Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

laurowisnia 12:21, 21 sty 2012

Mam taki kącik w swoim ogrodzie z modrzewiem, który będę kształtować na bonsai i właśnie spod niego usuwam na wiosnę róże gdyż stwierdziłam, że nie pasują do takiej formy.
Twój cyprys skojarzył mi się też z formą bonsai. Teraz przeglądnęłam Twój ogródek jeszcze raz, widzę, że chodzi o kule, ale o takie jedna nad drugą. Ta forma jak najbardziej pasuje do róż. Trochę namieszałam.
popcorn 19:18, 21 sty 2012

Sebek napisał(a)
Ale super te bukszpany

hej Sebku,
gość (ten ilooovia którego adres umieściłam na górze 93 czy 94 strony) ma ich sporo, możesz więc sobie zamówić!
pozdrawiam
popcorn 19:23, 21 sty 2012

hej Agato,
to są 3 kule nad sobą, moim zdaniem nieźle to wygląda. Na wiosnę zrobię fotkę i pokażę - teraz wygląda średnio, bo cyprys jest okutany jutowym workiem - sadziłam go niedawno, kupując nie wiedziałam że ma mocno okaleczony korzeń i mam nadzieję przetrwa zimę.

I po imprezach. Gabi wczoraj wyszalała się w sali zabaw. Dzisiaj odwiedzili nas moi Rodzice, Babcia i brat z żoną. Gabi oszalała od prezentów. Ciągle układa puzzle i koloruje i każe sobie czytać o przygodach Scooby Doo (ostatni hicior). Fajnie że jeszcze jutro jest niedziela

Brat mnie zaskoczył, kupił sobie ogródek działkowy Cieszę się, na wiosnę umówiliśmy się na nasadzenia i porządkowanie (pomagał nam przy naszej działce, chętnie mu się odwdzięczę). Nie mają zupełnie pojęcia, nawet nie wiedzą jakie drzewa oprócz tujek na tej działce rosną. Jakieś rosną, ale że jest zima i nie mają liści nie rozpoznali gatunków Działka jest trochę zaniedbana, kupili ją od jakiegoś starszego gościa. Więc będzie co robić Ale fajnie
miłego weekendu!
popcorn 08:12, 23 sty 2012

Właśnie przeczytałam maila, że Danusia opublikuje mój "artykuł" na 1wszej stronie ogrodowiska Fajnie! I moje zdjęcia warzyw i dostanę kalendarz ogrodnika w nagrodę
Miło mi bardzo

miłego poniedziałku (brr)
laurowisnia 08:46, 23 sty 2012

Moje gratulacje!
ell 08:46, 23 sty 2012

GabiK 09:37, 23 sty 2012

Gratuluję. o czym ten artykuł?
popcorn 09:43, 23 sty 2012

Hej Dziewczyny, witajcie w ten poniedziałkowy ranek dzięki

O warzywach Weszłam sobie na wątek o warzywach w ogródkach przydomowych, a tam Danusia prosi o artykuł. Więc zamiast w wątku napisałam w mailu parę słów i proszę Fajnie
Pszczelarnia 14:49, 23 sty 2012

Karola, Ty to jesteś twórcza! Podziwiam.
popcorn 15:07, 23 sty 2012

Hej Ewo, na to wygląda że cośtam czasem mogę napisać A z polskiego raczej zwykle noga byłam
Ale twórczością bym tego nie nazwała raczej.. Myślę że tutaj z braku konkurencji tak wyszło
ale fajnie
dzięki

Śnieg cały stopniał, a jak pada planuję zimowe fotki Żeby było na przyszłość do zdjęć "przed" i "po". I może do wizytówek ogrodów (super ten dział jest!), jak już coś w tego naszego wyjdzie
już prawie po poniedziałku - uff, strasznie dużo pracy.. niedługo zbieram się po Młodą i na pocztę. Nienawidzę poczty. Przynajmniej na naszej zawsze jest tłoczno i załatwienie czegoś w czasie poniżej 25 minut graniczy z cudem:/ wrr... muszę się zainteresować InPostem... sprzedaję graty i ciuszki po Młodej na allegro i wysyłać to trzeba...