Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Bogdzia 22:21, 07 cze 2013

popcarol napisał(a)
Bożenko, prawda? Zresztą teraz chodzę tylko w jeansach i polarach, więc tylko czasem potrzebuję czegoś innego. Problem mam przed firmowymi spotkaniami, bo okazuje się ze trochę za mało tych porządniejszych nie mówiąc o nadążających za modą ee tam, niespecjalnie mnie to interesuje

Ogrodowe zakupy sa duuuzo bardziej przyjemne Jedziemy razem do Danusi, ale fajnie!

Ja też widzę ze szafy mi pęcznieją tylko ciuchami do ogrodu a jak do ludzi trzeba wyjsc to w panikę wpadam, ale nie lubie kupowania i mierzenia. Byc może pojedziemy razem , zobaczymy.
popcorn 22:24, 07 cze 2013

Bożenko jedź, koniecznie! Ja już mam osobne półki na ciuchy na co dzień i takie od święta hehe i tych od święta chyba więcej, bo te codzienne się zużywają jednak... a coraz rzadziej kupuję.. często kupuję tylko rzeczy dla Młodej, lubię przebierać tylko w małych dziewczęcych ciuszkach

dobrej nocy! padam
popcorn 21:54, 08 cze 2013

Po sobocie:/ Poniedziałek coraz bliżej, ciąg dalszy załatwiania z piątku, nie pokończonych sporów... ech... jakoś się nie mogę wyluzować:/

Dzisiaj cały dzień luzy, zero ogródkowania. Leniwe śniadanie w porannym słonku na tarasie. Upiekłyśmy z Młodą babeczki z poziomkami i owocami świdośliwy.
Po drodze do Teściów na grilla - jechaliśmy skrótem - i wpadliśmy na kiermasz/odpust?? z kilkoma stoiskami ogrodniczymi Młoda dostała balonik, ja mam 2 nowe hosty i truskawkę pnącą U Teściów grilowanko, niedawno wróciliśmy. Pogoda się udała, większość dnia słoneczna i ciepła, spędziliśmy w ogrodzie

Fajnie że jeszcze jutro niedziela, może też będzie ładnie? Miłego wieczoru!
Gabrysia_ 22:02, 08 cze 2013

Karola...dla każdego coś miłego
ka1sia 22:48, 08 cze 2013

Karola, to miły dzień za Tobą i odpoczynek się przyda
Czytam, że będziesz u Danusi, super będzie okazja się poznać
Miłej niedzieli życzę
popcorn 09:02, 09 cze 2013

Gabrysiu - to prawda Idę sadzić hosty
Kasiu - no mam nadzieję pojadę; 20go M ma urodziny i mam nadzieję zaprosimy rodzinkę już na przyszły weekend, nie za 2... fajnie będzie jeśli uda nam się zobaczyć
Miłej niedzieli! Wzajemnie!!

Kolejny piękny dzień Słonko świeci, jak rosa odpuści idę odtrawnikowywać dalszą część pod płotem sąsiada. Brakuje mi miejsca na hosty
Zamówiłam sobie lilie martagon, nie mogłam się napatrzeć u Bożenki

miłego dnia!
popcorn 12:19, 09 cze 2013

Odtrawnikowałam kawałek pod hosty, z tej okazji wykąpałam się właśnie drugi raz w dni dzisiejszym Praca w słońcu jest dla masochistów, poczekam aż trochę zelżeje z sadzeniem...
Spaliłam nawozem moją anabelkę

Wykopałam ją i obmyłam bryłę, ale dzisiaj wygląda jeszcze gorzej - to wczorajsze fotki...

i 2 małe bukszpaniki z obwódki jakieś skapcaniałe, pewnie akurat w tym miejscu jakoś więcej mi się sypnęło... koniec nawozów w proszku, będę rozpuszczać i podlewać - wtedy przynajmniej trzymam się sposobu stosowania... ale jak tu podlewać nawozem w takie deszcze jak ostatnio? ech...

sąsiedzi koszą trawnik mimo niedzieli, ja też nie mam oporów i latam z łopatką przynajmniej nie hałasuję
popcorn 12:27, 09 cze 2013

Piwonia od Babci zakwitła!

I rugosa by już kwitła, gdybym jej sporo nie ucięła wczesną wiosną

Ale przynajmniej jest gęsta i nie łysa od spodu, a zakwitnie i tak, tyle że później:

Morwa niedługo zakwitnie:

Wredei nie taki wredny, coś tam rośnie

Mozgę muszę skrócić, nie lubię jak kwitnie:

Bronze Form wzięła się za siebie
popcorn 12:30, 09 cze 2013

Brateczki w balii kwitną nieprzerwanie

Brzoskwinie coraz większe

Sałata rzymska z czosnkami

Graham Thomas ma pąki!! większość pozostałych róż także

Przed domem nadal głównie zielono:

Lawenda jeszcze tydzień?

Rzut okiem na warzywnik: