Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogrodowy pamiętnik

Mój ogrodowy pamiętnik

KasiaBawaria 19:57, 07 lip 2021

Uwielbiam niebieski z pomaranczem.Az dzis ze kiedys nie znosilam.Jak to sie gust zmienia
Agatorek 21:24, 07 lip 2021

Nowa12 napisał(a)
Powtórzone kadry bo nic nowego nie słychać i widać .
A nie. Jeżyk nam chodzi po działce. Juz dwa razy go przyłapałam . Nawet nie wiem którędy wchodzi. Pod siatką? Dałam donek dla jeżyków na zimę ale zaden nie zamieszkał więc myślałam że się wyprowadziły.

Nic nowego może nie pokazujesz na zdjęciach, ale i tak zachwycam się nieustannie (i zgrzytam zębami z zazdrości ).
Uwielbiam Twój ogród
Nowa12 22:35, 07 lip 2021

BASIA8 napisał(a)

Właśnie szkoda, bo Ja też mam problem z roślinkami co ruszę jakąś to brak, albo w czasie produkcji. Najlepiej z wiosny wiedzieć co się chce i kupować.

Ale przynajmniej wczoraj mi przyszły przetaczniki Marietta.
I musiałabym je posadzić ale u nas ma być jutro 34 stopni .
Nowa12 22:40, 07 lip 2021

Ewa777 napisał(a)
Cudowne masz róże. Co jedna to piękniejsza
U mnie w tym roku bardzo słabo z hortensjami ogrodowymi. Najstarsze egzemplarze przemarzły i musiałam je wyciąć do zera. Teraz mają olbrzymie liście. Kwiatów na nich nie będzie.

A ja zawsze czekam na Twój spektakl hortensjowy bo mało kto ma tak dorodne hortki ogrodowe. Szkoda że w tym roku będzie słabiej. U mnie większość zakwitnie. Ale najbardziej czekam na tę parę kwiatów u Mathilde Gutges bo mam ją 3 sezon i nigdy nie kwitła więc nawet nie wiem czy to ta.
Nowa12 22:42, 07 lip 2021

Magleska napisał(a)
Aga przepięknie u Ciebie,a fotki robisz rewelacyjne
z przyjemnością pooglądałam
i jeszcze niebieskości z pomarańczowym wyglądają świetnie

Właśnie zachwycałam się tym pomarańczem u Ciebie. Jak go fajnie zestawiłaś. Chociaż zawsze myślałam, że to bardzo trudny kolor do kompozycji ogrodowych.
Nowa12 22:44, 07 lip 2021

Agania napisał(a)
Wypasione masz rabaty, ciekawe i pięknie kwitnące róże, rozdziawiam się
Gdzie tam jeszcze do moich kwitnących hortensji ogrodowych i masz niebieskie

Zawsze chciałam niebieskie hortki ale wiem jak to trudno zrobić w gruncie.
Ogrodówki mi wolno rosną. Ja nie wiem jak to robią dziewczyny, że mają takie dorodne egzemplarze. Zwłaszcza, że prawie co roku je się tnie do zera po zimie i przymrozkach.
Nowa12 22:47, 07 lip 2021

KasiaBawaria napisał(a)
Uwielbiam niebieski z pomaranczem.Az dzis ze kiedys nie znosilam.Jak to sie gust zmienia

Ja też najpierw wrzuciłam pomarańczowe jezówki na rabatę a potem je szybko przesadzałam w inne miejsce bo mi się ze wszystkim gryzły .
I teraz mam tylko pomarańczowe róże.
A to jest naprawdę fajny kolor ale trzeba go umieć dobrze połączyć. Niektórzy potrafią.
Nowa12 22:53, 07 lip 2021

Agatorek napisał(a)

Nic nowego może nie pokazujesz na zdjęciach, ale i tak zachwycam się nieustannie (i zgrzytam zębami z zazdrości ).
Uwielbiam Twój ogród

Dobra, dobra . Sama masz fajny ogród i super pomysły. Mnie brakuje często pomysłów i jakiś dobrych rozwiązań.
ajka 23:02, 07 lip 2021

Nowa12 napisał(a)
Pierwsze jeżówy.

Fantastyczne jeżówki, te czerwone to jakie?

Co do koloru pomarańczowego w ogrodzie, uważam, że świetnie wygląda z żółtym.
Nowa12 23:04, 07 lip 2021

A tu mam takie miejsce, najszersze na rabacie na które nie mam pomysłu. Pomiedzy klonem a judaszowcem za hortkami Little Lime.
A że to był taki trochę przechowalnik to teraz mam tam 2 żółte berberysy, tawułę, krzewuszkę, azalię wielkokwiatową i jakby tego było mało to jeszcze krokosmię, która coraz bardziej się rozrasta i prawie nie kwitnie.
A z tyłu jest grujecznik, który oczywiście zostanie.

A może by to wszystko wysadzić i tam po prostu posadzić jakieś wysokie trawy? Np. miskanty albo molinie? Jakby zakwitły to może by to całkiem fajnie wyglądało.