Dziękuje, cieszę się , że Wam się też podobaja Nie mogłam oprzeć się ich urokowi Pewnie nie przetrwają zimy jak poprzednie, ale choć jesień będzie milsza w ich towarzystwie .
Dzisiaj u mnie od rana pięknie przyświecało wrześniowe słonko
No tak mi się pofarciło
Jak je zobaczyłam to chciałam zrobić barter bo kasy nie miałam przy sobie. Ale oddać mogłam tylko rower, więc nie ryzykowałam Następnego dnia już bez portfela się nie ruszyłam jadąc w tamta stronę Czekały na mnie
Jolu, przeglądam strony Twojego ogrodu, bo chciałam zobaczyć, czy dodałaś jakieś zdjęcia swoje aktinidii pstrolistnej, ale nie mogę znaleźć, tyle tych stron. Czy możesz mi podpowiedzieć w okolicach której mogą być zdjecia tego pnącza?
Ciągle szukam pomysłu na pnącze na moją pergolę, może aktinidia mogłaby tam rosnąć, ta pstrolistna odmiana jest śliczna, może mogłaby rosnąć na mojej słonecznej pergoli?
Aktindia jak najbardziej,muszą być 2 krzewy co najmniej.1 męski ,1 żeński.
Jedno zdjęcie mojej aktindii jest na pierwszej stronie mojego wątku (drugie w kolejności). Obiecałam wtedy pochwalić się nią jak przebarwi ona swoje listki w tym roku, ale pierwszy raz majowy przymrozek dokuczyła tej roślince tak, ze wszystkie listki które zaczęły sie przebarwiać zmarzły i opadły. Roślina cała przezyła i rośnie dalej nawet okazale, ale efektu różowienia liści w tym roku nie było. Przeszukałam swoje zdjęcia i znalazłam takie - pnie się po podporze
widać ja też na zdjęciu ze spotkania z Jolą i Anią
U mnie aktindia ukierunkowana jest w jedna stronę - w stronę, gdzie rośnie druga kiwi - mam nadzieję kiedyś na owoce
Przy najbliższej bytności zrobie lepsze zdjęcie tej sympatycznej roślince.