Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

sylwia_slomc... 21:03, 20 kwi 2020

pawel_snopek napisał(a)
Też dzisiaj latałem z konewkami

Próbowałam w łące u góry zasadzić gladiole bo dostałam sporo drobnych cebulek, byłam w stanie wykopać dołki na dwa, trzy cm masakra, a to dopiero kwiecień!!!
sylwia_slomc... 21:10, 20 kwi 2020

Dzisiaj wycięta spora część Judaszowca, mam nadzieje, że reszta przeżyje ech.
Bukszpany opryskane lepinoxem plus, Emuś odgrzebywał kostkę z mułu w podwórku wokół magnolii, jeszcze ją przełożyć musi bo zwichrowana. A na koniec było podlewanie i wszystkie budleje zostały przycięte. To już tylko mam na głowie cięcie iglaków
A potem morzeeee plewienia
Gosialuk 00:25, 21 kwi 2020

Sylwia mam pytanie do ciebie u mnie na str. 126. Z góry dziękuję.
Ogrodowy_Kal... 05:32, 21 kwi 2020

Może w końcu popada. U mnie gdzie nie podlewane, a musiałem dołek wykopać to łopaty nie szło wbić. Nie wiem co to będzie.
vita 08:11, 21 kwi 2020

Wszyscy zamartwiamy się suszą. Mogą nas ogrody sporo kosztować w tym roku.
Sylwia, a lepinoksem opryski to już? Próbuję uchwycić życie larw, ale chyba się niewystarczająco przykładam. Dużo mas bukszpanów?
sylwia_slomc... 09:43, 21 kwi 2020

Gosialuk napisał(a)
Sylwia mam pytanie do ciebie u mnie na str. 126. Z góry dziękuję.

Byłam Super, że roślinki przetrwały roboty ziemne, jest w roślinach ukryta moc
sylwia_slomc... 09:44, 21 kwi 2020

Ogrodowy_Kalejdoskop napisał(a)
Może w końcu popada. U mnie gdzie nie podlewane, a musiałem dołek wykopać to łopaty nie szło wbić. Nie wiem co to będzie.

Darku ja jestem załamana w łące na górze znów sama trawa, nie ma grama wilgoci w ziemi więc nasionka wysiane jesienią i wiosną nie powschodziły
sylwia_slomc... 09:53, 21 kwi 2020

vita napisał(a)
Wszyscy zamartwiamy się suszą. Mogą nas ogrody sporo kosztować w tym roku.
Sylwia, a lepinoksem opryski to już? Próbuję uchwycić życie larw, ale chyba się niewystarczająco przykładam. Dużo mas bukszpanów?

Wiktorio ja musiałam już bo u mnie już drugi wylęg gasienic w tym sezonie, a oprysk mospilanem podwójnej dawki nie pomógł tym razem wcale i już kokony z poczwarkami też mam Bukszpanu mam dwa żywopłoty w sumie ok 50 metrów plus kula pod oknem i kilka maluszków po ogrodzie. Mam go od maleńkich kilkucentymetrowych sadzoneczek z gołym korzonkiem, długo walczyłam by go mieć i teraz nie odpuszczę, tyle cisów posadzić mnie nie stać
kasiek 14:03, 21 kwi 2020

sylwia_slomczewska napisał(a)
Dzisiaj wycięta spora część Judaszowca, mam nadzieje, że reszta przeżyje ech.
Bukszpany opryskane lepinoxem plus, Emuś odgrzebywał kostkę z mułu w podwórku wokół magnolii, jeszcze ją przełożyć musi bo zwichrowana. A na koniec było podlewanie i wszystkie budleje zostały przycięte. To już tylko mam na głowie cięcie iglaków
A potem morzeeee plewienia

Rany ile roboty, mocno ściskam i dmucham chmurki do Ciebie....
Mnie po Mospilanie na razie nie pojawiły się ćmy ale wiem że to kwestia max 3-4 tygodni... Straszny z nimi zawrót głowy. Za to na pocieszenie magnolie masz przepiękne, a i eMusia pomocnego - chwała mu za to
kasiek 14:11, 21 kwi 2020

Sylwia rozczuliłam się - zerknełam na pierwsze fotki Twojego ogrodu Wtedy też było sucho jak piszesz, patrz ile Ty códów dokonałaś Co Ty nie przetrwasz Dziewczyno!
sylwia_slomczewska napisał(a)
Uf, nareszcie troszkę pokropiło, a od jutra znowu ma być patelnia wiec pewnie zaraz wyschnie. Ale i tak przez noc roślinki trochę odżyją. Obiecana druga część "ogrodu"
Widok z dołu po obsianiu trwą ąż po horyzont, z przodu widać zalążek sadu

Troszkę bliżej i już pierwsze nasadzenia, po prawej kawałeczek warzywnika

Moje oryginalne dekoracje ogrodowe ha ha

na ostatnich zdjęciach widać początki ogrodzenia