Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » ogrodoweimpresjejolki

ogrodoweimpresjejolki

Kasiek 18:22, 01 gru 2013

jotka napisał(a)

Nic tylko o zdrowie dbać Jak planowałaś przyjazd do mnie to już sobie trasę obejrzałam
Zdrowia Tobie i sobie życzę Iwonko
Nawet jeśli ta propozycja nigdy nie nabierze realnych wymiarów, to wywołała uśmiech na mojej buzi

W koncu mamy pare miesiecy na dopracowanie tego planu Dziewczyny, zdrowka, a z reszta sobie poradzimy
jotka 18:27, 01 gru 2013

Kasiek napisał(a)

W koncu mamy pare miesiecy na dopracowanie tego planu Dziewczyny, zdrowka, a z reszta sobie poradzimy

Jaka szybka reakcja Iwonko widziałaś?
18:30, 01 gru 2013
Tak, tak, widzę i optymistycznie myślę o przyszłości
Różne scenariusze mam przerobione, a ich realizacja zależy od zdrowia
Kasiek 18:31, 01 gru 2013

Dziewczyny to ze dzisiaj jestem troche cofnieta, to wcale nie znaczy ze nie moge robic planow z Wami
jotka 18:44, 01 gru 2013

monteverde napisał(a)
Jolu ładne róże, po New Dawn, jaka jest następna? pozdrawiam

Kupowałam jako Abraham Darby i chyba tak jest

jotka 18:46, 01 gru 2013

Iwa napisał(a)
Tak, tak, widzę i optymistycznie myślę o przyszłości
Różne scenariusze mam przerobione, a ich realizacja zależy od zdrowia

To tak jak ja
Kasiu, jak są plany to jest i mobilizacja
18:55, 01 gru 2013

Dobrze, że już o różach pomyślałaś, bo za tydzień już możemy się spodziewać dość silnego mrozu nocą. Dziś też przypilnowałam, by róże Piotrek już zakopczykował, z moją Jolą jeszcze je opatulę jutro.
Improwizujemy teraz trochę w ogrodzie, cebule tulipanów, które mi zostały posadziłam w dużym koszu wiklinowym i ukryłam w zacisznym miejscu, zobaczę jak przezimuję i czy wykiełkują.
W przyszłym roku koncentruję się na różach, zachęciły mnie do tego zdjęcia z tego młodego ogrodu:

http://fogsroses.blogspot.de/2013_06_01_archive.html
w wolnej chwili można zerknąć
i jeszcze sporo pomysłów znajduję na Pinterest, założyłam konto i mam doskonałe źródło inspiracji, polecam.

malgorzata_s... 20:48, 01 gru 2013

O a tu wspomnienia i nowe plany spotkaniowe A cyklamen kolorystycznie wpasowany idealnie. Pozdrawiam
Celina 11:35, 02 gru 2013

jotka napisał(a)
Moje róże od godziny okryte na zimę kompostem.
Niby wcześnie, ale jak M. wraca z pracy to już ciemnica, a w weekendy różnie bywa. Wrócił podszyty wiatrem i zameldował, że na działkach nikogo nie było. Nawet się nie zdziwiłam, bo przy tym wietrze i zimnicy trudno się dziwić.
Podlał jeszcze iglaki koło tarasu, bo tam deszcz nie sięga.

Mam tak samo Jolu. W środku tygodnia nie ma szans pojechać. Ciemno.

Byliśmy wczoraj, ale tylko na chwilę .Coś M nie miał nastroju do działki.

Ważne że nic złego się nie dzieje- włamania,dewastacje.

dzisiaj u nas słonecznie Miłego

Milka 12:41, 02 gru 2013

Jolu, dziś piękny dzień, jaką kartkę masz w kalendarzu?