Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

jotka 13:35, 10 kwi 2013

Wiosna prosiła, żeby wysłać Ci jej przedstawicieli Będzie niebawem

renatamama3 13:37, 10 kwi 2013

Tak , tak korzystam ,przesadzam z M thuje z przedszkola w docelowe miejsce.
popcorn 13:43, 10 kwi 2013

Jolu dziękuję! Ale ładne
Renatko - zazdroszczę, może w sobotę będzie na tyle ładnie że sobie coś porobię?

Róże do obcięcia (na razie te rugosa, angielek się boję ruszać). Trawnik do pograbienia (czy jest sens przed wertykulacją za tydzień?). Kule bukszpanowe do przesadzenia z warzywnika do kuli ceramicznej. I mnóstwo innych prac, które się same znajdą, byle ten śnieg zniknął
Milka 16:00, 10 kwi 2013

Karola, no nawał i terminarz prac, jak u wszystkich, niech to będzie dla ciebie pocieszeniem, inni nie mają lepiej, bo albo pogoda i chorzy, albo pogoda i w pracy, albo deszcz, zawsze coś; ja już się pogodziłąm, że moje plany nie wykonam, trudno, świat się nie zawali; snieh jednak ubywa i myślę, że w sobotę juz się wyżyjesz, buziam
popcorn 18:34, 10 kwi 2013

Irenko dzięki za odwiedziny mimo nawału!
Już się wyżyłam Ścięłam różę rugosa, pokłułam się strasznie, muszę w rękawice lepsze zainwestować, bo nie pozbierałam obciętych gałązek - masakra
Ścięłam też moje 5 agrestów na pieńku, kolce jak wyżej
Posadziłam jeden z bukszpanów z Oświęcimia przywiezionych przez Święta. Jutro pokombinuję z kolejnymi, bo straciłam koncepcję I sił mi zabrakło, a Młoda chciała iść do domu (jeździła na rowerku i bawiła się resztkami śniegu w międzyczasie).

Jutro cd - podobno pogoda ma być lepsza

A w Wiedniu jutro +22 stopnie! Ech, może jeszcze kiedyś się przeprowadzimy?
popcorn 19:24, 10 kwi 2013

Jutro powinnam dostać dżdżownice, zostały dzisiaj wysłane paczką priorytetową
Idę im przygotować papu
Bogdzia 22:16, 10 kwi 2013

popcarol napisał(a)
Irenko dzięki za odwiedziny mimo nawału!
Już się wyżyłam Ścięłam różę rugosa, pokłułam się strasznie, muszę w rękawice lepsze zainwestować, bo nie pozbierałam obciętych gałązek - masakra
Ścięłam też moje 5 agrestów na pieńku, kolce jak wyżej
Posadziłam jeden z bukszpanów z Oświęcimia przywiezionych przez Święta. Jutro pokombinuję z kolejnymi, bo straciłam koncepcję I sił mi zabrakło, a Młoda chciała iść do domu (jeździła na rowerku i bawiła się resztkami śniegu w międzyczasie).

Jutro cd - podobno pogoda ma być lepsza

A w Wiedniu jutro +22 stopnie! Ech, może jeszcze kiedyś się przeprowadzimy?

Same największe kłujki dziś obrabialaś. Podziwiam. Wiedeń miałby na pewno lepszy klimat dla ogrodu i dla Młodej.Pozdrówka.
ewalm 23:21, 10 kwi 2013

popcarol napisał(a)

Małgosiu - fajnie było porozmawiać Śnieg stopnieje, nie ma wyjścia!
Aniu - dzięki za info, będę próbować To mój pierwszy raz z nimi. Okra podobno dobra jest do zagęszczania zup - zamiast mąki i śmietany, no i zdrowa podobno No zobaczymy

Ewo
- nigdy nie próbowałam, może w jakiejś azjatyckiej restauracji? Chociaż pewnie nie w PL do spróbowania... zobaczymy

miłego dnia!

A nie, wcale nie. W W-wie w gospodarstwie Majlertów na Marywilskiej w sezonie mizunę można kupić. W swoim czasie kupowałam ale jakoś tak bez entuzjazmu. Widać jestem sałatowo konserwatywna.
Urszulla 23:29, 10 kwi 2013

o Twoich dżdżownicach czytam wszędzie, wpadnę pooglądać
popcorn 03:54, 11 kwi 2013

Bożenko "kłujek" miałam nie mieć, a niestety mam i to sporo Do tego jesienią sadzone róże angielskie, jeszcze nie tknięte Ech Co do Wiednia... gdyby nie ten Niemiecki, to przeprowadziłabym się nawet jutro Mamy tam oddział z którym mocno współpracuję i niestety wiem że prawie zawsze mają lepszą pogodę od naszej, niestety

Ewo - no widzisz. Na Marywilską miałam kawałek z naszego Bemowa, baaardzo rzadko tam byłam, no ale mizunę pewnie i w innych miejscach można dostać. No ale to była Warszawa U nas na wsi nikt nazwy nie słyszał, nie mówiąc o sprzedaży

Ula - mam nadzieję dzisiaj przyjadą, lepiej żeby nie były zapaczkowane, bez dostępu powietrza zbyt długo..

Znów padłam wcześnie i od 3ciej już jestem wyspana.. ech

pozdrawiam!!