Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

sylwia_slomc... 12:00, 22 lip 2020

sylwia_slomc... 12:05, 22 lip 2020

Pszczelarnia 22:25, 23 lip 2020

Górna łąka wspaniała!
sylwia_slomc... 22:46, 23 lip 2020

Pszczelarnia napisał(a)
Górna łąka wspaniała!

Taka naturalna I majątek zawiera w ilości przymiotna, nic tylko do Anglii słaćKondzio mówił rok temu, że tam za pojedynczą gałązkę przymiotna 4 euro, a ja z rabat garściami wyrywam tak się u mnie sieje ochoczo
Dziś zauważyłam, że z nasionek z francuskiego ronda co Marta zbierała rosną jeżówki i już z 5 sztuk w łące zakwitło
kasiek 08:46, 25 lip 2020

sylwia_slomczewska napisał(a)

PamiętamTęskno nam już bardzo.

Spoko, wiemy jaka jest sytuacja ale ciężki czas musi sie w końcu skończyć, może w końcu sierpnia lub na początku września?
sylwia_slomc... 10:37, 25 lip 2020

Zobaczymy jak nam szybko pójdzie, bo najpierw Emus pół roku pracy nie miał, a teraz w soboty też w pracy, wieczorami trudno zrobić cokolwiek bo komary, albo pogoda
Gruszka_na_w... 20:47, 25 lip 2020

Katorżnicza ta praca przy czyszczeniu zamuleń. Współczuję.
Łąka wygląda zachwycająco.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Gardener27 21:46, 25 lip 2020

Sylwia ogród wspaniale się prezentuje, w tym sezonie się nie napodlewasz ale ... wiem że też nie było ciekawie u Was, dobrze że straty mniejsze niż poprzednio.

Twarda z Ciebie sztuka i bez męża w soboty dasz radę, praca ważna a teraz o nią ciężko.

Łąka zjawiskowa, napatrzeć się nie mogę
sylwia_slomc... 21:52, 25 lip 2020

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Katorżnicza ta praca przy czyszczeniu zamuleń. Współczuję.
Łąka wygląda zachwycająco.

No dziś już ani ręką ani nogą nie mam siły ruszać, padam na nos bo na kolanach to byłam pół dnia- odmulania cd było
sylwia_slomc... 21:58, 25 lip 2020

Gardener27 napisał(a)
Sylwia ogród wspaniale się prezentuje, w tym sezonie się nie napodlewasz ale ... wiem że też nie było ciekawie u Was, dobrze że straty mniejsze niż poprzednio.

Twarda z Ciebie sztuka i bez męża w soboty dasz radę, praca ważna a teraz o nią ciężko.

Łąka zjawiskowa, napatrzeć się nie mogę

Nie podlewamy na razie bo jeszcze wilgoć w ziemi jest choć na wierzchu skorupa już się zrobiła. Roboty mam wrażenie nie ubywa, chwast i trawa za plecami nam dosłownie rosną. Do odmulania zostało jeszcze oczko i teren wokół chaty i parę jeszcze miejsc, ale jak to zrobimy to już będzie w miarę
dolne łąki skoszone po zalaniu, wysuszone, dziś Emuś wynosił siano na górę i kopka stoi czeka na spopieleniegórna łąka już też kończy swój spektakl, choc jeszcze co nieco kwitnie, a za chwilę trawy powinny w niej zacząć kwitnienie