Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W miniformacie

W miniformacie

Bea 23:34, 20 sie 2013

gierczusia napisał(a)
A jak często Beatko robi się kanciki ???... Tak często jak zarasta ??... Bo robiłam jakiś czas temu i teraz mi powolutku zaczynają zarastać ... Muszem się więc za nie wziąć ??

Ps. Melduję posłusznie ,że dziś się odważyłam i zrobiłam pierwszą samodzielną wyprawę na giełdę ...

Mój eM stwierdził ,że prawdopodobnie jestem " umierająca " bo nic zielonego nie kupiłam ... Ale to pewnie dlatego ,że po tej walce z cisami miałam troszku dość , a na dodatek zrujnowałam się na " dziabągi " ślą kuchennego okna ...

Baziaki .. Fieszzz ,że ta giełda , to dzięki Tobie ).... Dziękuję ... Dziś spojrzalam na licznik km... Mam 18 ... A zawsze mi się wydawało ,że to koniec świta

W tym roku robiłam tylko raz bo nie miałam za bardzo czasu, a jak miałam to pogoda nie pozwalała.
W poprzednim roku dwa raz i przycinałam wystającą trawę przy koszeniu jak była taka potrzeba.

Bardzo się cieszę, że mogłam pomóc w tym względzie. Nie ma za co dziękować. Bardzo miło wspominam ten wypad na giełdę. Odległość niewielka, ja mam chyba 12 km.

Ciekawa jestem co to za zakup kuchenny?

Po akcji "CIS" to wcale Ci się nie dziwię, że nic nie kupiłaś; relaks to jest to.

Ja muszę się wybrać o chemię ogrodową i wrzosy, ale czekam aż będą w sprzedaży już kwitnące.

Buziaki
Bea 23:40, 20 sie 2013

gierczusia napisał(a)
Łoooo ciup .... Skądś przywędrował , albo skądś go przywiozłaś .... Jak xuś to mam Owadofos , odleję Ci kapinkę

Aaaa.. A teraz się szykuję na Actarę ... Bo te pierniki się uodparniają...

Nie wiem, jedne dreptał to tarasie i go niestety muszę się przyznać zamordowałam.

Po tym co pisała Mażenka to chyba wszyscy byli czuli w tym względzie.

Wieczorem: czołówka i kontrola i kolejne dwa przyłapane i od razu pryskanko.

Kupiłam Mospilan bo to było i muszę zastosować.

A ton Owadofos to co zacz.

I jeszcze chyba tą biomass sugar chyba kupię tyko w O mieli malusie opakowania na 50 m.
Kindzia 07:35, 21 sie 2013

Wszędzie robale ...Albo ślepa jestem, albo do mnie nie przyszarżowały takie paskudy...

Pozdrowionka
gierczusia 10:28, 21 sie 2013

Modrować ! Mordować !!!.... Owadofos ma tą samą substancj czynną co maspilan , tak mi się wydaje... Actara jest inna , działa na stonkę i inne chrząszcze też...

http://www.sklep.rudnik.agro.pl/pl/p/Actara-25-WG-40G/782

A co do biomas sugar , to też go mam i tak myślę ,że teraz jest na niego sprzyjająca pogoda , bo wilgotno musi być , by go stosować
gierczusia 10:29, 21 sie 2013

Kindzia napisał(a)
Wszędzie robale ...Albo ślepa jestem, albo do mnie nie przyszarżowały takie paskudy...

Pozdrowionka

Kasiu .. To ńic tylko się cieszyć ... Może po prostu kupujesz od dobrych hodowców , noo i żaden sąsiad nie ma robaków..... No i ekosystem działa prawidłowo
gierczusia 11:15, 21 sie 2013

Beatko ... Zrobiłam dla Ciebie fotkę tych zakupów choć z ogrodem mają niewiele wspólnego....aaaa.. Wrzosy już się zaczynają na giełdzie
Mala_Mi 13:38, 21 sie 2013

A ja u Kapiasów nigdy nie byłam

I czytam, że tu też opuchlaki ..brrr
Bea 17:55, 21 sie 2013

gierczusia napisał(a)
Modrować ! Mordować !!!.... Owadofos ma tą samą substancj czynną co maspilan , tak mi się wydaje... Actara jest inna , działa na stonkę i inne chrząszcze też...

http://www.sklep.rudnik.agro.pl/pl/p/Actara-25-WG-40G/782

A co do biomas sugar , to też go mam i tak myślę ,że teraz jest na niego sprzyjająca pogoda , bo wilgotno musi być , by go stosować

Dzięki Elu

Czy tą biomasę kupowałaś przez internet czy w markecie.

Wszędzie gdzie byłam to mają malusie opakowania.
gierczusia 20:30, 21 sie 2013

Nooo ja mam właśnie małe opakowanie i wielkiego nie było.. Kupowałam na wirku
Bea 20:46, 21 sie 2013

na Wirku to poza moim zasięgiem

muszę poszukać większego może będzie coś takiego na Giełdzie

wynika z tego, że konieczna tam wizyta

tyle już sprawunków na liście

patyki wielosezonowe
wrzosy
broń kilera
i inne nieodzowne rzeczy do kupienia

wszystko pierwszej potrzeby