Lilię posadziłam w grunt, a dla agapanta muszę doniczkę wynaleźć fajną tylko nie wiem dla takiego malucha to jaka dużą??? Pewnie sporo czasu minie nim zakwitnie.....
Też się pochwalę... upolowałam te bordowe ciemierniki dla Kasi i dla mnie...fajnie, że od razu pokazałaś, tych w Jasione nie było... ale się
z ich cieszę
Aga Agapant też ma, ale mój to maleństwo i nie wiem czy dać mu docelową doniczkę, czekać, aż ja wypełni na maksa i zakwitnie po iluś tam latach czy maluśką, a potem przesadzać co roku?
Witaj Sylwio wiosnę masz śliczną ach te iryski, też je bardzo lubię, a jakie masz piękne ciemierniki i ten nowy śliczny Ja tak każdego roku zazdrościłam ciemierników u innych, ale mam i ja, tylko że z Ob po 22zł. Były różne ale musiałam wybrać tylko jednego, może w sobotę jeszcze będą to dokupię.
Dziękuję Aniu Wiosna i jesień to atuty mojego ogrodu. Lato jest spokojniejsze, a zimę dopiero się zobaczy jak iglaki urosną
Ciemierniki są super bo cały rok ładne, bardzo długo kwitną, zimozielone i do tego nie ma przy nich absolutnie żadnej roboty prócz podsypania wapnem lub popiołem, albo skorupkami z jaj.