Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Margarete 08:13, 07 cze 2013

Czesc, Karolina, jak mi sie uda wszystko co zaplanowałam na dzisiejsze popołudnie to wpadłabym do ciebie po roslinki.... wreszcie! Juz masz ich pewnie dość....
Zadzwonie jeszcze po pracy to sie umówimy.
Ciesze sie że kosiarka sie sparawdziła, ja ma elektryczna ale też w ubiegłym roku kupowałam nową bo poprzednią zajeździłam. Pamiętam że zdenerwowałam sie wtedy okropnie w trakcie koszenia trawnika bo mi co chwila sie psuła ( a to sie powtarzało juz kolejny raz ) więc rzuciałm kosiarke i tak jak stałam w dresie wsiadłam w auto i pojechałam do Brico tuz, tuz przed zamknięciem to było - az byli sprzedawcy na mnie źli bo już mieli kończyć prace - to była chyba sobota czy jakos tak a ja wpadłam i w tych nerwach kupiłam bez większego zastanawiania pierwszą z brzegu kosiarke. Nie była nakjtansza ale chyba jakos tak cenowo druga albo trzecia od końca i jeszcze zmusiałam sprzedawce żeby mi ją skręcił - tzn te rączki bo oni mieli tylko 1 szt skręconą na ekspozycji a reszta w kartonach. Zęby zaciskał bo już było po godzinie zamknięcia ale co... ja juz byłam w sklepie to mnie nie wyrzuci przecież a klient nasz pan.... ha, ha, ha.... jak on to szybko robił.... i po 5 minutach wyjechałam ze sklepu z kosiarką na kołach, do auta i do domu dokończyć koszenie.
Pełen spontan ! Ale jestem bardzo zadowolona z tego zakupu. Udało mi sie !
Miejmy nadzieję że i twój zakup będzie udsny, tym bardziej że zastanawiałas sie , rozważałaś wady i zalety i wybrałaś po przemysleniach.
Alez u ciebie wszystko pieknie rośnie !
Odezwe na tel dzis. Buziaki!
popcorn 08:17, 07 cze 2013

Grembosiu - dzięki! najlepsze że pokazywałam nowego pudelka z porcelany, a wszystkim podoba sie lustro ale co tam, mnie też się podoba To mówisz że się przeprowadzasz i zostawiasz meble? Fajnie! Prawda? Kosiarkę mam, działa, super

Haniu - w takim razie jesienią (w sierpniu?) poprzesadzam wszystkie, zaszkodzić im to chyba nie zaszkodzi? Wysoko, wyżej mówisz? Może rzeczywiście źle posadziłam, bo bardzo się zdziwiłam że kupione przez Bożenkę kłącze zakwitło... a u mnie same słabe badylki...
Wszystko rośnie, podoba mi się Buziaki!!
popcorn 08:29, 07 cze 2013

Małgosiu! ja Ci je chętnie podrzucę, możemy się spotkać gdzieś na mieście, na Bugaju, albo podjadę z przedszkola i Ci je "wrzucę" za płot? co masz jeździć, nie po drodze! Nie, nie mam ich dość, stoją i nikomu nie wadzą... dzisiaj po południu mam plany wyjazdowe, więc jeśli chcesz przyjechać to może w pon, albo sama Ci je podrzucę ok 16.30 (pieniążki możesz mi zwrócić przelewem zawsze?).

Uśmiałam się z Twojej relacji nt zakupu kosiarki Najważniejsze że działa! Nie lubię wybierać, strasznie dużo wszystkiego teraz i na wszystkim trzeba się znać... więc spędziliśmy z M prawie 2 dni wertując fora, opinie klientów, oferty... nie znoszę tego, bo nie możesz iść do sklepu i poprosić o DOBRĄ kosiarkę - sprzedawca wciśnie Ci to co akurat ma/na czym ma największy zarobek... ech...

Ta firma też - sprzedał mi kosiarkę, zapytałam jaką sam ma... niechętnie przyznał że Hondę - której nie sprzedaje (bo za droga zapewne). Ech, Polska.

Miłego dnia! dzięki Bogu piątek... mam serdecznie dość tego tygodnia, jakieś gnioty i problemy, wspólnego niewiele mam ale i tak mi się obrywa - rykoszetem... ech... za 3 tyg URLOP!!! Jupi!
gierczusia 08:37, 07 cze 2013

Ale fajne to drugie życie Czosnków ... Zresztą lustro też niczego sobie
popcorn 08:37, 07 cze 2013

Ela, dzięki!
kurczę czemu nikomu się nie podoba mój pies???
Maria667 10:28, 07 cze 2013

popcarol napisał(a)
Ela, dzięki!
kurczę czemu nikomu się nie podoba mój pies???

Masz na myśli tego porcelanowego pudla?
Jest..... biały....?!
popcorn 10:32, 07 cze 2013

Marysiu - no, rozbroiłaś mnie mnie się podoba, nabyłam, chwalę się, a wszystkim podoba się... coś co stoi obok hehe

buziak
k.
Juzia 10:37, 07 cze 2013

Hehehehe

popcorn 13:04, 07 cze 2013

Justynko

Uff, napracowałam się. Jak fajnie ze już końcówka piątku Mam szczerze dość tego tygodnia!! niech się kończy

Chmury ciężkie wiszą nad nami, ale rośliny popryskane, trawnik skoszony, niech leje, co mi tam
Kose ręczną muszę kupić, bo trawa za płotem wieeelka, a kamienie tam są i krzywo, moją nowiutką kosiareczką nie wjadę Moja piwonia od Babci zakwitła, cyknę fotki Chociaż jedna
Pszczelarnia 14:15, 07 cze 2013

A mój M. - biegacz długodystansowy - kosi 6 godzin całość.