Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » ogrodoweimpresjejolki

ogrodoweimpresjejolki

zbigniew_gazda 10:00, 02 kwi 2014

Tawułka śliczna Jolu. U nas minus 3 nad ranem codziennie. A tak mi się marzy deszczyk i ciepłe noce.
Ze stokrotkami to przemyśl sobie. Jak Ci się podoba to siej. Pozdrowienia.
EPODLAS 10:34, 02 kwi 2014

Jolu, u nas też było w nocy chyba - 5. Jak rano byłam z pieskiem na spacerku to wszystkie rośliny żyją, to chyba na działce też nie zmarzły. Tulipany już takie duże, rosną narcyzki. Chyba pogoda nie zrobi nam takiego wrednego psikusa. Ja jadę na działkę, podgrzejemy w domku, a w dzień ma być ładnie. Pozdrówka.
bogumila 11:59, 02 kwi 2014

Pozdrawiam słonecznie...ale z dodatkiem zimnego wiatru...
barbara_kraj... 22:48, 02 kwi 2014

Ach, te przymrozki! Najbardziej niebezpieczne, gdy drzewa kwitną.

Tawułka wygląda na taką delikatną, dobrze że ją hartujesz na balkonie. Na tej wysokości ewentualny przymrozek nie powinien jej zagrozić.
eda 23:11, 02 kwi 2014

ja też chyba jutro zajmę się warzywniakiem jak nie będzie wiało dziś rano było zimno pod wieczór cieplej jest nadzieja na słońce zobaczymy miłego Jolu
jotka 08:39, 03 kwi 2014

Zbyszku, różnica temperatur pomiędzy dniem a nocą u mnie tez ogromna. Na szczęście nie schodzi poniżej minusa.

Bożenko, oby kolejne dni były coraz cieplejsze, jak nie dla roślinek, to choćby dla nas

Bogusiu, ten wiatrem daj dodatkowe odczucie chłodu, nawet jak na termometrze nie jest najgorzej.

Basiu, wszyscy boimy się tych późniejszych przymrozków. One największą szkodę czynią. Ale może ten sezon będzie łaskawszy.

Eda, u mnie prace nad warzywniakiem równoległe z kwiatowymi. Marchew, dymka juz w gruncie, a na parapecie pomidory, ogórki, zioła, ...

A dzisiaj ciąg dalszy pikowania...zaczęłam oczywiście od pomidorów

ale czekają zioła, lobelia, heliotrop, ...

no i kolejne roślinki trzeba siać, bo to juz kwiecień
09:11, 03 kwi 2014
Widzę, że z doświadczeniem sprawnie wychodzi hodowla z nasion,, zioła chyba zacznę, bo na razie mam tylko rozmaryn i i niezawodne oregano, ale budowa skrzyń utknęła, tylko na pomidorki koktajlowe mam przygotowane donice na tarasie.
Gwiazdnicy na działce pozbyłam się, gdy przestałam rozkładać kompost i przez dwa, trzy lata ją plewilam i wyrzucałam, potem, nowy już kompost, był czysty, stary poszedł głęboko, pod drzewo. Tak jak u Gabrieli, gwiazdnica rosła na kompoście jak dywan, ale ja działkę odkupiłam jako poczatkująca ogrodniczka.
Przyjemnego pikowania.
hanka_andrus 10:05, 03 kwi 2014

Jolu, w temacie pomidory jestem na tym samym etapie. Połowa roboty za mną.
Powolutku ogarniemy, a za kilkanaście dni pod folię.
Zdrowie niech Ci służy.
monteverde 10:10, 03 kwi 2014

jotka napisał(a)
Zbyszku, różnica temperatur pomiędzy dniem a nocą u mnie tez ogromna. Na szczęście nie schodzi poniżej minusa.

Bożenko, oby kolejne dni były coraz cieplejsze, jak nie dla roślinek, to choćby dla nas

Bogusiu, ten wiatrem daj dodatkowe odczucie chłodu, nawet jak na termometrze nie jest najgorzej.

Basiu, wszyscy boimy się tych późniejszych przymrozków. One największą szkodę czynią. Ale może ten sezon będzie łaskawszy.

Eda, u mnie prace nad warzywniakiem równoległe z kwiatowymi. Marchew, dymka juz w gruncie, a na parapecie pomidory, ogórki, zioła, ...

A dzisiaj ciąg dalszy pikowania...zaczęłam oczywiście od pomidorów

ale czekają zioła, lobelia, heliotrop, ...

no i kolejne roślinki trzeba siać, bo to juz kwiecień

Jola piękne masz te wysiewy mój heliotrop wyszedł ładnie siedział, siedział i znikł paskuda miłego dnia u mnie popadało w nocy i rano
Katkak 17:42, 03 kwi 2014

Witaj Jolu, Miło mnie, że zagościsz u mnie na dłużej Ja w zimie jakoś tak mało na Ogrodowisku bywałam (sen zimowy, czy jak? ) więc też będę nadrabiać Pozdrawiam