Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » ogrodoweimpresjejolki

ogrodoweimpresjejolki

jotka 09:20, 03 maj 2014

Haniu, w soboty u nas można wjechać samochodem pod samą działeczkę, więc mnie Marek może przy samej ławeczce wysadzić Sił nie wiele, ale ile można siedzieć w 4 ścianach, szczególnie, że to maj

Anitko, nie chcę nic kupić, bo właśnie ostatnio kolejne 3 wprosiły się do koszyka Te sadzone w poprzednich latach maj już ładne pąki (do wczoraj miały, a co było w nocy nie wiem).

Teraz czas na decyzję, gdzie te nowe posadzić,..

Dla Summer Snow już mam miejsce wybrane

O tych poniżej muszę jeszcze poczytać ...

Bogdziu, u mnie teraz nie wiek decyduje o diecie, tylko kolejne kuracje ...
Ale i tak coraz częściej myślę z sympatią o czasach, kiedy mięso i wędliny jadało się raz w tygodniu, a podstawą wyżywienia były produkty zbożowe no i ziemniaki.
mira 13:22, 03 maj 2014

Ale się uśmiałam z tych waszych niechceń kiełbasianych też w ten week nie jadłam grilowanej kielbasy tylko gotowane mięsko ale jakby tak ugrilować, musztardy ostrej nawalić, wielki kufel zimnego piwa to w tym zestawie super sama rzeczywiście nie

Jola tan powojnik Summer Snow ja mam - to wariat, ścina się go do ziemi ale w ciągu sezonu rośnie na kilka metrów jak szalony i się rozlazi na wszystko co po drodze więc dobrze pomyśl gdzie wsadzisz, a ponadto urokliwy oczywiście

pozdrawiam
Joku 13:31, 03 maj 2014

Ja ciągle wracam pamięcią do kwitnącego długo powojnika o bodajże czerwonawych kwiatach rosnącym przy wejściu na działkę.
monteverde 14:03, 03 maj 2014

mira napisał(a)
Ale się uśmiałam z tych waszych niechceń kiełbasianych też w ten week nie jadłam grilowanej kielbasy tylko gotowane mięsko ale jakby tak ugrilować, musztardy ostrej nawalić, wielki kufel zimnego piwa to w tym zestawie super sama rzeczywiście nie

Jola tan powojnik Summer Snow ja mam - to wariat, ścina się go do ziemi ale w ciągu sezonu rośnie na kilka metrów jak szalony i się rozlazi na wszystko co po drodze więc dobrze pomyśl gdzie wsadzisz, a ponadto urokliwy oczywiście

pozdrawiam

Dane dla powojnika Summer Snow, bo coś Mirze się pomieszało

Dane techniczne
kwiaty pojedyncze
kolor kwiatów biały
pora kwitnienia od VII
zapach Tak
wysokość powyżej 3 m
cięcie słabe
wystawa każda
zastosowanie pergole, altany http://e-clematis.com/pl/p/Clematis-Paul-Farges-Summer-Snow/292
monteverde 14:06, 03 maj 2014

jotka napisał(a)
Haniu, w soboty u nas można wjechać samochodem pod samą działeczkę, więc mnie Marek może przy samej ławeczce wysadzić Sił nie wiele, ale ile można siedzieć w 4 ścianach, szczególnie, że to maj

Anitko, nie chcę nic kupić, bo właśnie ostatnio kolejne 3 wprosiły się do koszyka Te sadzone w poprzednich latach maj już ładne pąki (do wczoraj miały, a co było w nocy nie wiem).

Teraz czas na decyzję, gdzie te nowe posadzić,..

Dla Summer Snow już mam miejsce wybrane

O tych poniżej muszę jeszcze poczytać ...

Bogdziu, u mnie teraz nie wiek decyduje o diecie, tylko kolejne kuracje ...
Ale i tak coraz częściej myślę z sympatią o czasach, kiedy mięso i wędliny jadało się raz w tygodniu, a podstawą wyżywienia były produkty zbożowe no i ziemniaki.

Jolu no śliczne powojniki, ja coraz częściej sklaniam się do Viticella, bo można je ścinać do dołu co wiosny ale i te późne śliczne i korcą strasznie, żeby je kupić pozdrówka
jotka 19:36, 03 maj 2014

Widzieliście szczesliwego człowieka ?
Wygląda jak ja teraz
Płuca dotlenione, oczy nacieszone, kierownikowanie poszło nieźle, ..., cóż że sil już niewiele ... Ale wychodząc widziałam kosa na swoim trawniku jak w pomarańczowym dziobie niósł coś zapewne dla dzieciarni
Widok bezcenny, zostanie pod moimi powiekami, bo aparat już był głęboko w torbie schowany...
Kasiek 19:46, 03 maj 2014

Az milo sie czyta takie wiadomosci Takie widoki sa najmilsze sercu, bo nasze...nikt ich nam nie zabierze....Jolu przytulam cieplutko
jotka 20:16, 03 maj 2014

Kasiek napisał(a)
Az milo sie czyta takie wiadomosci Takie widoki sa najmilsze sercu, bo nasze...nikt ich nam nie zabierze....Jolu przytulam cieplutko

Dzisiaj sił mi nie starczy na pokazanie zdjęć, na odpowiedzi Ani, Joli, Mirce i tobie Kasiu...
Ale co się odwllecze to nie uciecze ...
hanka_andrus 20:16, 03 maj 2014

Naładowałaś baterie to się cieszę. Ja w domku z rodziną, tez było miło. Kosów nie widziałam, ale wiem ,że moje 3 budki lęgowe zasiedlone. Zameldowała się rodzina szpaków, mazurków i jedna jeszcze nieokreślona. Jak siedzę sama cichutko w ogrodzie, to mogę je podglądać.
Miłego odpoczynku i spokojnej niedzieli.
Oby bez mrozu.
Kasiek 20:31, 03 maj 2014

jotka napisał(a)

Dzisiaj sił mi nie starczy na pokazanie zdjęć, na odpowiedzi Ani, Joli, Mirce i tobie Kasiu...
Ale co się odwllecze to nie uciecze ...

Poczekamy Jolu,...nie uciecze