Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Urszulla 08:08, 20 kwi 2020

sylwia_slomczewska napisał(a)

Ula w wielu miejscach nie ogarnięte jeszcze, np ta rabata czeka

I ta też

ale jest tak sucho, ze nic nie można wyrwać z korzeniem no i nie wszystkie rośliny już widać, nie wiadomo gdzie nogę postawić przy plewieniu
Więc jak widać i ja nie wyrabiam

Pocieszające ale ta susza smutna, choć widzę że w korzeniach roślinki znajdują wilgoć bo chcą rosnąć (przesuwałam w sobotę sadzonkę hortensji). Ale u mnie podmokło z powodu biologicznej a u Ciebie chyba więcej sucho więc współczuję. Nalatasz się z konewką jak zwykle.
popcorn 09:09, 20 kwi 2020

Zachwycam się magnolią i widokami dookola. Pieknie macie, jak sielsko! Buziaki ślę
sylwia_slomc... 10:45, 20 kwi 2020

anabuko1 napisał(a)

Umm cudne widoczki.
Przepiękna msz ta magnolię.
Pewnie ma już sporo latek ? .Bo widać,że duża.
Wszystko co jest większe to i ładniejsze

Aniu magnolie w podwórku mają dokładnie 6 lat odkąd sadzone były
W pierwszym wątku Aniu na 6 str jest ta magnolia jaka mała była sadzonaA na kolejnej stronie ta druga magnolia co koło stolika soulongeana między liatrami
sylwia_slomc... 10:51, 20 kwi 2020

Urszulla napisał(a)

Pocieszające ale ta susza smutna, choć widzę że w korzeniach roślinki znajdują wilgoć bo chcą rosnąć (przesuwałam w sobotę sadzonkę hortensji). Ale u mnie podmokło z powodu biologicznej a u Ciebie chyba więcej sucho więc współczuję. Nalatasz się z konewką jak zwykle.

Emuś wczoraj podlewał górę to 400 litrów wyniósł konewkami, ja w tym czasie podwórko i nad rowem podlewałam z węża. 4 godziny nam to podlewanie zajęło. Gdyby zsumować to może 1/5 roślin w ogrodzie została podlana. Dziś cd. I buksy muszę znowu opryskać tym razem lepinoksem bo bardzo ćma znowu atakuje, najbardziej kule pod oknem I budleje muszę przyciąć bo rosną już bardzo, trudno jak zmrozi przytnę niżej
sylwia_slomc... 10:52, 20 kwi 2020

popcorn napisał(a)
Zachwycam się magnolią i widokami dookola. Pieknie macie, jak sielsko! Buziaki ślę

Dzięki U Ciebie też nabiera wyglądu w szybkim tempie
popcorn 11:00, 20 kwi 2020

Duże drzewa i krzewy by się przydały, no ale to wymaga czasu. Albo kasy haha

pozdrawiam
sylwia_slomc... 11:05, 20 kwi 2020

popcorn napisał(a)
Duże drzewa i krzewy by się przydały, no ale to wymaga czasu. Albo kasy haha

pozdrawiam

Karola ja sadziłam drzewka 30 cm 6 lat temu, prawie wszystkie, a teraz już niektóre wyższe ode mnie. Pierwsze dwa lata stały bo szły w korzeń teraz już ciągną w górę jak się patrzy Sadź małe doczekasz się dużych szybciej niż myśliszMoich brzózek z trawy nie było widać 4 sezony temu, a dziś mają po 3,5 metra
popcorn 11:17, 20 kwi 2020

Super Nie mogę się odczekać!
sylwia_slomc... 11:26, 20 kwi 2020

Na 19 str starego wątku są fotki jak nasze orne pole wyglądało po roku od obsiania.....lotnisko było......boszszsz jak ja mogłam Wam pokazywać takie nic i jeszcze być z tego dumna
Kasya 11:31, 20 kwi 2020

sylwia_slomczewska napisał(a)

Emuś wczoraj podlewał górę to 400 litrów wyniósł konewkami, ja w tym czasie podwórko i nad rowem podlewałam z węża. 4 godziny nam to podlewanie zajęło. Gdyby zsumować to może 1/5 roślin w ogrodzie została podlana. Dziś cd. I buksy muszę znowu opryskać tym razem lepinoksem bo bardzo ćma znowu atakuje, najbardziej kule pod oknem I budleje muszę przyciąć bo rosną już bardzo, trudno jak zmrozi przytnę niżej

Matko kochana... współczuje
ale susza i u mnie koszmarna, podlewam z weza