Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

anpi 19:24, 05 mar 2020

Pewnie siewki tych hybrydowych nie powtarzają cech matczynych.A te z Jasionki też Ci się wysiały ?
sylwia_slomc... 19:24, 05 mar 2020

mirkaka napisał(a)
Też sobie kupiłam agapanta i lilię. Już nawet wsadziłam do doniczki

Lilię posadziłam w grunt, a dla agapanta muszę doniczkę wynaleźć fajną tylko nie wiem dla takiego malucha to jaka dużą??? Pewnie sporo czasu minie nim zakwitnie.....
Agania 19:31, 05 mar 2020

Też się pochwalę... upolowałam te bordowe ciemierniki dla Kasi i dla mnie...fajnie, że od razu pokazałaś, tych w Jasione nie było... ale się
z ich cieszę
Gosialuk 19:56, 05 mar 2020

Agapanty lubią mieć ciasno w doniczce. Jak mają luz to nie kwitną. Chyba Mira je ma.
sylwia_slomc... 20:07, 05 mar 2020

Agania napisał(a)
Też się pochwalę... upolowałam te bordowe ciemierniki dla Kasi i dla mnie...fajnie, że od razu pokazałaś, tych w Jasione nie było... ale się
z ich cieszę

Anitka też upolowała
sylwia_slomc... 20:09, 05 mar 2020

Gosialuk napisał(a)
Agapanty lubią mieć ciasno w doniczce. Jak mają luz to nie kwitną. Chyba Mira je ma.

Aga Agapant też ma, ale mój to maleństwo i nie wiem czy dać mu docelową doniczkę, czekać, aż ja wypełni na maksa i zakwitnie po iluś tam latach czy maluśką, a potem przesadzać co roku?
AnnaMS 20:32, 05 mar 2020

Witaj Sylwio wiosnę masz śliczną ach te iryski, też je bardzo lubię, a jakie masz piękne ciemierniki i ten nowy śliczny Ja tak każdego roku zazdrościłam ciemierników u innych, ale mam i ja, tylko że z Ob po 22zł. Były różne ale musiałam wybrać tylko jednego, może w sobotę jeszcze będą to dokupię.
kasiek 20:51, 05 mar 2020

Sylwia- dzieki za cynk - zobacz ile ludzi na tym skorzystało! Jesteś najlepsza w rozgłaszaniu informacji
sylwia_slomc... 21:32, 05 mar 2020

AnnaMS napisał(a)
Witaj Sylwio wiosnę masz śliczną ach te iryski, też je bardzo lubię, a jakie masz piękne ciemierniki i ten nowy śliczny Ja tak każdego roku zazdrościłam ciemierników u innych, ale mam i ja, tylko że z Ob po 22zł. Były różne ale musiałam wybrać tylko jednego, może w sobotę jeszcze będą to dokupię.

Dziękuję Aniu Wiosna i jesień to atuty mojego ogrodu. Lato jest spokojniejsze, a zimę dopiero się zobaczy jak iglaki urosną
Ciemierniki są super bo cały rok ładne, bardzo długo kwitną, zimozielone i do tego nie ma przy nich absolutnie żadnej roboty prócz podsypania wapnem lub popiołem, albo skorupkami z jaj.
sylwia_slomc... 21:33, 05 mar 2020

kasiek napisał(a)
Sylwia- dzieki za cynk - zobacz ile ludzi na tym skorzystało! Jesteś najlepsza w rozgłaszaniu informacji

Czemu mam się sama cieszyć skoro inni też mogą Fajnie, ze Agatka kupiła dla Was, Aga i Anitka też i jeszcze pewnie pare osób na forum