. Ja jeszcze muszę z tydzień poczekać na prace w ogrodzie.
Może za krótko jeden dzień, ja bym przez parę dni hartowała. Pod przykryciem będzie im ciepło ale one takie delikatne, nie wiem...
U mnie też ciepło, tylko ten śnieg
ale jak wrócę do domu to na południowej stronie tawuły przytnę, tam śnieg już zupełnie zginął
pozdrawiam cieplutko
JoannA 12:00, 11 kwi 2013

popcarol napisał(a)
Dzisiaj na bazarku po raz pierwszy pan sprzedawał drzewka i krzewy owocowe!! Jupi! Balerinę Bolero - jabłonkę kolumnową - będzie miał, ale na jesień. Jupi! Kupię sobie do doniczek, ze 2?
Pani mi nie przywiezie ranników, bo u niej coś je zjadło buu...
Śnieg znika w oczach

no dobra, do roboty, a nie o niebieskich migdałach

Marzą mi się drzewka owocowe kolumnowe do donic. Zobaczę jak u Ciebie będą rosły, może w przyszłym roku się skuszę
U mnie nornice pożarły lilie
popcorn 12:11, 11 kwi 2013

Asiu pewnie że za krótko, dzięki, w sobotę posadzę. Ja dzisiaj muszę chociaż pograbić i ułożyć na palenisku za płotem do spalenia obcięte pędy róż, kłujące jak nie wiem co. Wczoraj się poddałam, a teraz na nie patrzę i nie mogę patrzeć

Drzewka kolumnowe - wahałam się czy nie kupić na allegro, ale poszukać lokalnie. Te z alle kupowałam, ale takie rachityczne i małe dostałam, teraz już podrosły, ale u nas w sprzedaży lokalnie są piękne owocowe drzewka, takie jak moje z alle po 3-4 latach Za te same pieniądze.. ech

Nornice... teraz wszystkie cebulki mam już w koszyczkach

pozdrawiam!!
JoannA 12:15, 11 kwi 2013

Spryciula w przyszłym roku moje też będą w koszyczkach
Nad zakupem kolumnowych na allegro też się długo zastanawiałam, ale boję się, ryzyko i jak czytam co piszesz to raczej zerknę w centrach ogrodniczych, popytam, może sprowadzą
do miłego