Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 15:59, 11 kwi 2013

Aniu eee bo ja gaduła jestem, a w domu pracuję i ciągle na telefonie, ale o pierdołach nie ma z kim
Też się cieszę z rzodkiewki
Ciekawe jak reszta

pozdrawiam!!
eliza3 16:32, 11 kwi 2013

Piszesz, że groch można siać, wezmę to pod uwagę w sobotę... uwielbiam groszek cukrowy.
Pozdrawiam.
popcorn 17:48, 11 kwi 2013

mozna Elu, moj juz w ziemi od miesiaca pewnie po nim przez te mrozy.
znosi niewielkie max -4, a bylo -14 u nas
teraz mysle mozesz juz siac
pozdrawiam
k.
an_tre 18:11, 11 kwi 2013

Witaj Karolinka melduję, ze nasionka wysiane, w połowie do donicy, a resztę wrzucę do gruntu jak na dobre rozmarznie
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
popcorn 18:47, 11 kwi 2013

Aniu - cieszę się! To Twoje nasionka się wysypały? Jakbyś miała za mało, to mogę dosłać, coś jeszcze wyskrobię. Niech rosną!

Rąk nie czuję. Wygrabiłam obcięte róże (rugosa), wywiozłam za płot na kupkę do spalenia. Wkopałam 3 bukszpany, ziemię z wykopów pod nie wywiozłam do warzywnika (do skrzyni), doły wypełniłam kompostem i w to sadziłam. Niech teraz spróbują nie rosnąć Nadal mi coś nie gra w okolicy kuli ceramicznej, jutro pokażę, może coś podpowiecie.
Na warzywnik nie mam siły.

Muszę robić po trochu, po kolei, bo po zimie jakaś wykończona jestem - zero aktywności i teraz wychodzi, byle co i zasapana jestem Ech

Idę do Młodej trochę czasu z dzieckiem spędzić
an_tre 18:54, 11 kwi 2013

popcarol napisał(a)
Aniu - cieszę się! To Twoje nasionka się wysypały? Jakbyś miała za mało, to mogę dosłać, coś jeszcze wyskrobię. Niech rosną!

Rąk nie czuję. Wygrabiłam obcięte róże (rugosa), wywiozłam za płot na kupkę do spalenia. Wkopałam 3 bukszpany, ziemię z wykopów pod nie wywiozłam do warzywnika (do skrzyni), doły wypełniłam kompostem i w to sadziłam. Niech teraz spróbują nie rosnąć Nadal mi coś nie gra w okolicy kuli ceramicznej, jutro pokażę, może coś podpowiecie.
Na warzywnik nie mam siły.

Muszę robić po trochu, po kolei, bo po zimie jakaś wykończona jestem - zero aktywności i teraz wychodzi, byle co i zasapana jestem Ech

Idę do Młodej trochę czasu z dzieckiem spędzić
Zobaczę co mi z tego wykiełkuje mam nadzieję, ze cosik z tego będzie a ty napracowałaś się już solidnie, ja dziś powiedziałam do M, że jestem jeszcze nie gotowa na pracę w ogrodzie, nie mam sił śmiał się ze mnie i poszedł grabić
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
popcorn 19:06, 11 kwi 2013

Mój M jutro wraca z delegacji, w sobotę się przyda
Zrobiłam domek dla dżdżownic - fuuuj Gdybym nie łowiła ryb z Tatą całe dzieciństwo, to nie wiem czy te robale bym wzięła w rękę... ech

Paczka otwarta, wiaderko z doniczką w środku przygotowane:

Pudełeczka z robalami:

Robale z bliska:

To najgorsze - fuuuj - wcisnęły się pod taśmę klejącą i stąd je musiałam wydobyć nie uszkadzając ich Gdybym zostawiła, padłyby w śmietniku :/

Trochę torfu, robale i na nie odpadki kuchenne, na wierzch obierki z ziemniaków, podlać wodą, gotowe:

Jedyny mój rannik i więcej nie będzie
JoannA 19:44, 11 kwi 2013

No to teraz masz trochę gęb do wykarmienia
Karol wrzuciłam zdjęcie Limki
popcorn 20:01, 11 kwi 2013

Obejrzałam, nie tylko limki! Zdradzisz po ile były? Wyglądają na wypasione!
No, 1000 gąb do wykarmienia Nie mieliśmy żadnych zwierzątek domowych, za to teraz sporo brr
Bogdzia 20:05, 11 kwi 2013

Niezbyt ładne te Twoje zwierzatka ale chociaż przydatne. No to się solidnie napracowałas. Bardzo ciekawa jestem tych Twoich nowych roslin o których nawet nie słyszałam wcześniej , niech rosną bo chcę je poznac. Pozdrówka.