Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 18:45, 12 sty 2012

Witajcie! Po 60 zł/szt więc nie jakoś za darmo, ale chyba nie tak bardzo drogo.
U nas w okolicznych szkółkach w ogóle nie było takich na pieńku, same tujki sosny czy świerki. Na cisy polowałam, ale bezskutecznie.
Ten gość już więcej nie ma, pytałam.

Mam jeszcze panią która ma w ogródku kilkanaście sztuk takich, ale nie miała równych. Namiary tutaj:
http://xarchiwum.pl/bukszpan-kulka-na-pniu-70-cm-i1905345029.html

już w archiwum niestety.. ale kontakt i fotka jest.

i adres mailowy: iloooviaaa_xxx@o2.pl

napiszcie że macie kontakt ode mnie, ja się z panią umówiłam na wiosenne kopanie.

pozdrawiam!
popcorn 08:27, 15 sty 2012

Śnieg spadł nie jakoś duże, ale na tyle że M musiał odkopać wejście do garażu - tam uzbierała się mała zaspa i bez odśnieżenia nie dało się otworzyć bramy garażowej. Młoda pół dnia wczorajszego bawiła się z koleżanką w śniegu. Zbudowały nie bałwana, tylko... kucyka pony ze śniegu znaki czasów

Ciągle się waham nad urlopem. Drogi Egipt (i nieco ponad 20 stopni w cieniu - Sharm lub Taba), ale fajny hotel i wypasione jedzonko czy tydzień w Istebnej i narty. Wszystko przemawia za nartami oprócz mnie W marcu mam 2 wyjazdy firmowe, na początku i pod koniec, oba na narty, więc się jeszcze najeżdżę (4+5 dni). Młoda ma kombinezon, narty dobre w tym sezonie (kupione w ubiegłym z za dużymi butami) i nigdy nie była, więc też by skorzystała. A mnie się chce słonka, wyjechać daleko, wyłączyć komórkę i leżeć na piachu Hmm... zobaczymy, jeszcze 2 tyg, ale powoli trzeba by coś rezerwować...
Walizka już spakowana, nowe sandałki dla Młodej właśnie przyszły pocztą (letnie już za małe). I jak tu jechać do Istebnej?

Na razie mam sporo zamieszania w pracy, sporo do zrobienia. Więc nie piszę i nie czytam innych wątków - wybaczcie. Praca po nocach mi się śni :/ Młoda ma w tym tyg urodziny, więc w piątek impra dla dzieci, w sobotę dla rodziny. Trzeba to zorganizować. Dzisiaj sprzątanko domu, chociaż piętra - tam tylko śpimy, więc nie zdążymy nabałaganić
Piękny ten śnieg za oknem Przełożyłam dostawę 3 piennych bukszpanów na wiosnę, nie chcę ryzykować, bo one nie w doniczce tylko z gruntu..

miłej niedzieli!
ircia 19:30, 15 sty 2012

Karolino, byłam z wizytą w Twoim ogródku. Masz cudny taras, moim zdaniem porządne drewno to najlepszy materiał na tarasie!!!!
Poza tym podziwiam Twój zapał do pracy! Na rezultaty oczywiście nie trzeba długo czekać.
Żeby zasłonić płot ja posadziłabym w tym miejscu bluszcz. Stworzy zieloną ściane i piękne tło dla reszty ogrodu.
popcorn 20:19, 15 sty 2012

Witaj Irciu!
też byłam u Ciebie Z tarasu jesteśmy zadowoleni. Nie mogę się doczekać wiosny, by móc działać dalej
Gdzie posadziłabyś bluszcz? Na razie od niedawna rośnie wzdłuż betonowego płotu sąsiadów. Po drugiej stronie działki będzie żywopłot z cisa. Z tyłu działki nic nie będzie, jest żywopłot z róż, do przesadzenia, jeśli uda nam się dokupić kawałek działki za domem. z przodu też zagospodarowane, od drugiej strony siatki berberysowy żywopłot, z tej szpaler z hortensji limelight jak wyrosną

pozdrawiam!
ircia 20:31, 15 sty 2012

No właśnie miałam na myśli ten płot,który rozważałaś czy nie zakryć hortensją pnącą. Ale widocznie gdzieś umknęła mi widomość, że już rośnie tam bluszcz. Uważam, że najlepsze wyjście, tym bardziej, że zawsze bdzie wyglądał schludnie. Taki mają nasi przyjaciele, jak rozrasta się za bardzo to po prostu tna go jak żywopłot
popcorn 20:36, 15 sty 2012

Mam nadzieję urośnie i zakryje ten beton paskudny
dzięki
GabiK 11:27, 16 sty 2012

Karolinko, ale wyjadowo u Ciebie.
A nasze córy z podobnego terminu - Laurka ma urodziny dzisiaj.
popcorn 11:45, 16 sty 2012

Witaj Gabi!

Najlepszego dla Laurki!! Młoda urodziła się 19go ale 2007, Twoja jest chyba młodsza?

Właśnie przełożyłam urlop na kwiecien:/ (ten z 2011 jeszcze). Nie wyrabiam się w pracy, a chcę skończyć żeby nie myśleć o tym na urlopie. M tez niechętny (chłodnawo teraz w Egipcie). Tylko bratanka mi szkoda, zapowiadały mu się fajne ferie (mieliśmy go wziąć w ramach prezentu komunijnego).
Może na tydzień na narty wyskoczymy, ale to tyle...nie rezerwuję też niczego, bo to też niepewne..

śnieg jest, przynajmniej aura bardziej pozytywna

M oczywiście w Warszawie, dam sobie głowę uciąć że znów będę sama odśnieżać wrr

miłego dnia!!
popcorn 12:41, 16 sty 2012

Właśnie mi ręce opadły...
babka z Triady wyczarowała kolejne 2 miejsca w Tabie gdzie chcieliśmy jechać, przysłała mi rezerwację na 6 osób (razem z teściami). A my nie jedziemy

Może ktoś chętny? Ostatnia cena z last minute (teraz wszystko jest droższe) - 2013 zł/ os dorosła, ze zniżkami na dzieci, 2 tygodnie all inclusive, hotel 5*, Katowice-Taba-Katowice, w terminie 01.02-15.02
Hotel Sonesta Beach Resort *****

buu
popcorn 20:29, 16 sty 2012

Negocjuję z panem od bukszpanów cenę za 2 bukszpanowe stożki, takie:

na wiosnę będzie wielkie sadzenie

Dzisiaj mi się nudziło, policzyłam ze od sierpnia kiedy tu trafiłam posadziłam już ponad 80 bukszpanów

Wcześniej rosło już 10, kupionych/zamówionych jest kolejnych 3 na pniu + 2 powyższe stożki i 3 na pniu kolejne. Wiec ponad 100 sztuk na naszej małej działce