Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » ogrodoweimpresjejolki

ogrodoweimpresjejolki

Debra 11:26, 07 maj 2013

Jolu, konstrukcja tunelu foliowego wygląda rewelacyjnie. Solidna i estetyczna, co zwykle nie jest cecha takich 'budowli. Widać, że z sercem i głową zrobione.
Autorowi gratulacje, Tobie też, za autora

A co do pogody, to ja mam juz dosyć niesprawdzonych prognoz. Nic się nie zgadza, no i to zimno stale. Lodowate powietrze od którego listki młodych roslinek bieleją.

Czy obok szafirków to ułudka wiosenna?
jotka 11:38, 07 maj 2013

Debra napisał(a)
Jolu, konstrukcja tunelu foliowego wygląda rewelacyjnie. Solidna i estetyczna, co zwykle nie jest cecha takich 'budowli. Widać, że z sercem i głową zrobione.
Autorowi gratulacje, Tobie też, za autora

A co do pogody, to ja mam juz dosyć niesprawdzonych prognoz. Nic się nie zgadza, no i to zimno stale. Lodowate powietrze od którego listki młodych roslinek bieleją.

Czy obok szafirków to ułudka wiosenna?

Nie mam ułudki, ale za to wszędzie o tej porze roku królują niezapominajki
Czekam teraz na opóźniona królową maja, czyli konwalię
zuza12 11:58, 07 maj 2013

Witaj Jolu. Tunel piekny, pomidorki będą udane. Widać, że weekend był pracowity. Wczoraj przejazdem byłam w Szczecinie. Nawet miałam do Ciebie dzwonić wcześniej i umówić się na małe spotkanie. Dobrze, że nie zawracałąm Ci głowy, bo byłam bardzo zmeczona badaniami i wkurzona mandatem, który dostałam przy samym wjeździe do Polic.
Jolu, kiedy sa te targi na wałach?
Debra 12:09, 07 maj 2013

jotka napisał(a)

Nie mam ułudki, ale za to wszędzie o tej porze roku królują niezapominajki
Czekam teraz na opóźniona królową maja, czyli konwalię

No widzisz, tak łatwo wziąć niezapominajkę za ułudkę. W sumie to one podobno spokrewnione.
A ułudkę polecam, długo pieknie wygląda.

A konwalię wykopałam, zbyt się rozsiewa.
jotka 14:03, 07 maj 2013

zuza12 napisał(a)
Witaj Jolu. Tunel piekny, pomidorki będą udane. Widać, że weekend był pracowity. Wczoraj przejazdem byłam w Szczecinie. Nawet miałam do Ciebie dzwonić wcześniej i umówić się na małe spotkanie. Dobrze, że nie zawracałąm Ci głowy, bo byłam bardzo zmeczona badaniami i wkurzona mandatem, który dostałam przy samym wjeździe do Polic.
Jolu, kiedy sa te targi na wałach?

Mandat przykre ...

Sprawdziłam w necie - targi 18 - 19 maja
popcorn 14:05, 07 maj 2013

Jolu ale fajny tunel! Zazdroszczę! pamiętam o hoście dla Ciebie, białą miałam dzielić, ale jakaś zmarniała po zimie pokażę później, kilka jakichś nadgryzionych kiełków... ech

pozdrawiam!!
jotka 14:05, 07 maj 2013

Debra napisał(a)

No widzisz, tak łatwo wziąć niezapominajkę za ułudkę. W sumie to one podobno spokrewnione.
A ułudkę polecam, długo pieknie wygląda.

A konwalię wykopałam, zbyt się rozsiewa.

Ułudkę może zaproszę jak się na nią natknę

A konwalie u mnie dopiero w tym roku zaczynają się rozłazić, ale myślę, że to przez kłącza
Debra 19:28, 07 maj 2013

jotka napisał(a)

Ułudkę może zaproszę jak się na nią natknę

A konwalie u mnie dopiero w tym roku zaczynają się rozłazić, ale myślę, że to przez kłącza

Ja dostałam kawałeczek ułudki od znajomej. Malutki był, a przyjął się bez problemu, teraz kwitnie, wkleiłam dzisiaj zdjęcie u siebie.

A konwalia do tego, że idzie kłączami to jeszcze się rozsiewa. Ale pachnie i jest śliczna.
jotka 20:46, 07 maj 2013

Dzisiaj

zbigniew_gazda 21:00, 07 maj 2013

Jolu to kiedy sadzenie pomidorów? A ta żółta obwódka pod tunelem to pianka aby był szczelny?