Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » ogrodoweimpresjejolki

ogrodoweimpresjejolki

Milka 14:00, 16 lut 2013

Ja też życzę słońca, u nas buro i ponuro, ale twoja kartka z kalendarza jak zwykle piękna
barbara_kraj... 16:14, 16 lut 2013

Nowy bananowiec na weekend. Piękny się kwiat zapowiada
zuza12 16:59, 16 lut 2013

jotka napisał(a)
Co jeszcze mam? Na przykład Trytomę Kiedyś miałam 2 piękne okazy Jeden znikł w sposób, którego tylko się domyślam, bo został spory dół w miejscu gdzie rosła

Druga nie pokazała się już w zeszłym sezonie Podejrzewam, że ją "utopiłam". Teraz wiem, ze nie lubia mieć za mokro ...

Moja równiez znikneła po przesadzeniu. Moze też miała za mokro.
jotka 17:34, 16 lut 2013

Zbyszku, cięcie było, fotek niet ...

Marzenko, u mnie tez pogoda nie najlepsza, bo mżyło

Haniu, tym razem bez słoneczka

Bogdziu, masz racje, musimy wykorzystywać wolne M., bo pewnym pracom sama nie podołam.

Irenko, dobrze określiłaś dzisiejsza pogodę - buro i ponuro

Basiu

Zuziu, trytoma nie lubi mieć mokrych korzeni przez dłuższy czas, ziemia musi być przepuszczalna.
jotka 17:51, 16 lut 2013

A teraz krótkie sprawozdanie
Budka lęgowa wysprzątana, gotowa do zasiedlenia Nawet sikorka siedziała chwile na czereśni, ale zanim poszłam po aparat to już fru, fru ...

M. szykował narzędzia (drabinę, piłę i sekator na długim wysięgniku), a ja robiłam obchód.
Widziałam pierwszy nos piwonii lekarskiej wystawiony z ziemi, kwitnie (mizernie) żółta prymulka, grzywki krokusów spore, w zacisznych miejscach wychodzą tulipany.
Ziemia zmarznięta, więc próba wyrwania napotkanego chwasta skończyła się urwaniem mu "głowy"

Wszędzie błoto na mojej glinie przy dzisiejszej mżawce. Lepi się do obuwia. I to było przyczyną, że pod koniec zaplanowanych prac M. spadł z drabiny
Leżał nieruchomo na trawniku, a ja przez kilka sekund zanim do niego dobiegłam umierałam ze strachu.... Nie jest tak źle, nic sobie na szczęście nie złamał, jest potłuczony. Schodził już z drabiny, ale kalosze podbite przyklejona gliną ześliznęły sie ze stopnia.

Jeszcze trochę do przycięcia zostało na następny raz, ale juz w nizszych partiach, więc może uda sie bez drabiny...
hanka_andrus 19:12, 16 lut 2013

Oj, oj! Gliniany poślizg! No to całe szczęście, że tylko co nieco obite!
Ale i tak wizyta w ogródku się udała, i Jola chwast urwać chciała!
Jolu, masuj te obite mięśnie! Albo przynajmniej coś rozweselającego i znieczulającego zapodaj ~
jotka 19:36, 16 lut 2013

Haniu, na razie dowcipy opowiadam, żeby rozweselić I czasopismo ogrodnicze podsunęłam pod nos
Urszulla 19:37, 16 lut 2013

M. się na Ciebie nie obraził za pomysł cięcia dzisiaj Teraz okłady własną piersią i masaże będziesz musiała mu robić
Celina 19:38, 16 lut 2013

jotka napisał(a)
A teraz krótkie sprawozdanie
Budka lęgowa wysprzątana, gotowa do zasiedlenia Nawet sikorka siedziała chwile na czereśni, ale zanim poszłam po aparat to już fru, fru ...

M. szykował narzędzia (drabinę, piłę i sekator na długim wysięgniku), a ja robiłam obchód.
Widziałam pierwszy nos piwonii lekarskiej wystawiony z ziemi, kwitnie (mizernie) żółta prymulka, grzywki krokusów spore, w zacisznych miejscach wychodzą tulipany.
Ziemia zmarznięta, więc próba wyrwania napotkanego chwasta skończyła się urwaniem mu "głowy"

Wszędzie błoto na mojej glinie przy dzisiejszej mżawce. Lepi się do obuwia. I to było przyczyną, że pod koniec zaplanowanych prac M. spadł z drabiny
Leżał nieruchomo na trawniku, a ja przez kilka sekund zanim do niego dobiegłam umierałam ze strachu.... Nie jest tak źle, nic sobie na szczęście nie złamał, jest potłuczony. Schodził już z drabiny, ale kalosze podbite przyklejona gliną ześliznęły sie ze stopnia.

Jeszcze trochę do przycięcia zostało na następny raz, ale juz w nizszych partiach, więc może uda sie bez drabiny...

Pracowicie Jolciu spedziliście czas i momentami niebezpiecznie! Ale całe szczeście ,że tak sie skończyło!

Niecierpię ,gdy mój M albo syn łażą po drabinie.! Ale jak się chce coś przyciąć to mus to zrobić.
Dre dziba by złazili!!
Dlatego gdy jest taka robota to jadą sami, bo wiedzą ,że wpadam wpanikę! a to im nie pomaga
jotka 19:42, 16 lut 2013

Urszulla napisał(a)
M. się na Ciebie nie obraził za pomysł cięcia dzisiaj Teraz okłady własną piersią i masaże będziesz musiała mu robić

Pomysł był Jego, a ja tylko na doczepkę (czytaj nadzór) pojechałam

Oj chyba nie da się masować bo obolały Martwię się, bo widzę grymas na twarzy jak z fotela wstaje