U nas tez trochę pokropiła, ale jes pochmurno i bardzo duszno, nie ma czym oddychać, w mieszkaniu chłodniej jak na dworze.
Jolu slicznie ci kwitną powojniki, ja kupiłam sobie jednego u Szmita, jak będzie leprze światło to zrobię fotkę
U mnie praktycznie cały dzień pada; na szczęście burze już tylko słychać gdzieś z dala. Jutro w planie od rana działeczka, wezmę aparat to może w przerwie pracy coś niecoś pstryknę
Nie z dala tylko ode mnie Właśnie się przetoczyła nad moją wioską.
Powojniki wyglądają pięknie
Dawid, piękne to one były w zeszłym roku
A w tym roku są w takiej samej marnej kondycji jak ja
Jolu ale te roślinki to wszędzie takie nijakie, w zeszłym roku były piękniejsze, bardziej bujne i rozrośnięte, bez grzyba, tak jak moje mieczyki w tym roku, nie ma na czym oka aparatu zawiesić
Och z tymi burzami to jest. Ja w radio słyszałam o potęznych burzach na Pomorzu. Mam nadzieję że do mnie nie dojdzie nic. Aż polecę jeszcze sprzątnąć poduchę z leżaczka.
Zaglądam co u Joli tak głośno?
A to młódź szaleje i wodę leje!
Niby się ochlapują wzajemnie,
ale i trawnik dostał solidnie!
Jola ławeczkę głaszcze i myśli
,, dobrze ,że wypieliłam chaszcze!
Teraz posiedzę w cieniu,
i wcale nie myślę o pieleniu!"
Zdrówka ,Jolu!
A ja dzis w domu siedzialam! 35 stopni na dworze, wprost nie do wytrzymania!
Zakisiłam 20 słoików ogórków!
Przez ostatnie dwa dni na działce lałam wodę, bo sucho niemiłosiernie. Dziwię się tym roślinom, ze jeszcze dyszą...
Pozdrawiam
Jolu, u nas wczoraj straszny upał, doszło do 38!! a wieczorkiem, nagle straszny wiatr, powywalało donice i ulkewa, na szczęście ta zawieja ustałą, ale słyszałam w radio, że w innych rejonach szkody olbrzymie; teraz mamy parno i znowu duszno!
to, co radosnych chwil na działce i z wnukami, ich radość, zaraża