Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Anabell 22:15, 12 kwi 2013

Karola, co Ty? tak się nie sieje rzodkiewki, musi być każde ziarenko osobno. Tak może być koper, botwinka. pietruszka. Zrobię zdjęcie jak moja powschodzi, siałam w sobotę. Rozstawa powinna być wymiary małego pudełka zapałek Jak powschodzi to zrobię zdjęcie.
bacowa 22:34, 12 kwi 2013

Fajnie że kupiłaś limki ,no i w miarę tanio
popcorn 22:58, 12 kwi 2013

Hania - no coś ty siałam żeby marchewkę było widać, poza tym urośnie, zobaczysz. Pewnie że lepiej osobno, więcej miejsca ma, ale najwyżej przerywać będę. I tak jestem w szoku że wyrosła, po miesiącu śniegów i mrozu.

Ewo - no też się cieszę, wreszcie je dorwałam. Tylko co ja z 5 sporymi nie-limkami zrobię?? ech.. nawet nie wiem jak kwitną i czy ładne..

dobrej nocy! jak fajnie że jutro sobota
Anabell 23:14, 12 kwi 2013

Rzodkiewka mrozów się nie boi.
Horti z alegro przesadź w inne miejsce, jeszcze okaże się będą bardzo ładne. Jak zakwitną będziemy rozpoznawać odmianę.
popcorn 10:01, 13 kwi 2013

Haniu na razie do doniczek, bo innego miejsca nie mam :/ chyba że za domem, w cieniu? Ciekawe czy by kwitły? Hmm... Taki szpalerek z jednakowych horti, jakiekolwiek by nie były, 5 szt, mógłby fajnie wyglądać?

M z Młodą pojechali na lekscję pianina, potem do Teściów, chata wolna! Cały dzień będę grzebać w ziemi Przywiozłam sobie 4 worki nowej ziemi, idę walczyć Miłego dnia!
Artur321 10:12, 13 kwi 2013

Karolino żurawki wyjątko piękne, moje były przygniecione przez sterte sniegu i teras nie wyglądają zbyt ciekawie, ale najważniejsze jest to że w koncu jest wiosna i niedługo zrobi się całkiem żielono.
popcorn 13:48, 13 kwi 2013

Artur, no w tym roku są ładne, będę je okrywać - bo w ubiegłym większość liści musiałam im wyciąć i zanim się rozbujały, to był koniec czerwca A teraz jak jesienią wyglądają - kolorowe

A u nas spadł grad.. ech...
nie oglądałam jeszcze świeżo posadzonej sałaty itp, ale to roszponka, raczej przetrwała

Obsadziłam 2 skrzynki, w sumie mam już 8, gotowych. We wszystkich coś kiełkuje albo rosną rozsady Wykopałam jaśminowca który rósł 4ty rok przed domem i jeszcze ani razu nie zaszczycił nas kwitnieniem:/ Wylądował za płotem Może tam mu będzie pasowało, a jak nie to nie będzie mi zabierał cennego miejsca
W miejsce po nim posadzę bukszpana chyba znowu w każdym razie w nóżkach ma już poziomki, poprzesadzałam spod róż (wyjątkowo niefortunne miejsce. Wyplewiłam większość truskawek. Mam bardzo ładny warzywnik, świeżo zagrabiony, jak na tę porę roku oczywiście A raczej miałam, bo rozumiem że ulewny deszcz z gradem zmył wszystko, ale co tam

Wykąpałam się, fajrant na dzisiaj Jutro lżejsze prace pt cięcie bukszpanów, w końcu niedziela
Ewa4 14:22, 13 kwi 2013

Ale masz ciekawa hodowle robaczków sama natura.Pozdrawiam
renatamama3 20:16, 13 kwi 2013

Hej Kaola ,u nas chyba z 4 razy mnie ,przegonił deszcz,ale wykorzystałam ten czas na przygotowanie ,obiadu i ogarnięcie domu.pozdrawiam
JoannA 20:31, 13 kwi 2013

Karol, wreszcie i ja mogłam troszkę poszaleć na działce, dopóki pogoda sie nie skiepściła. Po 17 była burza, grad, deszcz i tęcza, ale najważniejsze że nie śnieg
Pozdrawiam cieplutko