Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Anabell 22:54, 11 kwi 2013

Słabo widać punkciki białe.

Stoją od 25 marca , wszystkie punkciki to wyjdą korzonki. a z pączków widocznych w wodzie wyrosną gałązki.
JoannA 07:13, 12 kwi 2013

Przybiegam z samego ranka i pytam o Twoje zwierzątka domowe nie rozpełzy się za bardzo?
popcorn 07:15, 12 kwi 2013

Hania dzięki! Tak zrobię! To mój pierwszy raz z horti. 3 gałązki mają już listki, ze złamanego fragmentu Anabelle, wetknęłam je prostu w skrzynkę z siewkami. Ale tam mają więcej ziemi, masz rację.

Przez noc zwierzaki nie wylazły, fugi w płytkach puste hihi
Muszę w takim razie wymyślić jakąś pokrywkę na nie. Na dworze na razie zbyt zimno, najlepiej "przetwarzają" w temperaturze powyżej 15 lub 18 stopni nawet... więc pokojowa temp to dla nich w sam raz

miłego dnia!! piątek! jupi!!
popcorn 07:17, 12 kwi 2013

Siedzą na miejscu. Myślę że warstwa obierek jest zbyt ażurowa i za dużo w niej powietrza, żeby im się chciało bardziej w górę piąć Fugi czyste, uff
JoannA 07:17, 12 kwi 2013

Miłego dnia, piątek cieszy bo zanosi się na piękny weekend
AniaK 07:43, 12 kwi 2013

Ciekawa jestem jak szybko przerabiają tą warstwę 15 cm? Zdawaj relację na bieżąco. A może je jakąś gazą nakryć, albo cienką agro.

Pozdrawiam
popcorn 08:07, 12 kwi 2013

Asiu - no nie mogę się doczekać Na jutro mam szeroko zakrojone plany oczywiście o ile tylko pogoda i kondycja fizyczna pozwoli

Aniu - pojęcia nie mam, mam je od wczoraj. Anita pewnie wie, ma większe doświadczenie, ale jej Młoda jest chora i Anita się ostatnio nie udziela z braku czasu
Cienka agro to jest to! dzięki!

miłęgo!
JoannA 08:09, 12 kwi 2013

Zdradź Swoje plany
popcorn 08:17, 12 kwi 2013

Szeroko pojęte "ogarnięcie" ogródka, tj wygrabienie suchej trawy spod żywopłotu z róż; wycięcie spirali na razie z 1 bukszpana (na razie zbieram siły i odwagę, nigdy tego nie robiłam i nie chcę zniszczyć rośliny
Wypełnienie pozostałych skrzynek kompostem, ziemią, sadzenie rozsad sałaty, kalarepki do nich i siew groszku, bobu i marchewki, sadzenie cebulki.
Obcinanie bukszpanów w ogródku - mam ich ze 200, więc trochę zejdzie Większość na szczęście jeszcze mała, w żywopłotkach-obwódkach. Dziurkowanie dna balii, obsadzenie jej (w garażu kiełkują mi lilie). Wyplewienie truskawek - zaniedbałam je jesienią i teraz więcej zielonego dają chwasty niż truskawki
Jeśli M nie wybierze się z Młodą do Teściów, tylko będzie chciał pomagać, to przestawimy kompostownik za płot, wybierzemy resztę kompostu z miejsca gdzie jest teraz. I planuję tam zakątek z ławeczką + spirale bukszpanowe po bokach I będzie spalał gałęzie z wyciętych jesienią samosiejek i moją górę gałązek róż (wczoraj wywiozłam za płot 3 kopiaste taczki, brr).
I po sobocie
JoannA 08:23, 12 kwi 2013

Karola, jesteś niesamowita, wszystko tak dokładnie zaplanowane. U mnie nadal śnieg, może w sobotę uda mi się coś zrobić w ogrodzie.Zapowiadają u mnie deszcz
Słoneczka Ci życzę i świergotu ptasząt