Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Sebek 20:48, 16 sty 2012

popcarol napisał(a)
Właśnie mi ręce opadły...
babka z Triady wyczarowała kolejne 2 miejsca w Tabie gdzie chcieliśmy jechać, przysłała mi rezerwację na 6 osób (razem z teściami). A my nie jedziemy

Może ktoś chętny? Ostatnia cena z last minute (teraz wszystko jest droższe) - 2013 zł/ os dorosła, ze zniżkami na dzieci, 2 tygodnie all inclusive, hotel 5*, Katowice-Taba-Katowice, w terminie 01.02-15.02
Hotel Sonesta Beach Resort *****

buu

Opłaca się bardzo - ja zbieram jednak na inny wyjazd

Może dam znać jednej wrednej nauczycielce to może wyjedzie i będzie spokój cały miesiąc - ferie mam od 15
BEATA_S 22:13, 16 sty 2012

popcarol napisał(a)

Dzisiaj mi się nudziło, policzyłam ze od sierpnia kiedy tu trafiłam posadziłam już ponad 80 bukszpanów

Wcześniej rosło już 10, kupionych/zamówionych jest kolejnych 3 na pniu + 2 powyższe stożki i 3 na pniu kolejne. Wiec ponad 100 sztuk na naszej małej działce

Nic się nie martw Karolinko. Na wiosnę planuję jednorazowy zakup ok. 150 szt. bukszpanów
popcorn 08:46, 17 sty 2012

Witaj Sebku - a gdzie planujesz jechać? Nie ukrywam że mi wszystko jedno, byle było ciepło i niedrogo. Oczywiście o tej porze roku fajnie jest na Kubie, Dominikanie, Seszelach itp, ale to nie ta kasa
Nie wiem czy te miejsca jeszcze są, wyłuskałam ostatni wolny pokój w hotelu, pracownica triady wydzwaniała kilka dni do niego i w końcu znalazła dodatkowy, żebyśmy mogli w 6 osób jechać... a tu nic z tego :/

Beatko - wow obwódki będziesz robić? Masz już namiar gdzie kupisz?

Pozdrawiam!!
GabiK 09:54, 17 sty 2012

Karolino, Sebek wybiera się do Anglii.
Fantastyczna oferta, szkoda, że z Katowic.

Ale zakupów, będziesz miała co robić wiosną.
popcorn 10:44, 17 sty 2012

hej Gabi,

aa, Sebek do Anglii Byłam w sumie 3 razy ale wtedy mnie jeszcze ogrody nie interesowały pojeździliśmy trochę, popracowaliśmy, jeszcze końcem liceum to było i po 1wszym roku studiów.

Co do tej oferty - wolałabym wylot z Warszawy, ale już nie było. Do wyboru Wrocław, Poznań albo te Katowice, więc na nich stanęło bo by nas moja Mama z Oświęcimia podrzuciła. No ale nic z tego :/ W kwietniu może się uda Cena bardzo dobra, bo last minute, od 2 tygodni ryłam w necie i szukałam i porównywałam a z Triadą mamy dobre doświadczenia, więc czemu nie Jednak lepszą cenę można trafić niż rezerwując "first minute". A pół roku do wakacji to sporo czasu, zawsze coś się może wydarzyć... kiedyś zaliczka 30% nam przepadła, bo M sobie bark załatwił na snowboardzie, skończyło się na operacji i braku urlopu :/

Stożki bukszpanowe po 80 zł/szt. Zamówiłam u gościa 2 (więcej nie chciał sprzedać), doniczkowe- więc się przyjmą i 3 kule na pniu. W sumie 330 zł. Wysyłka gratis. Wiosno przyjdź Luty muszę jakoś przetrwać bezwyjazdowo (no, może tydzień w połowie urwę na Istebną i naukę Młodej na nartach), za to z ogromem pracy :/ w marcu narty 2x i kwiecień i lecimy jupi a potem już wszystko będzie rosło i mnie nie będzie ciągnęło gdzie indziej. Końcem maja te setki cebul powinny kwitnąć jupi
BEATA_S 11:57, 17 sty 2012

Będę robić obwódkę, ale jedną długgą
Nie mam jeszcze dobrego źródła zakupu, rozglądam się narazie
Myślę, że jednak wybiorę się do jakiejś szkółki.
popcorn 12:20, 17 sty 2012

Beatko moja jedna nie taka długa obwódka pochłonęła 53 sadzonki
Przy tej ilości nawet w szkółce powinnaś dostać dobrą cenę. No i bukszpany będą takie jakie sobie wybierzesz

pozdrawiam!

PS byłam u Ciebie, piękna zima, super wyglądają bukszpanowe kule pod puchatą pierzynką
BEATA_S 14:29, 17 sty 2012

popcarol napisał(a)
Beatko moja jedna nie taka długa obwódka pochłonęła 53 sadzonki
Przy tej ilości nawet w szkółce powinnaś dostać dobrą cenę. No i bukszpany będą takie jakie sobie wybierzesz

pozdrawiam!

PS byłam u Ciebie, piękna zima, super wyglądają bukszpanowe kule pod puchatą pierzynką

Ha, ha to ja wiem ! Też sobie zrobiłam malutki żywopłocik i poszło mi sporo bukszpanów ( nie pamiętam już ile - ale króciutki jest).
Tutaj sobie wyliczyłam, że 150 sztuk danej wielkości powinno mi wystarczyć, a jak będzie zobaczymy
Dziękuję za odwiedziny, zrobiłam kilka zdjęć, choć są nie najlepszej jakości. Może w weekend coś dopstrykam
Pozdrawiam
popcorn 09:40, 18 sty 2012

Może dzisiaj też zrobię kilka zimowych ujęć, choć śnieg wydeptany już przez moje dziecko - wraz z kolegą z sąsiedztwa szaleli w niedziele, a od tej pory może dodatkowy 1 cm spadł. I dobrze, bo M w Warszawie, wolałabym nie musieć walczyć ze śniegiem tak jak w ubiegłym roku...
Zimno jest. Zima w końcu przyszła, a ja wypatruję wiosny
W garażu cebulki w donicach mi skiełkowały... przykryłam je jutą, ale nie wiem czy to wystarczy...

miłego dnia!
popcorn 08:54, 19 sty 2012

Dzisiaj odśnieżałam własnoręcznie Niedużo, no i już po powrocie z przedszkola (na szczęście dało się rano przejechać i otworzyć garaż i bramę bez odśnieżania) Wszystko topnieje i tak...
M dzisiaj wraca z Wawy. Jutro po południu imprezka dla dzieci (Młoda dzisiaj kończy 5 lat). Po drodze muszę tort odebrać. A dzisiaj zapolować jeszcze na jednorazowe talerzyki, kubeczki i widelczyki/łyżeczki. I odnaleźć Młodej świeczkę w kształcie cyferki 5 - kupiona dawno temu i gdzieś leży... tylko gdzie...

W sobotę najazd rodzinny, dzisiaj muszę zaprawić mięso żeby je w piątek upiec i w sobotę tylko odpiec na obiad. I 2 sałatki robię dzisiaj wieczorem bądź jutro. I w sobotę kolejny tort odebrać uff

Miłego dnia! Jutro już piątek, weekendu początek